Zdjęcie szaraka jest rewelacyjne! Przy okazji bardzo ciekawe porównanie możliwości sprzętu. Z przyjemnością przeczytałem.
Zdjęcie szaraka jest rewelacyjne! Przy okazji bardzo ciekawe porównanie możliwości sprzętu. Z przyjemnością przeczytałem.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Bardzo pomocne informacje w doborze sprzętu. Nie mogę się zrewanżować no może tak troszeczkę w wyborze Volvo![]()
mam nadzieję ze będą kolejne foty, co do szkiełek miałem okazję troszkę pobawić się i panasem i olkowym i po tych krótkich zabawach lepsze wrażenia mam z zabawy panasem.
Pstryknąłem kilka "robali" moim EM10+100-300. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, ale myślę że do takiej zabawy ten zestaw też można wykorzystać. Zdjęcia z ręki, przed zachodem słońca. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i komentujących wątek.
BP
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Kilka zdjęć z pontonu z niedzielnego wypadu na ryby (nie brały)
młody perkoz
zaniepokojony rodzic
czyszcząca piórka łyska
pozdrawiam
B
jakiś czas temu widziałem z bliska jak małe perkozy jeżdżą na rodzicach, oczywiście aparatu nie miałem. później ta okazja już się nie powtórzyła.
nie wiem czy młody perkoz nie jest zbyt niebieski, za to rodzic jest świetny. perkozy to ostrożne ptaki, nie łatwo zrobić im dobre zdjęcie. łyska podoba mi się bo nie jest smolisto czarna i widać to co powinno być widać![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Powiedzmy, że zdjęcia są "rozwojowe". Płynąłem pontonem (na elektryku oczywiście) z całą rodziną i zbliżanie się do ptaków było dużym kompromisem. Muszę się kiedyś wybrać nad to jezioro wyłącznie z aparatem to efekty powinny wyjść lepsze.
jak w zeszłym roku spełniłem swoje marzenie i zacząłem ogólnie fotografować ptaki, tak teraz czuję, że za jakiś czas będę miał swoje pływadełko i będę buszował z tymi perkozami. apetyt rośnie w miarę jedzenia![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie