Po prostu, dla średnio zarabiającego polaka, cena nie bardzo do zaakceptowania.
Po prostu, dla średnio zarabiającego polaka, cena nie bardzo do zaakceptowania.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Tak, ale tez ten Polak malo kiedy jest klientem liczacym sie![]()
Cieszmy sie, ze sa tansze zamienniki i juz.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Dla kazdego w kazdym kraju srednio zarabiajacego jest cena nie do zaakceptowania.Czy to pani siedzaca na kasie w biedronce czy w aldi lub lidlu w niemczech zarabia zbyt malo aby na takie aparaty sobie pozwolic.Czy to w polsce czy w niemczech jesli zyjesz na styk lub brakuje albo zostaje ci 50€ czy 200zl status jest taki sam.Bieda ma wszedzie taki sam smak.A z drugiej strony nie kazdy musi miec to co sasiad lub znajomy.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Uciekasz już w skrajności. Nie mówimy tu o ludziach biednych, bo im nie w głowie takie ekstrawagancje. A co do zarobków na kasie, to jest coraz lepiej i wg ostatnich doniesień, taki np. pracownik Lidla byłby w stanie sobie na jakiegoś Olka odłożyć. Myślę, że dyskusja raczej toczy się o niewspółmiernie drogie dodatki to tychże Olków. Bo jeżeli kawałek plastiku mocowany na obiektyw stanowi kilkanaście procent ceny korpusu premium, to chyba zaburzone zostały proporcje...
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Taka polityka firmy. Customizacja sprzętu to jest to, co zwłaszcza panie lubią: różne kolory body, szkieł, osłon, dekielków, naklejek, torebek, pokrowców, pasków, gripów. Nie widzę nic złego w tym, że firmy zarabiają na akcesoriach.
X-T1, 27mm, 56mm
Przeważnie osłony są dostępne w każdym możliwym kolorze, pod warunkiem, że jest to kolor czarny.
Plus przypadkiem dla srebrnych obiektywów wypuścili też srebrne osłony.
Do 75 osłona jest jednak z mithrillu, więc nie ma co narzekać na cenę![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Chcę tylko powiedzieć, że osłony JJC dziś dotarły z Niemiec. Pasują idealnie. Zamówione na ebay, koszt 50% oryginału. Polecam!
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?