XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Moze z tego zabytku co juz był, 70-210 takie muchomorkowe makro. Zdjęcie jak wyżej, ma raczej zachęcić do zabaw m42 niż cieszyć okoobiektyw z funkcja makro...
Oczywiscie z aparatu i jpg. Bo po co kupować takie maleństwa jak epl jesli nie dla prostoty obsługi.
Z balansem bieli jak widać po nóżce grzybka, aparat se nie poradził.
Ale po co to komu...
16.
Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 13.09.14 o 16:20
Helios-44M-6
Coraz bardziej lubię ten obiektyw.
Co prawda, trzeba sie go oczywiscie nauczyć, ale wianuszek na zdjęciu namalował mz fajny.
Nawet po zapięciu przejściówki, ktora mała w sumie nie jest - tworzy z epl5 zestaw fajny i pasujący do ręki.
Co do testów typu ostrość, to ja takich po prostu nie robię i nie lubię.
Szkiełko (dla mnie) ma w sobie "to coś".
Ma, ma...
MSZ w za dużo "się dzieje" w kadrze.
Co to MSZ jest ?
A ze sie dzieje to wiadomo- jesień ...
![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Aparat sobie poradzil.Pokazal tak jak widzial.Ty natomiast nie pokazales jak widziales.
Moze tak tam tak bylo widziane Twoimi oczami???Co?Załącznik 130981
A grzybek fajny.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|