Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 98

Wątek: 12-40 Serwis?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Odp: 12-40 Serwis?

Czy ten status na https://consumer-service.olympus-europa.com/ jest faktycznie aktualizowany? Obiektyw pojechał w środę kurierem, a tam nadal, że nie dotarł... Jakie są Wasze doświadczenia z długością naprawy?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Jak oddawałem towar to też tam było cały czas, że nie dotarło a kasę już miałem na koncie

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Czy ten status na https://consumer-service.olympus-europa.com/ jest faktycznie aktualizowany? Obiektyw pojechał w środę kurierem, a tam nadal, że nie dotarł... Jakie są Wasze doświadczenia z długością naprawy?
    Od jakiegoś czasu mają problemy z tym systemem, najlepiej napisać i się zapytać o status.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Spoko, dopiero minęły 3 dni, nie będę im głowy zawracał. Mam nadzieję tylko, że problem zostanie wyeliminowany, a najlepiej jakby wymienili szkło na nowe, bo to wada fabryczna jest i była od początku, tylko tego nie zauważałem.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 30.04.14 o 00:53 Powód: o -> y

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Tu był OT.

Wracając do tematu. Ciekawi mnie co to za wada/uszkodzenie jest?

T.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 30.04.14 o 00:54 Powód: wycięty OT
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Tu był OT.

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Wracając do tematu. Ciekawi mnie co to za wada/uszkodzenie jest?
    Tego się pewnie nie dowiemy... Na pewno nie uszkodzenie, bo obiektyw nawet nie był dotarty. Ja stawiam, że któraś soczewka została źle zamontowana, albo ma złą krzywiznę i obraz ogniskuje się przed/za matrycą.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 30.04.14 o 00:54 Powód: poprawiony błąd cytowania, wycięty OT

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Jutro mija tydzień do wysłania obiektywu, a na stronce https://consumer-service.olympus-europa.com ciągle brak informacji, że doszedł... A miałem być powiadomiony e-mailem, jak tylko aparat dojdzie. Po co więc taka stronka, która nie działa? :/

Z informacji e-mailowej się dowiedziałem, że obiektyw dopiero dzisiaj trafił do serwisu.

Pytanko, czy serwis bezpośrednio odsyła szkło z Czech, czy ponownie idzie to przez Warszawę?
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 29.04.14 o 10:30

| OlyJedi Awatar bartmika
    Mieszka w
    Skierniewice
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Jutro mija tydzień do wysłania obiektywu, a na stronce https://consumer-service.olympus-europa.com ciągle brak informacji, że doszedł... A miałem być powiadomiony e-mailem, jak tylko aparat dojdzie. Po co więc taka stronka, która nie działa? :/

Z informacji e-mailowej się dowiedziałem, że obiektyw dopiero dzisiaj trafił do serwisu.

Pytanko, czy serwis bezpośrednio odsyła szkło z Czech, czy ponownie idzie to przez Warszawę?
    Ten ich system powiadamiania/sprawdzania statusu nie działa z tego co mi kiedyś mówili Najlepiej dowiadywać się e-mailem lub telefonicznie. Z tego co pamiętam, jeśli masz ServicePlus to naprawiany sprzęt wraca od razu z Czech do klienta. W innym przypadku raczej przez Wawę...

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Nie mam żadnego Service Plus, to tylko dotyczy e-m1. Obiektywów niet... Wkurza mnie ta naprawa, bo o ile rozumiem sprzęt się psuje, to tu o usterce mowy być nie może, od nowości dostałem bubla, bo jakiś Chińczyk nie przyłożył się do kontroli jakości. Rozumiem w szkle kitowym, jeszcze w serii premium, czy jak ona tam się zwie, takie rzeczy mogą się zdarzyć, ale w najbardziej wypasionym, najdroższym, sztandarowym obiektywie... Marketingowo to wygląda mocno słabo, wadliwy obiektyw, niedziałająca strona, brak zastępczego szkła, odpowiedzi na maila po 2 dniach (na wszystkie maile odpowiada ta sama dziewczyna, a także obsługuje infolinię, również tę dotyczącą sklepu-redukcja etatów), mam nadzieję, że przynajmniej w serwisie się przyłożą i nie będzie musiał krążyć tam i z powrotem. Sorry za te żale, musiałem. 10 lat używam Olympusa, zawsze jakość to był wyznacznik marki i zaczyna się to psuć. Już samo okrojenie w Polsce działu foto i przeniesienie do dużo mniejszych Czech było pokazaniem, co Japończycy sobie o naszym kraju myślą.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

..... ale w najbardziej wypasionym, najdroższym, sztandarowym obiektywie... Marketingowo to wygląda mocno słabo, wadliwy obiektyw, niedziałająca strona, brak zastępczego szkła, odpowiedzi na maila po 2 dniach (na wszystkie maile odpowiada ta sama dziewczyna, a także obsługuje infolinię, również tę dotyczącą sklepu-redukcja etatów), mam nadzieję, że przynajmniej w serwisie się przyłożą i nie będzie musiał krążyć tam i z powrotem...
    Juz przestan, przestan
    Najwazniejsze, ze sprzet lekki i plecy nie bola od noszenia
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++