takie delikatne
takie delikatne
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
jak uzyskałeś taki lekki kolor?
Myślę, że wpłynęły na to dwa czynniki:
1. Zdjęcie wykonałem na przykrytej mgłą łące. Światło było pewnie dość stonowane i równomiernie rozproszone.
2. Przed wstawieniem na forum "pastwiłem" się nad fotografią w Ligtroomie ze szczególnym uwzględnieniem suwaczków: Clarity, Shadows i Blacks![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
lightroom, lightroom, lightroom... a jak to uzyskać w niekomercyjnych programach? Darktable, Lightzone, GIMP?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
byłoby fajnie, bo uzyskanie takich (lekkich) kolorów to chyba marzenie niejednego fotoamatora
Gimpa spróbowałem kilka lat temu i nie zapałałem do niego wielką miłością. Pozostałych programów nie znam.
Będzie JPG, wieczorem wstawię do wątku ze stopki. W RAW-ach to ja robię dopiero od dwóch miesięcy jak kupiłem LM. Wcześniej nie byłem zadowolony z efektów obróbki surowych plików w posiadanych programach.
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
63. Zima sobie poszła
64. Wodny chrabąszcz
Zima mi się podoba![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||