Czepiasz się
Bardzo fajne foto.
Gratuluję "oka" i refleksu.
Pozdrawiam.
Czepiasz się
Bardzo fajne foto.
Gratuluję "oka" i refleksu.
Pozdrawiam.
91. super są takie etnograficzne foty! Jeszcze, jeszcze a zabawa cap lens pokazuje, że ten obiektyw nie tylko do zabawy się nadaje.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
witam
bodziop:
25002500 czy 25000 ? - sorry ale na komórce nie widzę. Bo 2500 to pryszcz dla matrycy M-10w D90 pamiętam, że powyżej 600-800 bardzo unikałem, może to moje 'walnięcie' i fobia przed wyższymi ISO, może zbyt wrażliwy jestem. 70-80% zdjęc robię za dnia na zewnatrz i rzadko podbijać musze/musiałem wyżej. 10tka faktycznie nieźle sobie radzi, ale w LR jednak 'czyszczę' lekko.
inkoguto:
Nigdy wcześniej nie bawiłem sie 'fishem', chociaż sigmę 10-20 miałem przez kilka miesięcy- za te pieniadze to każdemu polecam do zabawy 9mm.Jeszcze, jeszcze a zabawa cap lens pokazuje, że ten obiektyw nie tylko do zabawy się nadaje.
pzdr
http://www.chiny-info.pl - Blog + subiektywny przewodnik po Chinach
Made in China - Facebook
Chińskie początki z E-M10 - wątek
witam,
no mam zamiar się 'oswoić' z wyższymi iso...
93.Lokalna młodzież nad jeziorem Luhu(Yunnan).
Załącznik 125365
94. Zadowoleni chińscy turyści. Jaky ktoś pytał dlaczego tak obstawieni parasolami skoro słońce świeci...-w Chinach, i tej części Azji, ciemna skóra to bardzo nieporządana sprawa. Na zachodzie smażymy się na plażach a oni zrobią wszystko żeby tylko się nie opalić. Ciemna skóra- farmer pracujący całymi dniami w słońcu- biedak. Do tego każda odmienność(w tym jasna skóra, cera), w kraju gdzie każdy to szatyn, jest w cenie.
Załącznik 125367
pzdr
Made in China - Facebook
Zepsułeś załączniki - nie widać![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
tak to jest jak się ma internet na korbkę+chińskie ograniczenia+ VPN który też miesza
93.Lokalna młodzież nad jeziorem Luhu(Yunnan).
94. Zadowoleni chińscy turyści. Jaky ktoś pytał dlaczego tak obstawieni parasolami skoro słońce świeci...-w Chinach, i tej części Azji, ciemna skóra to bardzo nieporządana sprawa. Na zachodzie smażymy się na plażach a oni zrobią wszystko żeby tylko się nie opalić. Ciemna skóra- farmer pracujący całymi dniami w słońcu- biedak. Do tego każda odmienność(w tym jasna skóra, cera), w kraju gdzie każdy to szatyn, jest w cenie.
chyba się udało...
pzdr
Made in China - Facebook
No pewnie że się udało
Dziewuszka jest w pyte - tylko coś z noskiem ma paskudnego
Parasolki - no cóż, błękitna krew wymaga
Co to za "chińskie ograniczenia" ? - chyba Cię nie zamkną za to ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Goroh, fajne turystyczne migawki.
Ponieważ oglądałem poprzednie serie i wbiła mi się w pamięć piosenkarka na zdjęciu z jadowitymi kolorami, to komunikuje Ci to. Wg mnie przednia fotka (nr 86).
Zdaje mi się, że jaskrawość kolorów pasuje do chińskich tradycji. Niekiedy oglądam parady chińskie te ze smokami lub puszczanie latawców, tam widać tę duchowość, ludowość, właściwości kultury, które odbijają się (sublimują) w obrazkach, kolorach. Właśnie zdjęcie z piosenkarką nasunęło mi takie skojarzenia.
Poza tym foteczka ładnie skomponowana, kolory nie rażą, bo graja tu swoją rolę, a moment jak zwykle celnie przez Ciebie ustrzelony. Ciekawą twarz ma piosenkarka. Raczej zachodniochińską.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 30.07.14 o 20:22
witam
Bodziop:
chodzi o chiński 'great firewall', głównie chodzi o strony typy FB, youtube, blogspot itp. ale kupa stron dostaje rykoszetem. Używajc VPN w kompie się miesza. Otwierajac strony z innego IP, a później już bez czasem się nie ładuja, albo laduja niepelne. Np. to forum, przy próbie odpowiedzi- nie ładuje mi się pasek opcji i ustawień nad polem 'odpowiedz'. Strony też się czasem wysypuja itp. Nie chodzio zawartość tego forum, tylko o pieprznik jaki się tworzy przy używaniu VPNa...Co to za "chińskie ograniczenia" ? - chyba Cię nie zamkną za to ?
Tomasz Jankowski:
dzięki. Z 86 nie mam większego problemu, dodatkowe foto niżej przepalone niebieskim- tu jest problem.Ponieważ oglądałem poprzednie serie i wbiła mi się w pamięć piosenkarka na zdjęciu z jadowitymi kolorami, to komunikuje Ci to. Wg mnie przednia fotka (nr 86).
Zgadza się- tybetańska babeczkaCiekawą twarz ma piosenkarka. Raczej zachodniochińską.
pzdr
Ostatnio edytowane przez goroh ; 31.07.14 o 06:43
Made in China - Facebook