Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
parę dni nie było mnie na Forum a tu takie smaczne kąskipogratulować Autorowi
![]()
Wóz satelitarny - świetnie wypatrzone. Swoją drogą, mają ludzie pomysły![]()
52. Wyzwanie
Pożeracze i wóz satelitarny - super.
Pozdrawiam.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dlatego tyle jest różnych zdjęć tych samych motywów. Ile fotografów, tyle wizjiMnie akurat takie kadrowanie najbardziej opowiadało do tematu zdjęcia. Pozostawienie tylko dwóch postaci moim zdaniem jest zbyt sztampowe, a do do tła to celowo w obróbce postacie "spłaszczyłem" do tła bo taką miałem wizję tego kadru
![]()
Zauważam na forum tendencję do "wywoływania" przez niektórych forumowiczów zdjęć wstawionych przez innych na różne sposoby. Poszukiwania dla konkretnego kadru swoich wizji przedstawienia interesującego zdjęcia. Z jednej strony samo zjawisko jest moim zdaniem jak najbardziej pozytywne, udostępniające autorom fotografii możliwość dostrzeżenia w swoich pracach innych nie zauważonych wartości. Z drugiej jednak mnie osobiście takie zabiegi wewnątrz mojego własnego wątku nie za bardzo się podobają, zaburzając jego spójność i wewnętrzny porządek. Dlatego proponuję założenie nowego wątku (nie wiem tylko w jakiej kategorii) w którym na prośby jednych forumowiczów inni udostępniali by swoje zdjęcia do "pastwienia" się nad nimi. Nie widzę przeszkód w udostępnianiu moich wyjściowych materiałów do przeróbki. Co o tym myślicie? A może jest już taki wątek na forum, tylko go nie zauważyłem.
ad votum:
Była ta kwestia poruszana, ponieważ zaginęła w czeluściach forumowych, postaram się przypomnieć:
Jeżeli nie chcesz "przeróbek" w swoim wątku, zaznacz to na wstępie lub umieść w sygnaturce informację, że nie życzysz sobie "poprawek".
sygnaturka jest zawsze widoczna i każdy będzie wiedział, że tu nie należy umieszczać swoich interpretacji zdjęć autora.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|