Strona 102 z 109 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.011 do 1.020 z 1089

Wątek: Sample z E3 - są jakieś?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Nie przesadzajcie, to jest tylko ciekawostka dla mnie z punktu widzenia technologii.
    To że krycie jest 99,99% a nie 100%, i to że jest raz jest 100 tyś pikseli więcej a raz milion to nadal jest ciekawostka. Poglądy na ten sprzęt już mam wyrobione i to niczego nie zmienia. I tak wiem co chcę tak należy do tego podchodzić a to nie jojczenie jak mi sie zdaje
    /*...................*/
    /* ...........................*/

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    no widzę że niektórzy znaleźli nowego konika, tyle że wirtualnego... jak tu znaleźć kolejną dziurę?
    dziwisz sie? Polacy to chyba najbardziej jojczący naród ... widac to statystycznie po ilosci postów jojczenia do pozostalych

bynajmniej jestem ciekaw, z czym kolejni wyskoczą .... (ukręcą gwint pod statyw? a moze bateria za duza? a moze pigmej i paszport polsatu?)

ROTFL
    Eeeee... ja tam jestem ciekawy ile jeszcze musi spaść cena E-3 by ludzie zaczeli go kupować, a nie tylko pisać jaki jest super. To bardziej ekscytujące

Nikt nie narzekał i nie szukał dziury w całym. O tym, że w zasadzie żaden dslr nie kryje 100% kadru większość nie miała zielonego pojęcia. Widać zadawanie pytań jest dla Ciebie jojczeniem

Zauważyłem też ostatnio, że modne się stało w polskim życiu publicznym głoszenie czegoś na wzór "take it easy" Strasznie to pocieszne

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    no widzę że niektórzy znaleźli nowego konika, tyle że wirtualnego... jak tu znaleźć kolejną dziurę?
    dziwisz sie? Polacy to chyba najbardziej jojczący naród ... widac to statystycznie po ilosci postów jojczenia do pozostalych

bynajmniej jestem ciekaw, z czym kolejni wyskoczą .... (ukręcą gwint pod statyw? a moze bateria za duza? a moze pigmej i paszport polsatu?)

ROTFL
    Eeeee... ja tam jestem ciekawy ile jeszcze musi spaść cena E-3 by ludzie zaczeli go kupować, a nie tylko pisać jaki jest super. To bardziej ekscytujące

Nikt nie narzekał i nie szukał dziury w całym. O tym, że w zasadzie żaden dslr nie kryje 100% kadru większość nie miała zielonego pojęcia. Widać zadawanie pytań jest dla Ciebie jojczeniem

Zauważyłem też ostatnio, że modne się stało w polskim życiu publicznym głoszenie czegoś na wzór "take it easy" Strasznie to pocieszne
    z00m a ja myślę ze cena nie ma tutaj nic do rzeczy, zeby ludzie mogli go zacząć kupowac to musi on być dostępny w sprzedaży. Myślę że ostatnia obniżka wzieła się tylko i wyłącznie z mocnej przeceny $ niż jakichś problemów ze sprzedażą. Strasznie irytujący jesteś koleś strasznie...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jeśli dobrze rozumiem, to wizjer ma 100% krycia tak czy siak, bo to, co widzimy w wizjerze, będzie potem na zdjęciu. Oprócz tego jest jeszcze trochę innych pikseli, które nie rejestrują obrazu. Dobrze rozumiem? Bo jeśli tak, to w czym problem?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    wystarczylo wziac dowolnego rawa dowolnej lustrzanki i przerobic dcrawem i innym konwerterem, zeby widziec, ze sie zmienia rozdzielczosc wynikowa plikow - jakos duzo razy sie o tym pisalo, a nagle sie wszyscy sie teraz ockneli ....

i tak 90% uzytkownikow forum nie kupi E3 bo:
    a) za drogi
    b) do banii
    c) canon, nikon i reszta swiata jest lepsze
    d) robin/styx/ktokolwiek inny wyśmieje
    e) itp, itd, etc

nie wiem w jakim towarzystwie sie obracasz, bynajmniej na codzien doswiadczam od ludzi postaw od "take it easy" do "zaraz niebo zwali mi sie na glowe" z naciskiem na ta druga ....

chyba, ze masz na mysli postawe PL emigracyjna ...
    ale to OT i juz nie plumpkam
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar Maro66
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    52
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    ...Oprócz tego jest jeszcze trochę innych pikseli, które nie rejestrują obrazu. Dobrze rozumiem? Bo jeśli tak, to w czym problem?
    Rejestrują, tylko są obcinane programowo przez aparat, ale i tak jak pisał RE leżą poza granicą formatu 4/3.

Ot, takie polowanie na czarownice

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Maro66
    ...Oprócz tego jest jeszcze trochę innych pikseli, które nie rejestrują obrazu. Dobrze rozumiem? Bo jeśli tak, to w czym problem?
    Rejestrują, tylko są obcinane programowo przez aparat, ale i tak jak pisał RE leżą poza granicą formatu 4/3.

Z tego wynika, że wizjer kryje 100% powierzchni, która będzie na zdjęciu. W czym zatem problem?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Z tego wynika, że wizjer kryje 100% powierzchni, która będzie na zdjęciu. W czym zatem problem?
    moze w tym, ze po fiku miku DNG conwerterem itd dostajesz gratis pixele, ktore producent kazdego dSLR chowa i wynikowo z rawa np z 28mm mozesz sie zrobic 27.5mm albo 27mm
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar Maro66
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    52
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Maro66

W tym, że jak ktoś się uprze, to wywoła obraz z tych obcinanych pikseli.
    Nie pytaj, po co, ba sam nie wiem
    Różne mają ludzie problemy...

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    moze w tym, ze po fiku miku DNG conwerterem itd dostajesz gratis pixele, ktore producent kazdego dSLR chowa i wynikowo z rawa np z 28mm mozesz sie zrobic 27.5mm albo 27mm
    Czyli jednak te piksele, których wizjer nie kryje rejestrują obraz? Jak takie buty, to rozumiem już, o co chodzi.