Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Obiektyw do driftów , sefingu etc.

| OlyJedi Awatar Spike_poland
    Mieszka w
    Oberschlesien
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Obiektyw do driftów , sefingu etc.

Siemka , mam blisko siebie i dość często różnego rodzaju zawody typu -drift / motocross / downhill bikes / surfing / kiteboarding i chciałbym was zapytać jaki obiektyw/y będą dobre do tego typu imprez, nie zawsze da sie załatwić wejście na tor by móc być w miarę blisko samochodów, znowuż w zjazdach górskich , jest się bardzo blisko , ale już np. na imprezach typu redbull (powiedzmy akrobatycznych) obiekt jest daleko, tak samo ma sie sprawa jeśli chodzi serfowanie , serferzy są daleko od brzegu , więc jakie byście obiektywy zaproponowali ?? nie musza być koniecznie od olka, jak są jakiejś Tamrony, Sigmy,Samyangi itp również je uwzględnijcie

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Odp: Obiektyw do driftów , sefingu etc.

Jak już na tej stronce jesteśmy, to uważam, że http://www.bhphotovideo.com/c/search...op+Nav-Search= jest chyba rozsądniejszym rozwiązaniem.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar Spike_poland
    Mieszka w
    Oberschlesien
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Prima Aprilis jest jutro chłopaki , kasa troche gruba , coś bardziej przyziemnego by mnie interesowało jakiejś inne sugestie obiektywy nie musza być profesjonalne

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Zuiko 70 300
    Zuiko 40 150 starszy , mialem do driftu uzywalem , sie da .. ps. Fotki w mojej galerii powinny byc
    Taniej juz nie bedzie , chyba ze manualnie
    Albo poprostu doskrob kasy i zainwestuj w to co tobie potrzebne ,pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

| OlyJedi Awatar WoRaS
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Trudno cos doradzić nie znając budżetu.... no i jakie mocowanie? Musi być 4/3? Czy coś innego? Właściwie na 4/3 się nie znam, więc wymienię inne mozliwości

Zakładając zatem, że mamy pełną dowolność, zaproponuję klasyczny zestaw do sportu: Canon 100-400 i do tego najlepiej Canon 7D. Inne szkła warte rozważenia to:

Sigma 100-300 f/4 (niestety nieprodkuwana już, a bajeczna optycznie i do tego super szybki AF)
    Sigma 50-500 (super zakres, ale chyba AF już nie taki szybki no i jakość obrazka też gorsza)
    Tamron 70-300 (ten nowy ze stabilizacją - tak, to nie żart - bardzo go chwalą na forach C i N)
    No i na koniec nowość: Tamron 150-600 - dostępny narazie jedynie z mocowaniem C, inne (przynajmniej N) mają pojawić się wkrótce. Pierwsze recenzje są bardzo obiecujące.

Jak się jest blisko akcji, to warto mieć coś naprawdę szerokiego, tutaj wybór jest ogromny (pierwszy z brzegu obiektyw godny polecenia to Sigma 10-20).

A tak poza tym, to jak masz już jakieś portfolio, to może wartoby było sobie pomóc i postarac się o akredytację? Nie wiem jak na zawodach tego typu, ale na np. pokazach lotniczych nie jest wcale tak trudno.
    Pozdrawiam, Tomasz
    http://www.tomaszworek.com/