Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Awaria E1

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No żonę jusz trochę podchodzę jutro mam chrzciny synka i nie mam sprzętu-dramat.
    Myślę o zakupie E-400 jak myślicie mam 14-54,40-150 i fl 50 którą chyba będę musiał opchnąć. Kupowanie urzywanego body E1 po mojej przygodzie chyba nie ma sensu. Znalazłem E 400 za 1360 nówka. Jak wyjaśnię sprawę w poniedziałek przez telefon to podejmę decyzję jakie body kupić, a napewno założę wątek i spytam o radę forumowiczów. Co do ceny napisali w pln z dokładnością do groszy.

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Kup E-500 albo E-510, szklarnie i lampę masz, a żonie nie mów ile kosztowało skoro są takie problemy i będzie OK.
    Sebaa
    "Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
    "Życie jest pasmem straconych okazji"
    "Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Nie wszystkie żony podzielają nasze hobby . Zawsze są inne wydatki bardzo ważne . Ja też kombinuję jak kupić obiektyw / zna ceny i to jest ból/ . Chyba trzeba będzie coś żonie kupić , a przy okazji obiektyw
    Pozdrawiam LEO
    E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
    statyw Hakuba S-4500

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Heh, zawsze można zrobić jakąś lipna licytacje w znanym internetowym serwisie aukcyjnym i nie będzie wiedziała ile kasy naprawde poszło, a i jeszcze mozna zapunktować dobrze jakim to się jest zaradnym łowcą okazji
    Sebaa

qbic
    Gość
    Tylko luzerzy kłamią.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    dorian:

myślę, że E-400 nie stanowi dobrej bazy dla 14-54 i FL-50. minimum z jakim możnaby to utrzymać stanowi E-330 i na niego powinieneś się nastawić. może szumi bardziej od E-510, ale jest większy, daje lepszą dynamikę i nie ma problemu z "magenta cast" a do tego chodzi taniej.

qbic:

fakt, ale widzisz że chłopak może mieć karcer na chacie...

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    dorian:

myślę, że E-400 nie stanowi dobrej bazy dla 14-54 i FL-50. minimum z jakim możnaby to utrzymać stanowi E-330 i na niego powinieneś się nastawić. [...] a do tego chodzi taniej.
    Ale chyba tylko używany, nowe już w przyrodzie nie występują lub są to unikaty...

Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    qbic:

fakt, ale widzisz że chłopak może mieć karcer na chacie...
    Dokładnie, baby są kłodami na drodze jakiegokolwiek hobby, dlatego czasem trzeba uciekać się do sposobu. Znam niestety takie przypadki, stąd pozwoliłem sobie na lekkie OT po lekturze postu. Czy ktoś w takim przypadku jest "loozer'em" - nie wiem, staram się nie oceniać, to czasem zbyt skomplikowane...
    Sebaa

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sebaa
    Dokładnie, baby są kłodami na drodze jakiegokolwiek hobby, dlatego czasem trzeba uciekać się do sposobu. Znam niestety takie przypadki, stąd pozwoliłem sobie na lekkie OT po lekturze postu. Czy ktoś w takim przypadku jest "loozer'em" - nie wiem, staram się nie oceniać, to czasem zbyt skomplikowane...
    to Sobie niewłasciwą babe wybrales - zmien na lepszy model

puki co Moja kibicuje mi przy hobby (foto i paralotniarstwo) do tego stopnia, ze sama sie nakrecila na to, a wczesniej podchodzila do tego z nieufnoscią.
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y

to Sobie niewłasciwą babe wybrales - zmien na lepszy model

puki co Moja kibicuje mi przy hobby (foto i paralotniarstwo) do tego stopnia, ze sama sie nakrecila na to, a wczesniej podchodzila do tego z nieufnoscią.
    No ja akurat na to specjalnie nie mogę narzekać, a o tym jakie wkładam w hobby finanse to nawet nie zwykłem informować, chyba, że musi mi do tego dołożyć Co do nakręcenia na hooby, to już gorzej trochę, chociaż nie ma tragedii - motoryzacyjne i foto nawet, nawet, najgorzej jest z modelarstwem i komputerami.
    Ale mam kumpli, którzy naprawdę mają duże problemy, do tego stopnia, ze muszą ukrywać wiele rzeczy. Dlatego napisałem o kłodach. Głownie dotyczy to własnie kwestii finansowych, a potem tego, że są inne zainteresowania oprócz JEJ osoby. Ja akurat z góry zawsze określam priorytety, więc nie mam problemów .

Sorry za OT.
    Sebaa

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Sebaa:
    Ale mam kumpli, którzy naprawdę mają duże problemy, do tego stopnia, ze muszą ukrywać wiele rzeczy
    wiesz, to zależy na ile ktoś sobie pozwoli. jeśli związek to ma być karcer i codzienny hardcore - to albo ktoś jest głupi/naiwny, albo lubi coby go na krótkiej smyczy wodzić.

to wszystko naprawdę może wyglądać inaczej, bez wielkich kombinacji... zależy od modelu (jak to mawia cra3y) i od relacji które zostały ustalone na początku. też znałem kolesi, którzy nie mogli spokojnie na browar wyskoczyć i biegali do kościółka, bo wypadało.