Strona 21 z 109 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1089

Wątek: Sample z E3 - są jakieś?

tymin3
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Wiecie co , ale was pogięło ! Zrobiliście drugi wątek o jojczeniu.
    RE miał rację paru już wydało wyrok. Idźcie sobie do knajpy i utopcie żale.
    Aż źle się to czyta.
    Jakbym czytal jakies jakies protokoly z domu wariatow. Jesen z Was najadl sie szaleju!!!
    Miauczycie nad tym czy 6000, czy 6600, czy 5900 i dlaczego nie 6200 zl. Jak was nie stac na 6000 to na 5800 rowniez, a jak stac na 6000, to na 6800.
    Przeciez macie lampy i szkla i wczesniejsze korpusy na zapas i chyba nie oddacie tego za darmo, bo E3 bedzie drozsze o 3 stowki od D300.
    Nic jeszcze nie wiadomo, a Wy roztaczacie wizje takie jak Kaszpirowski.
    Mam nadzieje, ze pewien uzytkownik zakupi w koncu sobie system Nikona/Canona i pojdzie maltretowac uzytkownikow tamtych systemow.
    Mam ochote krzyknac Robinie 102, wroooooc!!!!! Wroc do nas! Bo w mysl starego powiedzenia. Zamienil stryjek siekierke na kijek.
    Ja sie zastanawiam czy nie kupic kolejnego E1 (tak dobrze sie spisuje w plenerze) a Wy narzekacie i narzekacie nad konstrukcja zupelnie nowa. Widac, ze za bardzo nie jestescie swiadomi jakie niespodzianki niesie z soba uzywanie roznych systemow. Niespodzianki nie zawsze oczekiwane i pozadane.
    Jakos dziwnie wierzycie, ze inna puszka zrobi fajne fotki, bedzie lepiej naswietlac i doswietlac i kolorki od razu beda takie jak z zurnala. Akurat! Ćwok ukisi fotke kazdym aparatem i kazdym obiektywem. Bo ćwok to ćwok. A kapujacy fotograf odwali super fotki w miare ustawialnym kompaktem. Przeciez to wiecie! Wiecie, ze takim 5050 Olympusa da sie zrobic prawie wszysko. To co narzekac na E3?
    Tylko amatorzy tlukacy posty 20x na dobe moga sobie tak myslec, ze jakas niewielka wymiana sprzetu zapewni im cos gratis, super fotki za doplata np. 1000 zl do puszki. Zamiast pisac na okretke to samo pobawcie sie puszkami, poczytajcie troche literatury, zainspirujcie sie jakimis albumami z fotografia, czy malarstwenm.
    Buziaczki! Ch.
    p.s. jak on sie juz wyprzedal, to niech on w koncu kupi tego Nikona i niech on przestanie pisac choc przez jeden dzien. Sa przeciez dla niego jakies pigulki na slowotok.
    p.p.s.jestem przekonany, ze D300 Nikona bedzie fajna konstrukcja. Mamy czas przez zime by sie o tym przekonac i na wiosne dokonac wyboru. Ale tylko Ci ktorym ta konstrukcja bedzie potrzebna i Ci ktorych bedzie na ten zakup stac ( + szkla).
    swiete slowa Chomski dzis wywolalem ostatni slub ciemny kosciol troche jasniejsza sala ale fotki naswietlone w punkt wiekszosc iso 800 i co jestem zdumiony glaciutko, piknie poprostu gdybym nie wiedzial to bym powiedzial ze te zdjecia maja max iso 400. mysle ze te 7 tys lepiej wydac na szkla np leice 25/1,4 ew sigme 30/1,4 i musowo 50-200 do plenerków

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Piękna pogoda na jutro się zapowiada. Mam propozycję - wybierzmy się na spacerosy ze swoimi przestarzałymi, wolnymi, szumiącymi Olkami. A w niedzielę równie gorąca dyskusja, ale tym razem w dziale "ocena zdjęć".

ps. Ja jutro będę krążył po Krk z aparatosem. Może ktoś się wybiera po południu w okolicę Rynku?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Piękna pogoda na jutro się zapowiada. Mam propozycję - wybierzmy się na spacerosy ze swoimi przestarzałymi, wolnymi, szumiącymi Olkami. A w niedzielę równie gorąca dyskusja, ale tym razem w dziale "ocena zdjęć".

ps. Ja jutro będę krążył po Krk z aparatosem. Może ktoś się wybiera po południu w okolicę rynku?
    Ja jutro jadę w okolice Pułtuska, nie w celach zdjęciowych, ale sprzęt biorę, może uda się coś ustrzelić. Na szybko jakiś czas temu luknąłem, ile bym musiał wydać na akceptowalny zestaw w Canonie (na takie absolutne minimum), czyli 40D + 17-40/4 + 70-200/4 i wyszło mi (ceny ze sklepów internetowych), że jakieś 9k... Od tamtej pory dużo mocniej kibicuję E-3

