|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Masz rację, dlaczego miałbym chciec? Nie mam tego, nie wiem jak to się używa ale widziałem kilka efektów działania tego filtra i nie jestem zachwycony.
Nie jestem pewien, czy miałeś na myśli dokładnie to, co napisałeś
Czy nie chodziło Ci o długie czasy?
Swego czasu robiłem sporo nocnych zdjęć SP550uz i nie miałem problemów. Używałem wtedy funkcji "Redukcja szumów", która (zdaje się) polega na odjęciu od obrazu, "czarnej klatki". Zdjęcie więc było pozbawione większości śmieci, "produkowanych" przez nagrzaną matrycę.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 25.03.14 o 20:46 Powód: zmiana "wtwdy" na "wtedy"
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Tak naprawdę była to redukcja zakłóceń przy długich czasach.
Tu się akurat nie zgodzę. Zdjęcie wykonywać można przy niskim ISP a efektem jest zdjęcie pozbawione zakłóceń, spowodowanych nagrzewaniem się matrycy. Ewentualna degradacja szczegółu to i tak mniejsze zło, niż szumy spowodowane wysokim ISO.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Mam prośbę do Saboora: "....Generalnie o cóś takiego mi chodziło, wyciągnięty detal i deband tła:".
Nie wiem co to "deband tła" a zapytany o to wujek Google nic nie podpowiedział. Gdybyś mógł chociaż jednym zdaniem.....Z góry dziękuję.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
hmm, ale na tym pierwszym zdjęciu Drama wyszła bardzo fajnie, tylko że ten kawałek mostu psuje moim zdaniem kompozycję...