z tych ostatnich zdjęć to 21 "ślimak" - wybija się ponad resztę
z tych ostatnich zdjęć to 21 "ślimak" - wybija się ponad resztę
DziękujęOgólnie zaskoczyliście mnie tym ślimakiem bo mi ostrość z oka zeszła i jedno ma zamazane
![]()
Daaawno mnie tu nie było a to przecież mój własny wątek... Hmm, zaniedbałem to, ale brak czasu robi swoje.
Ostatnio zmieniam miejsce swojego życia na włoskie Bolzano i w związku z tym sporo się dzieje. A zaczęło się niewinnie. Bolzano to miasto będące stolicą południowego Tyrolu. Miasto piękne, stare, z tradycjami. Jednocześnie ośrodek przemysłu lekkiego i handlu. Były jedne targi, potem drugie, trzecie. Poznało się ludzi, zakochało się w miejscu... No i tak krok po kroczku udało się tam stworzyć swoje miejsce do życia i jakieś zajęcie.
Chciałbym Wam pokazać w tym wątku też to miejsce i choć trochę przybliżyć jego urokWszystkie fotki robione zuiko 25mm, tylko ten zabrałem
Ostatnio mam też niemoc do obrabiania fotek więc wrzucam co puszka wypluje a Wy możecie poszaleć i poobrabiać co się spodoba - będę zaszczycony
Kilka fotek wrzuciłem już w postach wcześniejszych.
33. Piazza Di Walther
34.
35. Via Dei Portici
36.
37.
38.
39. W drodze do Oberbozen, miasteczka nad Bolzano, do którego dojeżdża się kolejką linową:
40.
41. Oberbozen
42.
43. Kolejka na Oberbozen - główny środek transportu miejscowych w tym dzieci jeżdżących do szkół
44.
45.
46.
47.
Przyjemna wedrowka.A Porschakow w Merano nie bylo?
no to mamy swojego człowieka we Włoszech... będę starał się tu zaglądać![]()
Co do zdjęć - bardzo fajne, ale na 35 i 56 przydała by się nieco większa głębia ostrości
Salute!
Wielkie dzięki za pokazanie tych stron, szczególnie Merano, o którym opowiadał mi ojciec. Leżał tam ranny w szpitalu w czasie drugiej wojny,
Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.Mniej znaczy więcej.