Z dobrego zrodla wiem, ze obiektyw przechodzi teraz testy wytrzymalosciowe w komorze wybuchowej...
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
k@czy - nie żartuj sobie bo nam kolega na zawał zejdzie![]()
![]()
![]()
Hmm sam jak kiedyś wysłałem epl3 do naprawy to miało to być jakiś tydzień,a wyszły 3 tygodnie. Jak dzwoniłem z zapytaniem do pani o produkt prosiła bym zostawił swój nr a ona do mnie oddzwoni następnego albo tego samego dnia z informacjami bo na razie nic nie wie,po czym nastawała cisza i nikt do mnie nie dzwonił,sytuacja powtórzyła się z 3 razy...Aparat wrócił wyczyszczony i z naprawioną wadą jednak sam kontakt z serwisem bardzo kuleje :/
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
A ja Cię rozumiem luc4s. Serwis sam się do czegoś zobowiązuje i nie realizuje tego (bieżące informowanie klienta). Przez taką postawę serwisu sam nie byłbym pewny czy w ogóle mój obiektyw tam dotarł. Przypomina mi to trochę takie podejście "będzie pan zadowolony...".
Luc4s, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i Twój obiektyw wróci w pełni sprawny.
Pozdrawiam,
Niewątpliwie ich serwis internetowy monitorujący przebieg procesu naprawy jest niesprawny. To niezbyt dobrze świadczy o profesjonalizmie firmy.
Właściwy kontakt jest wszak bardzo ważny, bo nic tak nie denerwuje jak brak informacji właśnie.
Kiedyś serwis firmy Olympus był najlepszy, mam nadzieję, że taki pozostanie.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Bo w Polsce niestety nie potrafimy jeszcze chwytać się za regulamin i żądać swoich praw. Ja zawsze po terminie wysyłam maila z odpowiednim wycinkiem regulaminu, który zobowiązuje daną firmę do czegoś na rzecz klienta i załączam dw kancelarii prawnej mojego kolegi. Działą wyśmienicie![]()
Dostalem info ze: "w ramach gwarancji*obiektyw został*naprawiony *i w dniu*30.04 sprzęt został przekazany do UPS w celu przesyłki zwrotnej." Dzisiaj jeszcze nie przyszedł.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Spokojnie, po drodze był długi weekend, stawiam na to, że jutro będzie. Daj znać czy naprawili czy "naprawili".
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014