Czy ten status na https://consumer-service.olympus-europa.com/ jest faktycznie aktualizowany? Obiektyw pojechał w środę kurierem, a tam nadal, że nie dotarł... Jakie są Wasze doświadczenia z długością naprawy?
Czy ten status na https://consumer-service.olympus-europa.com/ jest faktycznie aktualizowany? Obiektyw pojechał w środę kurierem, a tam nadal, że nie dotarł... Jakie są Wasze doświadczenia z długością naprawy?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Jak oddawałem towar to też tam było cały czas, że nie dotarło a kasę już miałem na koncie
![]()
Spoko, dopiero minęły 3 dni, nie będę im głowy zawracał. Mam nadzieję tylko, że problem zostanie wyeliminowany, a najlepiej jakby wymienili szkło na nowe, bo to wada fabryczna jest i była od początku, tylko tego nie zauważałem.
Ostatnio edytowane przez hades ; 30.04.14 o 00:53 Powód: o -> y
Tu był OT.
Wracając do tematu. Ciekawi mnie co to za wada/uszkodzenie jest?
T.
Ostatnio edytowane przez hades ; 30.04.14 o 00:54 Powód: wycięty OT
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ostatnio edytowane przez hades ; 30.04.14 o 00:54 Powód: poprawiony błąd cytowania, wycięty OT
Jutro mija tydzień do wysłania obiektywu, a na stronce https://consumer-service.olympus-europa.com ciągle brak informacji, że doszedł... A miałem być powiadomiony e-mailem, jak tylko aparat dojdzie. Po co więc taka stronka, która nie działa? :/
Z informacji e-mailowej się dowiedziałem, że obiektyw dopiero dzisiaj trafił do serwisu.
Pytanko, czy serwis bezpośrednio odsyła szkło z Czech, czy ponownie idzie to przez Warszawę?
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 29.04.14 o 10:30
Ten ich system powiadamiania/sprawdzania statusu nie działa z tego co mi kiedyś mówiliNajlepiej dowiadywać się e-mailem lub telefonicznie. Z tego co pamiętam, jeśli masz ServicePlus to naprawiany sprzęt wraca od razu z Czech do klienta. W innym przypadku raczej przez Wawę...
Nie mam żadnego Service Plus, to tylko dotyczy e-m1. Obiektywów niet... Wkurza mnie ta naprawa, bo o ile rozumiem sprzęt się psuje, to tu o usterce mowy być nie może, od nowości dostałem bubla, bo jakiś Chińczyk nie przyłożył się do kontroli jakości. Rozumiem w szkle kitowym, jeszcze w serii premium, czy jak ona tam się zwie, takie rzeczy mogą się zdarzyć, ale w najbardziej wypasionym, najdroższym, sztandarowym obiektywie... Marketingowo to wygląda mocno słabo, wadliwy obiektyw, niedziałająca strona, brak zastępczego szkła, odpowiedzi na maila po 2 dniach (na wszystkie maile odpowiada ta sama dziewczyna, a także obsługuje infolinię, również tę dotyczącą sklepu-redukcja etatów), mam nadzieję, że przynajmniej w serwisie się przyłożą i nie będzie musiał krążyć tam i z powrotem. Sorry za te żale, musiałem. 10 lat używam Olympusa, zawsze jakość to był wyznacznik marki i zaczyna się to psuć. Już samo okrojenie w Polsce działu foto i przeniesienie do dużo mniejszych Czech było pokazaniem, co Japończycy sobie o naszym kraju myślą.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++