Tak swoją drogą to ta dziewczyna ma totalnie przekichane...
Kolejna "dobra" wiadomość świadcząca o "profesjonalizmie" w podejściu do polskiego klienta:
Zamieszczone przez http://www.partner.olympus.pl/serwis.html
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Pewnie ta pani co obsługuje wzięła urlop. Ja wiem, każdy ma prawo ale Ci się nie dziwię, też zacząłbym się denerwować...
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Ja absolutnie nie mam nic do tej pani... To zarzut do jej szefostwa.
Nie boli mnie, że muszę się przeprosić ze starym E1 +14-54 na kilka tygodni, boli mnie, że taka sytuacja ma miejsce, a obsługa klienta pozostawia wiele do życzenia. Wpakowałem kupę kasy w ten system i martwię się, że za chwilę o ile coś innego się nie zepsuje, to nie będzie warto kupować nic nowego, bo jakość będzie nierówna. (vide rolki w e-m10).
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 1.05.14 o 11:50
Wiem, i nie odebrałem negatywnie Twoich wypowiedzi. Niestety, mam wrażenie że coraz więcej firm się zachowuje w sposób nie zachęcający klienta do dalszej współpracy. Ale to już OT...
Współczuję Ci sytuacji, ale może to nie problem a wyzwanie? Będziesz miał trudniej, może więc zaowocuje to ciekawym kadrem? Udanego weekendu!
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Jak 10 lat tu już piszę o pozytywach Olympusa, przez co pewnie niejeden aparat sprzedał się dzięki mnie, tak teraz uważam, że takie problemy też się powinno opisywać. Nie wiem, czy to dociera do kogoś tam na górze, kto pociąga za sznurki, w każdym razie żyję nadzieją. Staram się zachować neutralne podejście do marki. W moim przypadku widzę to tak:
-> ktoś w chińskiej fabryce zawalił testy jakości, obiektyw trafił do mnie od nowości z wadą, jednak przez 4 miesiące w zimie fotografowałem wyłącznie na niskich przesłonach i tego nie zauważyłem
-> zgłosiłem naprawę przez stronę serwisową, która ewidentnie wprowadza w błąd, bo żadne statusy się nie aktualizują (chyba normalne, że się martwię o mój sprzęt warty więcej, niż średnia miesięczna pensja w tym kraju) - może skoro strona nie działa to ją wyłączyć?
-> o status naprawy trzeba pisać/dzwonić na infolinię, odpowiedzi są po dniu, bądź dłużej, telefony były w miarę na bieżąco odbierane, teraz ta droga kontaktu ma być utrudniona
-> póki co nie mogę się wypowiedzieć o samym serwisie, mam nadzieję, że wada zostanie wyeliminowana bez uszczerbku na szczelności obiektywu
Nie należę do klientów, którzy dzwonią codziennie z pytaniem, czy już jest gotowy, w tym momencie nie mam też jakiejś pilnej potrzeby używania akurat tego obiektywu, weekend majowy weekendem, ale rodzinno-wyjazdowe fotografie można też robić 14-54. Próbuję się jednak postawić w sytuacji osoby, która zarabia tym obiektywem (w której może będę za kilka miesięcy) i oczekuję od sprzętu z najwyższej półki, że mnie nie zawiedzie w najtrudniejszych warunkach. Póki co to zaufanie mocno spadło.
PS. Do kogoś, kto nazwał mnie histerykiem i dał -. Traktuję też ten problem jako swoisty OlyTest. Dlaczego testować sprzęt, a nie testować obsługi klienta i serwisu?
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 1.05.14 o 12:48
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Dotychczas nie miałem powodów do narzekania. Poza tym próbujesz zmanipulować moją wypowiedź.
Pewnie wróci, może nawet naprawiony, ale nie rozumiesz... ja nie oceniam w tym momencie serwisu, tutaj tak jak piszesz wnioski napiszę jak wróci, oceniam cały przebieg naprawy z perspektywy zwykłego klienta (nawet nie mającego nic wspólnego z forum), który oczekuje, że jak kupi obiektyw z najwyższej półki, to może spać spokojnie. Jest strona, na której jest informacja, że status naprawy będzie się pokazywał na bieżąco, a po otrzymaniu obiektywu serwis wyśle e-maila. To nieprawda, to wprowadza w błąd.
Naprawdę liczę (wiem, naiwny jestem), że przeczyta ktoś to tam wyżej i stwierdzi, faktycznie facet ma rację, trzeba naprawić stronę i zrobić infolinię jak należy! Nie wymaga taka operacja gigantycznych nakładów.
Co do testów jakości, tu już niestety nasze gadanie nic nie da. Taka globalna polityka, byle szybciej, taniej, więcej.
Zamieszczone przez servicetoolexternaltest@olympus-europa.com
Tak swoją drogą, pewnie tutaj naprawiają nasze Olki https://www.google.pl/maps/@49.46598...LwwCuMfzIg!2e0
---------- Post dodany 02-05-14 o 00:18 ---------- Poprzedni post był 01-05-14 o 23:14 ----------
I fajny artykuł http://fotoblogia.pl/430,jak-to-jest...-foto-w-polsce