dawaj fajne zdjęcia, nie na darmo założyłem subskrypcję![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Witam serdecznie po małej przerwie. Dziś chciałbym kontynuować temat Essaouiry. To małe miasteczko jest częstym miejscem wypadów turystycznych. Zapewne są ku temu jakieś powody, mnie osobiście poza portem nie przykuło nic szczególnego w tym mieście. W Essaouirze widać mocne wpływy Portugalii, są miejsca w których można się architektonicznie poczuć jak w Europie.
Typowy stragan z zielenina – głównie mięta używana do herbaty Marokańskiej.
5:
Po pracy jest i pora na odpoczynek:
6:
Ten Pan też by już pewnie chciał odpocząć
7:
8:
9:
Wróćmy jednak do najciekawszej moim zdaniem części miasta tj do portu. Polecam przystanąć na chwilę i poobserwować. Między innymi można zobaczyć jak naprawiane są statki - wszystko dostępne w zasięgu wzroku.
10:
11:
Rybacy rozładowujący łodzie. Wśród oglądających można spotkać samego Ronaldo. Jak to z gwiazdami bywa, wszystko jest mocno podkolorowane w telewizji. Ronaldo nie zna angielskiegoW piłkę kopać ponoć mu lepiej wychodzi.
12:
13:
Drobni rybacy sprzedają swoje połowy osobiście na pobliskich straganach. Ryby często są patroszone, co powoduje specyficzny rybny zapaszek. Mogę się domyślać jedynie jego woni w miesiącach letnich. Na szczeście albatrosy robią co mogą aby odpadki szybko i sprawnie zostały posprzątane. Pełna harmonia z przyrodą.
14:
Byłbym zapomniał: zdjęcia uchwycił E-M5 – rewelacyjny aparat podróżniczy.
Dziękuje za uwagę. CDN jak tylko uwinę się z pracą.
pozdrawiam
Miło się ogląda.
P.S.
E-M5 i 12-50?
Dzięki za info.
Czekam na następną wrzutkę.![]()
Dodam jeszcze, że Essaouira słynie z corocznego festiwalu muzyki gnawa. Hipnotyczna, rytmiczna wraz z tańcem i klaskaniem gnawa ma moc przywoływania duchów przodków pomagających wyleczyć różne choroby, a nawet zatrucie jadem skorpionaOrson Welles w murach tego miasta nakręcił w 1952r. film Otello.
6 i 7 fajne
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie