Strona 69 z 76 PierwszyPierwszy ... 19596768697071 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 752

Wątek: Wątek Faziego

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fazi75 Zobacz posta
    jarmana. Bardzo dziękuję za tak wnikliwą analizę, choć twierdzę, że może za bardzo, bo zdjęcie nie jest takiej warte.
    no to jak za dużo to mogę jeszcze usunąć co wskażesz póki czas edycji na to pozwala
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria
    Zgadzam się z Gulaszem co do obu ostatnich fot
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    Cieszę się, że wpadacie...

Trochę leśnie, trochę strasznie

346.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSCF3727-Edit.jpg
Wyświetleń:	592
Rozmiar:	413,6 KB
ID:	164472

347.

Nazwa:	leśne duszki1.jpg
Wyświetleń:	579
Rozmiar:	462,6 KB
ID:	164473

348.

Nazwa:	DSCF4774.jpg
Wyświetleń:	571
Rozmiar:	274,6 KB
ID:	164474

349.

Nazwa:	DSCF3693-Edit.jpg
Wyświetleń:	561
Rozmiar:	445,0 KB
ID:	164475

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    346. 347.348. 349.
    Faktycznie, mroczne te kadry, mnie podoba się ostatni choć strasznie "włochaty" kadr 349

---------- Post dodany o 21:53 ---------- Poprzedni post był o 21:52 ----------

346. 347.348. 349.
    Faktycznie, mroczne te kadry, mnie podoba się ostatni choć strasznie "włochaty" kadr 349
    Choć i zajec i duszek fajnie pomyślany.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    no... 348 jest zaj.... te. przypomniał mi się mój ulubieniec z "Alicji z krainy czarów" pozdr

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    To, że bardzo nie doświetliłeś/ściemniłeś zdjęcia robione w jasny dzień, nie uczyniło ich strasznymi
    Najstraszniejsze jest 349, choć tu akurat MZ można by jeszcze przyciemnić. Trochę za dużo szczegółów.
    Na 347 przeszkadza mi nieostrość pierwszego planu. Wygląda jakoś sztucznie.

PS
    Zastanawiam się, w kontekście dyskusji w moim wątku, nad pewną (MZ) niekonsekwencją. U mnie byś rozjaśniał cienie, podczas gdy u Ciebie są one dość ciemne.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    To, że bardzo nie doświetliłeś/ściemniłeś zdjęcia robione w jasny dzień, nie uczyniło ich strasznymi
    I na podstawie exif doszedłeś do wniosku, że zdjęcia nie są tak straszne jak być powinny?
    Na ostatnim zdjęciu wschodzi księżyc dlatego pewnie najbardziej Ci się podoba
    Na 347 przeszkadza mi nieostrość pierwszego planu. Wygląda jakoś sztucznie.
    Cóż...może i sztucznie wygląda, ale ta nieostrość jest zupełnie z natury szkła którego użyłem. Obiektyw zdemontowany z rzutnika robi takie jajka

PS
    Zastanawiam się, w kontekście dyskusji w moim wątku, nad pewną (MZ) niekonsekwencją. U mnie byś rozjaśniał cienie, podczas gdy u Ciebie są one dość ciemne.
    Moim zdaniem, to nie jest niekonsekwencja tylko coś co nazywa się pomysł na zdjęcia Ja wymyśliłem sobie jaką atmosferę chcę do nich wprowadzić, a Ty uparłeś się na odwzorowanie rzeczywistości. Rzeczywistości która po lekkim "podbiciu" IMHO nabrała blasku.
    Ps. Po tym jak pokazałeś te pierwsze szczecińskie fotki, totalnie zaszumione z ręki , zupełnie nie przemyślane kadrowanie pomyśałem sobie , że poszedłeś strasznie na łatwiznę. Totalną łatwiznę. Teraz myślę, że nie wiem czego bronisz, bo chyba nie tamtych zdjęć?
    Ostatnio edytowane przez fazi75 ; 31.12.15 o 00:03

| OlyJedi Awatar jarmana
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cóż...może i sztucznie wygląda, ale ta nieostrość jest zupełnie z natury szkła którego użyłem. Obiektyw zdemontowany z rzutnika robi takie jajka

Moim zdaniem, to nie jest niekonsekwencja tylko coś co nazywa się pomysł na zdjęcia Ja wymyśliłem sobie jaką atmosferę chcę do nich wprowadzić, a Ty uparłeś się na odwzorowanie rzeczywistości. Rzeczywistości która po lekkim "podbiciu" IMHO nabrała blasku.
    Co do tych jajek, to skoro jesteś takim zwolennikiem naprawiania wszystkiego w programach bo dają wszelakie możliwości, to czemu nie naprawiłeś i tłumaczysz się jajkami?

a co do pomysłu na fotkę i braku pomysłu to chyba jestem w lekkim szoku....
    Czy Ty naprawdę uważasz, że pomysł jest tylko wtedy kiedy ktoś celowo przyciemni czy rozjaśni jakieś partie w programie. To nazywasz pomysłem na fotkę?
    A nie bierzesz pod uwagę, że podobne efekty można uzyskać nie korzystając z programów?
    Albo czemu uważasz ze Helmuth "UPARŁ SIĘ NA ODWZOROWANIE RZECZYWISTOŚCI"
    Przecież jego pomysł na zdjęcie nie polegał na obróbce, ale na uzyskaniu klimatu i pokazaniu nocy jak nocy. Uzyskanie konkretnego klimatu bez stosowania sztuczek programowych jest takim samym pomysłem jak przeróbka rzeczywistości....
    To co ludzie próbują uzyskać w programach można w wielu przypadkach spróbować uzyskać bez ich użycia, tylko niestety wymaga to większej kreatywności i sporo problemów stwarza, ale nie umniejsza to wartości uzyskanych efektów, ba.... sadzę nawet, że może je czasami podwyższać
    "Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją. " Steve Jobs

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarmana Zobacz posta
    Czy Ty naprawdę uważasz, że pomysł jest tylko wtedy kiedy ktoś celowo przyciemni czy rozjaśni jakieś partie w programie. To nazywasz pomysłem na fotkę?
    A nie bierzesz pod uwagę, że podobne efekty można uzyskać nie korzystając z programów?
    Pomysł powstaje w głowie w czasie wciśnięcia spustu. Pomysł ten jest ściśle związany z obróbką komputerową. Czy uważasz, że to już nie jest pomysł?

| OlyJedi Awatar wojtek1234
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Ponoć cel uświęca środki ale czy tyczy się to fotografii ? I znów wracam do pytania gdzie kończy się fotografia a w zasadzie o jej definicję ... . Różne szkoły... Dyskusjom końca nie będzie. Ale, ale pomysł w czasie wciśnięcia spustu ? Według mnie ciut za późno