Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 147

Wątek: Jojczenia na specyfikację techniczną E3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pewnie off-topic, ale muszę. Czytam wątki o e-3 codziennie i widzę do jakich rozmiarów rozrósł się poprzedni pod tytułem '... nareszcie konkrety'.
    Teraz założono (moderator) pomysłową nazwę ' jojczenia...', którą będziemy pewnie oglądać przez dobrych parę miesięcy na dziesiątkach podstron.

Może mi ktoś objaśnić co oznacza to słowo: 'jojczenia' ? Bo w części Polski, w której mieszkam nie jest znane...

Może warto założyć wątek o e-3 z nazwą, która nie będzie nas (chyba nie tylko mnie) drażnić przez długie tygodnie.
    Spodziewam się słów krytyki od OlyJedi, jeśli tak to trudno, to tylko moje uwagi.
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Legal
    Pewnie off-topic, ale muszę. Czytam wątki o e-3 codziennie i widzę do jakich rozmiarów rozrósł się poprzedni pod tytułem '... nareszcie konkrety'.
    Teraz założono (moderator) pomysłową nazwę ' jojczenia...', którą będziemy pewnie oglądać przez dobrych parę miesięcy na dziesiątkach podstron.

Może mi ktoś objaśnić co oznacza to słowo: 'jojczenia' ? Bo w części Polski, w której mieszkam nie jest znane...

Może warto założyć wątek o e-3 z nazwą, która nie będzie nas (chyba nie tylko mnie) drażnić przez długie tygodnie.
    Spodziewam się słów krytyki od OlyJedi, jeśli tak to trudno, to tylko moje uwagi.
    oba wątki trafią do HP i zostaną zapomniane.
    było sobie życie

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Na forach C i N nabijają się z Naszego Pro E3 które wg nich jest gorsze od ich C40D czy D300
    Ja tam ich rozumiem... Ponieważ IMHO wszystkie trzy są na papierze porównywalne (z tym, że D300 dużo lepszy od 40D ), każdy będzie ciągną w swoją stronę. 5fps mi wisi, a z FF czasem więcej kłopotu niż radości, jak się już wszyscy zdążyli przekonać.
    Nie oszukujmy się. E3 to nie jest TopPro, czy jak go tam zwą, chyba, że na własnym podwórku. Jomawitu wspomniał w długim wątku o 12bitowych RAWach. Dla zawodowców to istotny argument na NIE...
    Jak dla mnie, kluczową sprawą będzie jakość obrazu. Jesli będzie jeszcze lepsza niż z dziadka, chociaż ciut poprawi się dynamika i szumy +2eV to bedzie wystarczający powód, żeby się na niego w przyszłości przesiąść. Do tego dodatkowe bonusy w postaci 10MPix, LiveView, stabilizacja, 11 krzyżowych AF - dla mnie bajka! Uuuups, a miało być jojczenie
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar lcf
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    @salvadhor: a tak dla fun na forum C sobie właśnie pierwszego posta nabiłem - a co mi tam, trochę niskociśnieniowcom pomogę ^^.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Ja się cieszę z AF w końcu będzie do czego podpiąć... no właśnie co z SWD w 35-100 i 90-250?

Edit: Na CB zaczęło się :mrgreen Już pierwsza cenzura poszła!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    No to mamy piekny korpus w systemie!
    Tylko, ze zdziecinniali amatorzy za tydzien zaczna jojczyc, ze sie zestarzal i ze konkurencja ma cos nowego. Juz widze ten festiwal zidiocenia na 4 forach na raz.
    Czesc.ch.

| OlyJedi Awatar wido
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Te 5 fps to za mało, żeby E-3 zobaczyć na imprezach sportowych z szybką akcją, z tego co słyszałem od ludzi robiących zawodowo tego typu foty. Może jak dostaną w łapy E-3 to zmienią zdanie. Jedynie AF ratuje E-3, ale nie spowoduje masowej wyprzedaży C i N, bo różnica w praktyce będzie niezauważalna. Do tego są tylko 3 szkła SWD. W tym body nie ma nic specjalnego, co by szczególnie go wyróżniało na tle konkurencji. Żeby chociaż jakość obrazu była jak z 40D. Zgadzam się z postami Jomawitu co do reszty. Dla profesjonalistów to body jest minimum, ale dla mnie jest super i sobie kupię i będę zadowolony, bo potrzebuję dobrego AF, wizjera, stabilizacji i obracanego LCD, a resztę bajerów mam gdzieś. Szkoda jedynie, że nie ma wspomagania AF jak w E-1.
    Jarek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wido
    Te 5 fps to za mało, żeby E-3 zobaczyć na imprezach sportowych z szybką akcją, z tego co słyszałem od ludzi robiących zawodowo tego typu foty. Może jak dostaną w łapy E-3 to zmienią zdanie. Jedynie AF ratuje E-3, ale nie spowoduje masowej wyprzedaży C i N, bo różnica w praktyce będzie niezauważalna. Do tego są tylko 3 szkła SWD. W tym body nie ma nic specjalnego, co by szczególnie go wyróżniało na tle konkurencji. Żeby chociaż jakość obrazu była jak z 40D. Zgadzam się z postami Jomawitu co do reszty. Dla profesjonalistów to body jest minimum, ale dla mnie jest super i sobie kupię i będę zadowolony, bo potrzebuję dobrego AF, wizjera, stabilizacji i obracanego LCD, a resztę bajerów mam gdzieś. Szkoda jedynie, że nie ma wspomagania AF jak w E-1.
    Normalni ludzie ogladaja zawody sportowe. Foca szpanerzy, by pokazac panienkom jacy sa trendy. Zawodowcy i tak beda pstrykac czym innym. Zareczam 5 kl /sek to dobry wynik!
    Czesc.ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Fotoreporterzy z pewnością nie porzucą swoich Canonów i białych obiektywów dla Olka E3. Jednak młodzi ludzie, którzy zaczęli swoją przygodę z fotografią od Olympusa, mają już trochę szpejów i chcą przejść na zawodowstwo - mogą spokojnie zostać z Olkiem.

E3 napędzi pewnie też rynek lustrzanek amatorskich. To tak jak z samochodami - jeśli auto tej samej marki jaką jeżdżę na co dzień zasuwa w formule I, to się człek czuje odrobinę jak Kubica.

ps. Bardzo piękny ten korpusik moim skromnym zdaniem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.