By nie powiedziec, pytanie kompletnie z d...
Zaawansowany amator posiada juz doskonala wiedze fotograficzna, a co za tym i sprzetowa i jest na tyle inteligentna osoba, by pojsc do Miejskiego Molocha, pomacac, popstrykac i wyrobic sobie wlasne zdanie oraz odpowiedziec sobie samemu na nurtujace go pytania, w kazdym innym przypadku nie jestes zaawansowanym - wykreslic, pozostanie amator.
Konkludujac, skoro nie wiesz co kupic, to kup cokolwiek, praktycznie wiekszosc entry w tej kwocie prezentuje ten sam poziom....
..i zaraz sie zacznie, ze wcale nie, bo ten ma to, a ten siamto, a to znow kolejny blad w ocenie, bo dla amatora jak i pewnie zaawansowanego ma to znikome znaczenie, nawet jakkolwiek potrafi te niuanse dostrzec.
pozdroofka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Dalej nie wiemy nic, na temat twoich doświadczeń sprzetowych, i czego Ci brakuje, a z czego jestes zadowolony. Musisz troszkę sie sprecyzować życzeniowo, inaczej będziesz musiał zadowolic się z ogólnikowych podpowiedzi.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Po co komu podpowiedzi, zaawansowany amator umie przecież określić swoje potrzeby, chyba, że to zaawansowanie nie jest zaawansowaniem w fotografii???
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
wuzet - system się popsuł i nie mogę, ale jak będę mógł to po raz kolejny w tę gwiazdkę kliknę![]()
Panowie, z ust mi to wyjęliście. W ogóle to pytanie należy do kategorii, której bardzo nie lubię pt. "Nie chce mi się tracić czasu na sprawdzenie, czego mi potrzeba, więc pójdę na forum fotograficzne (pal sześć, że poświęcone w dużej mierze jednej marce) i im powiem, żeby mi coś wybrali".
Jeśli głownie światło dzienne to może canon 700d z 18-55 is stm. To dobry wybór dla kogoś interesującego się filmowaniem, jak nie chodzi o video to poprzedni model 650d też będzie dobry.
Co do wygody użytkowania to wg mnie są trochę bajki. Zwykle noszę rękawiczki xl lub 10 więc łapy mam spore i tak samo wygodnie używa mi się zarówno 5d jak i 100d a różnica w wielkości korpusów jest zasadnicza.
Ostatnio edytowane przez wulf ; 21.03.14 o 16:12
bezbagnetowiec z mianowania