Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 147

Wątek: Jojczenia na specyfikację techniczną E3

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    W czwartek miał miec.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    aaa dziś środa

bo ja zwykle basenuje w czwartki a w btym tygodniu wyjatkowo wczoraj.. i mi sie pomerdało...

The z00m
    Gość
    To i ja coś dorzucę. Wolałbym zamiast obracanego LCD 230k wyświetlacz większy o wyższej rozdzielczości jak w D300 lub A700. Ceny obiektywów. Masakra. Jeśli 14-35/2.0 ma kosztować 2300$ to szok. W Eurolandzie będzie to min. 2300EUR. Obiektywy Olympusa stają się najdroższe. Nowe szkła Nikona MTFy mają wyśmienite (to tak po przeczytaniu wątku 12-60), a ceny niższe od ZUIKO. Olympus chyba się kieruje zasadą "Sprzedawaj drogo bo ludzie wierzą, że dobre jest tylko to co jest najdroższe ".

Ważne pytania.
    1. O cieniach pomyśleli. Co ze światłami?
    2. AF szybki z obiektywami SWD. Co w połączeniu z obiektywami bez SWD? IMO jeśli okaże się, że brak silnika ultradźwiękowego znacząco (podkreślam) kaleczy system AF to porażka.

Reszta wygląda ok.

Awatar jomawitu
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    To i ja coś dorzucę. Wolałbym zamiast obracanego LCD 230k wyświetlacz większy o wyższej rozdzielczości jak w D300 lub A700. Ceny obiektywów. Masakra. Jeśli 14-35/2.0 ma kosztować 2300$ to szok. W Eurolandzie będzie to min. 2300EUR. Obiektywy Olympusa stają się najdroższe. Nowe szkła Nikona MTFy mają wyśmienite (to tak po przeczytaniu wątku 12-60), a ceny niższe od ZUIKO. Olympus chyba się kieruje zasadą "Sprzedawaj drogo bo ludzie wierzą, że dobre jest tylko to co jest najdroższe ".

Ważne pytania.
    1. O cieniach pomyśleli. Co ze światłami?
    2. AF szybki z obiektywami SWD. Co w połączeniu z obiektywami bez SWD? IMO jeśli okaże się, że brak silnika ultradźwiękowego znacząco (podkreślam) kaleczy system AF to porażka.

Reszta wygląda ok.
    To pewnie nie stanowi problemu bo w ofercie podane są zestawy z ZUIKO 14-54
    światło, światło, światło...

Awatar jomawitu
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Powoli chyba wychodzi bolaczka systemu 4/3 - jakosc ponizszego sampla jest bardziej zblizona do kompaktu niż do DSLR. Przy czulości ISO 200 E-3 szumi w czerniach bardziej niż E-1 na 400 a do tego szum ten jest typowo "kompaktowy"...

http://gallery.photographyreview.com...&size=big&cat=

Najlepiej popatrzcie sobie w Photoshopie na to co dzieje się na dole pod stolikiem...
    światło, światło, światło...

| OlyJedi Awatar wido
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jomawitu
    Powoli chyba wychodzi bolaczka systemu 4/3 - jakosc ponizszego sampla jest bardziej zblizona do kompaktu niż do DSLR. Przy czulości ISO 200 E-3 szumi w czerniach bardziej niż E-1 na 400 a do tego szum ten jest typowo "kompaktowy"...

Najlepiej popatrzcie sobie w Photoshopie na to co dzieje się na dole pod stolikiem...
    To prawda. Najbardziej rzucają się w oczy te żółte plamy, które wyłażą w każdej matrycy (nawet D3, ale nie przy ISO 200, w E-1 widać to najbardziej powyżej ISO 800). W Panasonicu FZ50 takie plamy wychodzą już przy ISO 100. Podobne problemy z kolorowym szumem ma Sigma SD14, gdzie na ISO 100 w cieniach widać fioletowe plamy. Widać, że redukcja szumów powoduje wygląd ala np. Neat Image i traci się efekt 3D i drobne szczegóły i rzeczywiście wygląda to prawie jak z kompaktu. Ciekawe jak będzie w RAW-ie lub z Noise Filter OFF.
    Jarek

The z00m
    Gość

Łoj. To chyba nie jest możliwe. Szczerze nie wierzę by była taka padaka. Może ktoś coś namieszał?

Tjaaaa... świat odjechał Olympusowi Zostaje argument chermetyczności zestawu

tymin3
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez The z00m

Łoj. To chyba nie jest możliwe. Szczerze nie wierzę by była taka padaka. Może ktoś coś namieszał?

Tjaaaa... świat odjechał Olympusowi Zostaje argument chermetyczności zestawu
    No i argument AF wsumie w zadnym momencie olympus nie powiedzial nic o szumach totalna cisza chwali sie tylko AF wszem i wobec, o obrazie totalnie zero

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    zdjęcie robione z włączonym IS przy czasie 1/6s. Egzemplarz przedprodukcyjny. RAW nikt nie widział. Wiadomo, że JPG potrafi dodać prezenty od siebie. Ja bym zaczekał na testy niezależne.

Mam na dysku pozostałe sample w full rozmiarze i nie mogę im nic zarzucić. No chba, że ktoś je odszumiał, czego nie jestem w stanie sprawdzić nie mając specjalistycznego oprogramowania.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski
    zdjęcie robione z włączonym IS przy czasie 1/6s. Egzemplarz przedprodukcyjny. RAW nikt nie widział.
    Zgoda

Cytat Zamieszczone przez dzemski
    Wiadomo, że JPG potrafi dodać prezenty od siebie. Ja bym zaczekał na testy niezależne.
    Takich prezentów jpeg nie doda...