Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Fajne te stare skoble![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Cały czas zastanawiam się nad tytułowaniem przez Ciebie, swoich zdjęć. Tytuł, jeśli już jest, powinien być pod zdjęciem. U Ciebie, odnoszę takie wrażenie, często zdjęcie jest ilustracją tytułu.
Zastanawiałeś się nad zrezygnowaniem z tytułowania zdjęć? Przynajmniej niektórych.
Czasem tytuł nie pozostawia swobody odczytania zdjęcia- taka "kawa na ławę" dla ślepych tępaków![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Umieszczanie moich zdjęć bez tytułów zupełnie mnie nie interesuje. Wiem, że nie wszystkie z moich tytułów są wyrafinowane i niekiedy stanowią prostą wykładnię tego co przedstawiam na zdjęciu. No cóż, nie jestem "miszczem pióra" ani jakimś copywriterem i bywa, że brak mi weny na atrakcyjny i nietuzinkowy tytuł. Ale przynajmniej próbuję - jestem chyba jednym z nielicznych forumowiczów którzy starają się nadać swoim fotografią towarzyszący tytuł. Ale dobrze, że zwrócono mi uwagę. To będzie mnie mobilizować do większego wysiłku w wymyślaniu opisów zdjęć - choć pewnie wpłynie na częstotliwość ich ukazywania sięJeżeli chodzi o umieszczanie podpisów pod zdjęciem to nie planuję zmiany układu prezentacji w moim wątku. W tym wypadku widzowie będą nadal musieli "odbijać" się od mojej interpretacji zanim zapoznają się z treścią zdjęcia. Natomiast bardzo chętnie zapoznam się z odmienną od podanego tytułu interpretacją zdjęcia lub też i innym, lepszym dla niego podpisem
---------- Post dodany o 16:05 ---------- Poprzedni post był o 16:02 ----------
Raczej nic szczególnego w obróbce - Lightrom: światła, cienie, clarity, wyostrzenie, przycięcie no i obrót o 180 stopni. Na zdjęciu jest odbicie żółtej burty statku w wodzie.