|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Załącznik 127654
Sprawdzam czy jeszcze potrafie...
![]()
1.
Załącznik 127655
Po chwili zabawy epl5 mogę powiedziec ze aparat był i jest cały czas ze mna.
Zapinam często na adapter N50mm F1,4G. Telekonwerter włączony i mamy niemal makro.
Ze wspomnianym juz zuiko 35f2,8 tez daje radezdjęcia robic.
Wróciły do mnie pierścienie pośrednie wiec makro bedzie wiecej. Choc Motylków jakos mniej juz teraz niestety...
Polecam szczerze epl5.
Ps.
Zdjęcia zrobione w jpgu, często na auto, zgrywanie na telefon, i "robione" tylko na w/w telefonie.
Chyba zacznę numerowac... zdjęcia ...![]()
Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 23.08.14 o 08:19
Zeby nie było ze mam matryce czarno białą, to kolor dam jakis
2.
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Hm.. wydaje się że o "fajności" fotografii makro decyduje przede wszystkim atrakcyjność żyjątka które pokazujesz, po czym szeroko pojęta jakość foty na którą składa się ilość detali, kolorystyka (często złe tło psuje ogólny odbiór) i inne takie... motyl z ostatniej wrzuty z potencjałem tyle że wyszła mozaika z nienaturalne podciągniętymi kolorami - może taki był zamiar (?) - dla mnie całość nie przekonuje.
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dokładnie. Tekst w kadrze nie pasuje - a tak to super fotka