andytown:
no to nie ma co się czarować - S5 PRO, grucha i ze trzy śrubokręty... póki co, nie ma lepszego sprzętu na śluby, szkoda tylko że optyka taka przestarzała.
andytown:
no to nie ma co się czarować - S5 PRO, grucha i ze trzy śrubokręty... póki co, nie ma lepszego sprzętu na śluby, szkoda tylko że optyka taka przestarzała.
Jurek ABPC używa FS5 do kotletów i strasznie jojczy na jakość obrazu przy wysokich czułościach. Fuj to fajny jest do krajobrazu. Widoczki są w mordkę.Zamieszczone przez KaarooL
Do kotleta każdemu poleciłbym 5d. Najlepiej dwa, gdyby jeden padł niespodziewanie.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
RE:
no w skali 1:1 obraz z FUJI nie wygląda rewelacyjnie ale zapas w światłach powala. a 5D faktycznie ludziom padają, tak od niechcenia. OLEK solidnością dawno odstawił konkurencję.
tak sobie policzyłem ze w firmie mamy 5 body, 3 lampy, i 10 obiektywów
ale się statko nazbierało
ogólnie zapłaciłem już za 25 F1,4 - więc pewnie będzie i e-3![]()
no pięknie - 14-35 zależy kiedy wyjdzie - jeżeli na PMA to za późno i pewnie wcześniej 12-60 będę miał, a szkoda...Zamieszczone przez andytown
To kto wymienia 50-200 na nowsze?
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Kupiłbyś starsze?
Na ja też myślę, ze za jakiś czas się pojawią...
mam starsze, i jeżeli RE pisze o iluśtam % szybszej działalności to w przyszłości potrzeba by jakoś podmienić obie wersje...Zamieszczone przez Woytec60
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
A czemu 14-35 tak długo był odwlekany? Sądzę, że dlatego, iż wcale nie jest latwiej zrobić dobry zoom ze swiatłem 2.0, który mając dużą soczewkę przednią będzie miał, przy szerokim kącie, dobrze skorygowany obraz - bez beczek, winietowania itd...Zamieszczone przez andytown
światło, światło, światło...