Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Do Nikona i Canona ta lampa już od dawna jest dostępna na Allegro. Do Olympusa chyba jej jeszcze po prostu nie ma nigdzie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Za naszą zachodnią granicą wiele sklepów przyznaje się, że sprzedaje tę lampę.
I dosyć szybko schodzi. Więc pewnie to jest powód dla którego u nas na razie nie będzie dostępna.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
Rozmawiałem ze sklepem Fotonia, który oznajmia na swojej stronie, że lampę ma na magazynie (a jakże), powiedzieli, że mają mieć pod koniec tego, albo na początku następnego tygodnia.
Pażywiom, uwidzim, jak mówią w Japonii.
Jak dla mnie, to może być i od dystrybutora z bezołowiową, byle była.
Na pewno ją kupię - i jeśli współpraca z EM-10 okaże się prawidłowa a moc wystarczająca, chyba ostatecznie pozbędę się DSLR.
Kupiłem. Jest na znanym portalu aukcyjnym, z dopiskiem "od ręki", za 599 + kw. Jak już będę miał w rękach, nie omieszkam podzielić się spostrzeżeniami.
Może ktoś będzie miał okazje porównać z systemowa FL-600r ? Szczerze interesuje mnie czy Nissin jest mniejszy w "trybie" transportowym (czyli w pionie). Chętnie poczytam opinie jak się sprawujeZastanawiam się nad sprzedażą FL-600r i w jej miejsce 3xYONGNUO co wydaje mi się da większe możliwości zabawy, a może jednak jedną lampę z TTL-em ? czyli 2xYONGNUO + Nissin ( 2x190+599=979zł czyli wystarczy
)
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek