Pozycz mi tego Twojego epeela 5, mysle ze bede w stanie Cie zadziwic
Jesli chodzi o foty to 24 i 27 ciekawe.
p.s. Z czystej ciekawosci do jakich dslr go porownujesz, ze tak slabo wypada?
pozdro
Pozycz mi tego Twojego epeela 5, mysle ze bede w stanie Cie zadziwic
Jesli chodzi o foty to 24 i 27 ciekawe.
p.s. Z czystej ciekawosci do jakich dslr go porownujesz, ze tak slabo wypada?
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
nie chciałbym zakłócać tak fascynującego bicia głową mur kolegów bodzipa i andtor2, ale...
... muszę się z tą wypowiedzią nie zgodzić. zdjęcie prosto z aparatu do telefonu i do internetu, nigdy mi się to nie zdarzyło. i chyba 99% forumowiczom też nie. zakładam, że szanujemy swoje hobby i gości w wątku
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Mnie telefon służy do telefonowania a nie do wysyłania zdjęć, zwłaszcza, że oprogramowanie telefonu z automatu zmniejsza zdjęcie by móc go wysłać.
I o to tu chodzi, właśnie czego nie chce zrozumieć nasz uparty kolega Urzyszkodnik... Zdjęcia, choć całkiem niezłe, a i ciekawe, są małe i stąd uwagi o "szumach" , czy "znaczkach pocztowych"
Szkoda zdrowia by się denerwować, czasem warto posłuchać kolegów, zwłaszcza jak mają rację
No to teraz mi się oberwie......
Dodam, że wysyłam telefonem ale tylko w formie MMS choćby po to by pochwalić się właśnie złowioną rybą czy też pięknym okazem prawdziwka właśnie.... zakupionym przy drodze.
Ale to już inna historia.
Ostatnio edytowane przez Krakman ; 11.05.15 o 15:01
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Tak wiec dla tych, którzy jak kolega wyzej, maja słabe telefony...i nic na nich zrobic nie moga, fotkę zapodam.
Oczywiscie jpg. Oczywiscie zgrane na telefon. Oczywiscie na fonie robione wszystko
Oczywiscie tez epl5 i jak zawsze jakis tam stary pleśniak, co nie trzyma nawet kontrastu
A ze fotka nie musi sie podobać, to ja wiem.
Ale to takie moje klimaty/zabawy.
Lubie swojego Olka !!!
Pzdr
28.
Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 12.05.15 o 07:44
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Bardzo ładne zdjęcia.
Czy bierzesz pod uwagę, że są tu osoby, które oglądają zdjęcia na ekranie komputera? Takie małe coś z telefonu po rozciągnięciu do większego rozmiaru bardzo traci na jakości. Szkoda, bo jest duży potencjał.
Faktycznie zdjęcia z potencjałem. Przy obróbce na "normalnym"sprzecie i oprogramowaniu moga tylko zyskać ale skoro tak wolisz to rób jak Ci lepiej. To Twój wątek-Twoje zasady![]()
Chyba pierwszy raz wypowiem się na tym forum na temat jakości zdjęć po wstawieniu
Kadry od 22 do 25 są moim zdaniem ciekawe. Na telefonie bardzo przyjemnie się je ogląda, ale na "ogromnym" monitorze 20" już gorzej. Zgodzę się z kolegami, że jakość wstawionych przez Ciebie zdjęć nie jest limitowana możliwościami E-PL5.
Poczułbym się bardzo miło gdybyś wstawił 22 i 23 nie z telefonu, tylko obrobione na komputerze. Uwierz, że mogłoby zyskać (przynajmniej w moim odbiorze).
Jeśli nie chcesz/nie masz czasu/ nie zależy Ci - również zrozumiem.
Pozdr
P.S. Jakbyś postarał się pisać z polskimi znakami (domyślam się, że na telefonie nie jest to najwygodniesze) też bym się miło poczuł.
Staram się używać polskich znaków. Czasami wychodzi jednak jak wychodzi. Nie jestem z pokolenia internetowego. Wiem ze znaki są wazne. Ale czasem...sorki za to
Wielkość zdjeć ustalam na 1024. Jakość moze i nie powala, ale to nie wystawa. To forum.
Za duze dając, utrudniamy zycie tym, ktorzy korzystają z mobilnego netu. A przeciez i tak widać...
A zdjęcia ?
No cóż. Lubie łąkę. Zawsze jednak jestem z dziecmi.
Nie mam za wiele czasu na zabawe.
Tym bardziej mnie cieszy, gdy mz uda sie złapać światełko
Co wazne chyba, uzywam starej optyki. M42. Bardzo lubie i cenie sobie heliosa, którego mam z zenita. Zenit padł juz niestety...
Nie lubie
Testerów, osob studiujących tabelki itd. Ja se zdjęcia robie. To co pokazuje tutaj, jest dla zabawy robione. Bo to lubie
Wiele razy w zyciu otaczałem sie podobnymi wariatami jak ja. Teraz zmieniłem miejsce zamieszkania, zdjęcia robie sobie juz sam. No oczywiscie każde makro z łąki, jest w obecności dzieciaków robione.
Jesli nie podoba sie, nie poradzę na to nic.
Jesli kogoś po prostu cieszy robienie zdjec - zrozumie.
Soft
Aperture3. Fotoszopka tez mam, choc nie uzywam. Na fonie za to jest szybko, moge usiąść gdzie chce, kiedy mam wolna
Żabola zapodampzdr
29.
Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 12.05.15 o 11:14 Powód: ortografia!!
Tylko jak to wzystko sie ma do tych slow o miernocie epla cyt: "Jakość jest taka, jaka jest z epl5. Lepsza nie bedzie."
Smiem twierdzic, ze jesli identycznie obrabiac material to i z tuzow DSLR tez wyjdzie jakosciowa kupa.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów