Czekam z niecierpliwoscia na cene adaptera+chip.
Czekam z niecierpliwoscia na cene adaptera+chip.
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
dzięki koledze Grześkowi możecie się już wczytać w specyfikacje ---> chipa
muszę jeszcze przygotować instrukcję montażu [a dokładnie miejsce montażu na adapterze], żeby bez problemu w/g wzoru każdy i tez ja mógł sobie to poprawnie przykleić
PS
chyba jako jedyny posiada 17 punktowe pozycjonowanie miejsca ostrzenia tzn korekcję FF/BF
Jutro lecę na weekendową tysiąckilometrową delegację. dam znac jak instr. i oferta będzie gotowa.
pzdr.
Enter ,zapytam wprost czy można będzie od ciebie kupić zmontowany i zaprogramowany gotowy do pracy na Ol. 510 adapter.![]()
Ja wlasnie zamowilem adapter z dandelionem za 16 funtow z wysylka bo kupilem na gieldzie 3 obiektywy Pentacona 50/1.8, 35-70/3.5 i 70-210/4-5.6 za 10 funtow wiec czas najwyzszy bylo zaczac zabawe z M42.
A mozecie mi polecic jakis obiektyw do makro na M42.
Pozdrawiam
Proponuje zebyś przejżał http://forum.stock-photo.pl/index.php To prawdziwa kopalnia wiedzy o szkłach M42
To bylo wszystko razem w torbie 3 obiektywy aparat, lapma i filtry wiec kupilem i nie mialem zamiaru kupna ich do makro. Do makro jeszcze nic nie kupilem dlatego sie zapytalem. a ogolnie to kupuje stare szkla bo moge kupic je bardzo tanio, a moze kiedys sie przydadza.
dziś siedzę i grzebię przy właściwym montażu układu a właściwie nad umieszczeniem go we właściwym miejscu
niestety adapter do samodzielnego montażu mieć nie będę ale szablon z poprawnym wymierzeniem kątów i odległości, przynajmniej na razie.
jak tylko skończę to oferta poleci na giełdę - może jeszcze dziś i już wiem że będzie niższa od ceny allegrowej mimo pełnej współpracy ze wszystkimi puszkami - dam znać.
Czy wystarczy raz zaprogramować chip i będzie działał z różnymi obiektywami?