Z niejednego pieca chleb jadlem, po prostu uwazam, ze w cenie 1000zl ciezko XZ-2 pobic, jezeli chodzi o nowe aparaty, a w moim zastosowaniu podwodnym jest po prostu bezkonkurencyjny. Doczekalismy czasu gdzie kompakty robia doskonale fotki, a zboczency sprzetowi moga sobie dalej klepac i sledzic mtfy...
pozdroofka
PS
Dziekuje za minusa, ktos ma zajebiste poczucie humoru, nie zeby mnie to ruszalo![]()
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Janeczek - fajnie że wróciłeśa co do meritum - czy XZ-2 w obudowie podwodnej będzie lepszy / dużo lepszy niż TG-2. Nie chodzi mi o parametry w sensie głębokości zanurzenia ale tak ogólnie... czy chcąc odrobinkę, naprawdę odrobinkę pobawić się z fotografią podwodną lepiej kupić obudowę do XZ-2 czy kupić TG-2 (ew. sprzedać XZ-2)
Janku,
O wiele wieksze mozliwosci i wiele lepsza jakosc fot z XZ-2, wierz mi przerabialem temat i bez obrazy TG seria nadaje sie dla totalnego amatora na sloneczny piasek Halaiiii.
Nie dokladasz, az tak duzo ale masz na wypasie, na ladzie i pod woda, obudowa podwodna jest w pelni profi (2 porty lamp, gwint konwerterow itd), warto, sam przesiadlem sie z u4/3 wlasnie na XZ-2 pod woda i wielce upraszcza mi prace.
pozdroofka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Chętnie Ci plusem to zrekompensujęPodoba mi się Twoja niezłomna postawa. ( tylko nie wiem ozochozi z tymi plusami ujemnymi
![]()
moje pięć groszy w temacie kompaktów![]()
pojawiła mi się potrzeba zakupu "wszystkomogącego / majacego" poręcznego i małego aparatu na wymagający wyjazd;
perwsza myśl seria TG mju "nie gniotsa - nie łamiotsa" ale po kilkunastodniowym użytkowaniu TG2 wyszło średnio:/ a
przy obecnych cenach nowych XZ2 dedykowanej obudowie, która jest i podwodna a pewnie da radę w środowisku zapylonym, rozbudowanej personalizacji aparatu, sterowaniu bezprzewodowym błyskiem, optyce.... - Olympus XZ-2iHS KRÓLEM jest!