Strona 103 z 109 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.021 do 1.030 z 1089

Wątek: Sample z E3 - są jakieś?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mało uważnie śledzę te techniczne wątki (prawie nic z tego co piszecie nie rozumiem ). Ale jedno rzuciło mię się na oczy - kolejna przemiana The zooma w malkontenta. The zoom. Czy to oznacza, że zrezygnowałeś z kupna E3??? Pytam z czystej ciekawości? Bez złośliwości.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Prosty test:
    - rysujesz prostokąt w proporcjach 4:3 na białej kartce
    - robisz zdjęcie mając linie prostokąta na krawędzi tego co widać w OVF
    - wywołujesz zdjęcie i porównujesz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    wroce do tematu sampli oraz raw konwerterow:

wywoluje sobie zdjecia z tej strony (konkretnie to, to, czy to), jezeli chodzi o wyciaganie szczegolow to moim zdaniem najlepiej stoi tutaj dcraw pozniej OS2 a dopiero ACR, ktory robi budyń i placki ala akwarele w miejscach, gdzie powinny byc drobne detale ....
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Mało uważnie śledzę te techniczne wątki (prawie nic z tego co piszecie nie rozumiem ). Ale jedno rzuciło mię się na oczy - kolejna przemiana The zooma w malkontenta.
    Co Cię Rafale skłoniło ku takiemu stwierdzeniu? Chawalę E-3, gdzie tylko mogę. Podkreślam jego zalety z mojego punktu widzenia. To, że jest w nim przeciętna matryca chyba jest faktem i można o tym otwarcie pisać? Czy też będzie to przejawem malkontenctwa? Ostatnie kilka moich postów to wyłącznie pytania co do wizjerów i to nie tylko w przypadku Olympusa, ale i konkurencji. Dowiedziałem się ciakawych rzeczy... zresztą pewnie nie tylko ja. Widać każde pytanie dotyczące e-systemu zaczyna podpadać pod malkontenctwo ew. jojczenie

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    The zoom. Czy to oznacza, że zrezygnowałeś z kupna E3??? Pytam z czystej ciekawości? Bez złośliwości.
    Przestałem robić ze swoich planów temat do dyskusji. Może to będzie E-3, a może D300 lub D3 Na razie E-3 tanieje nim jeszcze znalazł się na półkach

I bez złośliwości... bardzo jestem ciekawy dlaczego spośród tak wielu deklarujących żaden nie zakupił/zamówił E-3? Czyżby cena była zbyt wysoka? Nadal? Nawet dla tych w pierwszej dziesiątce OlyJedi? Nawet dla profi, gdzie sprzęt powinien się zamortyzować po kilku zleceniach? Może jakieś wątpliwości? Bardzo mnie to ciekawi...

Cytat Zamieszczone przez willow32
    z00m a ja myślę ze cena nie ma tutaj nic do rzeczy, zeby ludzie mogli go zacząć kupowac to musi on być dostępny w sprzedaży. Myślę że ostatnia obniżka wzieła się tylko i wyłącznie z mocnej przeceny $ niż jakichś problemów ze sprzedażą. Strasznie irytujący jesteś koleś strasznie...
    Po pierwsze: To co myślisz nt przecen E-3 mało mnie interesuje.
    Po drugie: Kolesia poszukaj sobie na swoim podwórku... koleś!!!

Pozdrawiam...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Może nie kupili, bo go jeszcze nie ma w sklepach?

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    I bez złośliwości... bardzo jestem ciekawy dlaczego spośród tak wielu deklarujących żaden nie zakupił E-3? Czyżby cena była zbyt wysoka? Nadal? Nawet dla tych w pierwszej dziesiątce OlyJedi? Nawet dla "profi", gdzie sprzęt powinien się zamortyzować po kilku zleceniach? Może jakieś wątpliwości? Bardzo mnie to ciekawi...

Pozdrawiam...
    A Ty kupiłeś? Większość osób zamawia na PW bez fajerwerków w wątku zamówienia Ludzie czekają aż do OP dojedzie i pierwsi właściciele będą już pewnie kilka dni później

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Może nie kupili, bo go jeszcze nie ma w sklepach?

Pozdrawiam
    Wiem o tym najlepiej

qbic
    Gość
    Zanim kupię musze pomacać sprzęt, czy dobrze leży. Najlepiej zrobić tez parę zdjęć testowych samemu , żeby potem nie tracić kasy i nie wystawiać sprzętu na allegro. Mam ograniczone zaufanie do innych i wole testować sam

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic
    Zanim kupię musze pomacać sprzęt, czy dobrze leży. Najlepiej zrobić tez parę zdjęć testowych samemu , żeby potem nie tracić kasy i nie wystawiać sprzętu na allegro. Mam ograniczone zaufanie do innych i wole testować sam
    To jest odpowiedź. Wolę poczytać co myślą faktycznie ludzie nim zainteresowani niż "bardzo profi", którzy w kółko tylko zapewniają, że kupią bez względu na wszystko. Od tych deklaracji robi się w brzuchy bardziej nieznośnie niż od jojczenia

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez qbic
    To jest odpowiedź. Wolę poczytać co myślą faktycznie ludzie nim zainteresowani niż "bardzo profi", którzy w kółko tylko zapewniają, że kupią bez względu na wszystko. Od tych deklaracji robi się w brzuchy bardziej nieznośnie niż od jojczenia
    czytanie Twoich postów lekarze powinni zalecać pacjentom ze zbyt niskim ciśnieniem, jak się to czyta to cisnienie wali w góre momentalnie
    ja nie mam zamiaru robić szopek tego typu co ty, "zamawiam nie zamawiam, zamawiam nie odbieram". Będzie dostępny będe działał ale nie mam potrzeby robić z tego widowiska na forum
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5