PS. Czy ten zbiór "ze swoimi przestarzałymi, wolnymi, szumiącymi Olkami" zawiera w sobie też np. OM-20? Bo wiesz, nie wiem, czy to jest trendy focić takim starociem
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Brawo chomski
    ja już zacząłem sie obawiać, że tu sami fanatycy teoretycznych parametrów technicznych.
    Jestem już wiekowy - 52 lata i zaczynałem przygodę z foto od rosyjskiego Feda -rocznik 46 ,śmiałem się ,że fotografa pewnie rozerwało a sprzęt w wykonaniu ppanc. ocalał i trafił w moje ręce.
    Ciekawe ilu tych zacietrzewionych kolegów zrobiłooby tym udaną fotkę, AF- ręczny dalmierz, pomiar światła - tabelka naświetleń ( wie z Was ktoś o cochodzi?) lub intuicja,a potem po naswietleniu filmu: wywołanie w koreksie, uytwalanie, płukanie, suszenie tak aby nie było plam i zacieków- to było prawie misterium.
    Po tych doświadczeniach praca z E-1 jest dla mnie dzisiaj jak bajka, sprzęt super ergonomiczny,przyjazny dla użytkownika i co najważniejsze niezawodny.
    Poczytajcie forum z ostatnich trzech lat. Ilu uzytkowników skarżyło się na jakość sprzętu Olympusa? Śladowe jednostki!!
    To o czymś świadczy. E-3 jest już z założenia lepszy od E-1 i to jest super sprawa. Czyli będzie jeszcze lepsza bajka w przygodzie z fotografią.
    Powiem dosadnie: przestańcie pieprzyć o szumach i klatkach na sek.
    Do roboty, róbcie zdjęcia i dyskutujmy merytorycznie.
    Będą sample w raw, już będzie jakaś płaszczyzna merytorycznych dysput.
    Gdy zaproponowałem w innym wątku zrobienie przez ochotnika mającego takie możliwości testów sprzętowych dla E-3 i odpowiedników konkurencji z N i C , to poza jednym kolegą , który mnie poparł, nikt nie podjął tematu.
    Zachowujecie się więc jak nasi politycy. Wolicie blekot od konkretów.
    Chwalmy nasz sprzęt jak nasze kobiety. Skoro z nimi jesteśmy to pod jakimś tam względem są dla nas najlepsze.
    I tak samo jest z naszym sprzetem. Taka jest brutalna prawda
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

tymin3
    Gość
    zdjecie zdjecia robionego dziadkiem na iso 800 odbitka co prawda mala bo tylko 10x15, pewnie powiecie co z szumem w cieniach, na szum w cieniach mam rewelacyjny sposob suwak na histogramie po lewej stronie ( ten od czerni) troszczke w prawo i po szumie, naprawde czernie nie sa potrzebne najwazniejsza jest biel sukni i innych rzeczy aby nie bylo bialej plamy, w e3 bedzie jeszcze lepiej wiec po co plakac!?!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pa260807_kopia_518.jpg
Wyświetleń:	92
Rozmiar:	221,0 KB
ID:	2391  

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jutro ma być pogoda i żona zaplanowała mi porządki na działce, wiecie ,grabienie liści , potem ich palenie ale ja maniakalnie i tak pojadę tam z moim E-1 może trafi sie jakiś temat wart uwagi. Zresztą mając ze sobą swojego E-1 zawsze czuję sie jakoś spokojniej.
    To taki odreagowywacz stresów.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    jak to dobrze ze są jeszcze ludzie którym nie brakuje zdrowego rozsądu Nazywajcie sobie mnie olytalibem, uważamy ze Oly jest debeściak, i to nie jest mniej rozsądne niż pisanie że coś jest bee zanim to coś zdążyło zaistniec Co poniektórym widać się sufit na głowę ostatnio oberwał i szok po urazowy trwa
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Czy ten zbiór "ze swoimi przestarzałymi, wolnymi, szumiącymi Olkami" zawiera w sobie też np. OM-20? Bo wiesz, nie wiem, czy to jest trendy focić takim starociem
    Na OM-20 możesz wyrwać najwyżej kulawego i pryszczatego lachona. Każdy rozsądny człowiek wie, że panny takie jak ze zdjęć Willowa lecą na OM-1nMD .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    jutro i pojutrze to chyba ostatnie dwa dni lotnej pogody - nie wiem, czy zabiore sprzęta w górę (nie w góry), ale mam zamiar wylatać sie na max, tak zeby zostalo do nastepnej - lotnej pogody.

innymi slowy, zajmijcie sie czyms przyjemnym, co macie, a polaczkową jojczliwosc zostawcie gdzies tam, niech zemrze z glodu
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	para_cool_359.jpg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	98,8 KB
ID:	2393  
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Czy ten zbiór "ze swoimi przestarzałymi, wolnymi, szumiącymi Olkami" zawiera w sobie też np. OM-20? Bo wiesz, nie wiem, czy to jest trendy focić takim starociem
    Na OM-20 możesz wyrwać najwyżej kulawego i pryszczatego lachona. Każdy rozsądny człowiek wie, że panny takie jak ze zdjęć Willowa lecą na OM-1nMD .
    no jakie teraz dziewczyny do mnie przychodzą to głowa mała, dziś na przykład była jedna taka....palce lizać foty mniód malina szkoda ze wam nie będzie dane pooglądać :P
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5