Strona 4 z 35 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 342

Wątek: Nowe obiektywy - zapowiedzi, plotki ;-)

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Odp: Nowe obiektywy - zapowiedzi, plotki ;-)

Czytając ten wątek stwierdzam, że wogóle techniczna ja nie jestem.
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Prawdopodobnie trzeba tez bedzie wykupic dodatkowy bilet za nadbagaz....
    Boshshsh, jakimi liniami Ty latasz
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Czytając ten wątek stwierdzam, że wogóle techniczna ja nie jestem.
    Boshshsh, jakimi liniami Ty latasz
    No wszystkim, co lata w okolicy
    Ale odnosilem sie do dyskusji kolegow, dla ktorych 233 gramy stanowia czasami przeszkode nie do udzwigniecia
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Ale odnosilem sie do dyskusji kolegow, dla ktorych 233 gramy stanowia czasami przeszkode nie do udzwigniecia
    Ja też mam z taką wagą problem. Otóź jeden mój cyc tyle waży i dzwigam tyle co nic Ale koniec z ot`ami.
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Nie 233 g, bo nikt o zdrowych zmysłach nie będzie brał E-M1, jeśli zależy mu na mobilności, tylko np. E-M10. Szybko okaże się, że to nie 233 g, tylko 500 g, a jak doliczyć inne szkła i np. statyw, to może i ze 2 kg. Nie chodzi o to, że nie da się tego udźwignąć, tylko po co, w imię czego?

Prosty przykład: bezlusterkowiec z czterema szkłami zajmuje połowę mojej torby, którą codziennie mam ze sobą i zasuwam z nią do pracy na rowerze. Drugą połowę zajmuje śniadanie, jakiś rowerowy niezbędnik, jakiś ciuch, bidon i u-lock. Mam też alternatywny zestaw lustrzankowy, który jednak leży w domu, bo puszka i cztery szkła zajmuje dokładnie całą torbę. I po cholerę to nosić?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Ja też mam z taką wagą problem. Otóź jeden mój cyc tyle waży i dzwigam tyle co nic Ale koniec z ot`ami.
    Prawie sie udusilem

PS
    Zestaw E-M10 z 50mm 1.8 bedzie lzejszy "az" o 215 gramow.... czyli jeszcze mniejsza roznica.....
    Zaloze sie, ze chlopaki pija wodke przez slomke, bo kieliszek ciezko podniesc ze stolu
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 23.02.14 o 21:45
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Az sprawdzilem roznice w wadze zestawu OMD-M1 z 50mm f1.8 i Canona 6d z 50mm f1.8.

Musze teraz zlozyc wam kondolencje z powodu watlej budowy ciala i klopotow, najwyrazniej, zwiazanych z kregoslupem, oraz wmawianiem sobie dzieciaka w brzuch, bo roznica w wadze wynosi tego zestawu wynosi "aż" 233 gramy.

Rozumiem, ze dla takich slabeuszy taki ciezar moze sprawiac znaczacy klopot podczas spaceru czy tez w trakcie przejazdu srodkiem komunikacji miejskiej. Prawdopodobnie trzeba tez bedzie wykupic dodatkowy bilet za nadbagaz....
    Bla bla bla. Odpowiednikiem Olympusowego 45mm jest 85mm w FF i nie pisz już bzdur, że różnica znikoma.
    Ile gram i wielkości różnicy, to niech Ci powie to porównanie:
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Bla bla bla. Odpowiednikiem Olympusowego 45mm jest 85mm w FF i nie pisz już bzdur, że różnica znikoma.
    Ile gram i wielkości różnicy, to niech Ci powie to porównanie:
    Zgadza sie: Bla, bla, bla.
    Rozmawialismy o wadze, a teraz juz gadamy o wielkosci. Za chwile bedziemy oceniac ksztalty i zapach.
    Za producentem - OM-D waga - 497 gram, waga 50mm 1.8 - 170 gram - razem daje to 667gram, wiec zaczynam watpic w jakosc twojej wagi.
    Ale reasumujac - nawet z 85mm na Canonie roznica w wadze, w okolicach malej butelki wody musi byc znaczna i bolesnie odczuwalna dla nie lada osilka
    To jest mniej niz wazy para spodni na tobie - sporo mniej. O solidnych butach nie wspomne.
    Dziwie sie, ze nie porownales na przyklad Canona z Sigma 12-24 z samym body Olympusa - wszak porywnywalnego w systemie nie ma nic, to i waga bedzie znacznie korzystniejsza

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Zgadza sie: Bla, bla, bla.
    Rozmawialismy o wadze, a teraz juz gadamy o wielkosci. Za chwile bedziemy oceniac ksztalty i zapach.
    Za producentem - OM-D waga - 497 gram, waga 50mm 1.8 - 170 gram - razem daje to 667gram, wiec zaczynam watpic w jakosc twojej wagi.
    Bla bla bla. Polecam mocną kawę. Za producentem: OM-D E-M1 (497 g) + 45mm 1,8 (116g) = 613 g tj. prawie 2x mniej od 6d z 85mm
    Różnica się robi jeszcze większa przy większej ilości szkiełek i podpięciu jakiegokolwiek innego niż em1 body Olympusa m43.
    Do tego zwracam uwagę, że w miejsce IBIS do bieda-FF 6D przydałby się się jeszcze czasem statyw lub RIG itd. EOT
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 24.02.14 o 01:25
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Mieszka w
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Bla bla bla. Polecam mocną kawę. Za producentem: OM-D E-M1 (497 g) + 45mm 1,8 (116g) = 613 g tj. prawie 2x mniej od 6d z 85mm
    Różnica się robi jeszcze większa przy większej ilości szkiełek i podpięciu jakiegokolwiek innego niż em1 body Olympusa m43.
    Do tego zwracam uwagę, że w miejsce IBIS do bieda-FF 6D przydałby się się jeszcze czasem statyw lub RIG itd. EOT
    Do czego ma byc ten statyw? I dlaczego Olek go nie potrzebuje?
    To moze ja tez zwroce uwage, ze zeby zrobic podobna ilosc zdjec co 6d na jednej baterii, musisz targac dodatkowe jakies 4 baterie do Olka? Jesli tyle co na dwoch, to dodatkowe 8, itd...?
    Przypominam, ze rozmawiamy o roznicach w wadze - zgadzam sie, ze zestaw Canona bedzie zawsze ciezszy, ale nie staraj sie mnie na sile przekonac, ze roznica jest tak wielka, ze wrecz nie do udzwigniecia No nie rozsmieszaj mnie, prosze
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 24.02.14 o 04:01

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Do czego ma byc ten statyw? I dlaczego Olek go nie potrzebuje?
    Jak nie wiesz dlaczego IBIS w wideo przydaje się, jak fajnie jest zrobić zdjęcie na 1/5 sekundy z ręki to ta dyskusja jest jałowa.
    Przypominam, ze rozmawiamy o roznicach w wadze - zgadzam sie, ze zestaw Canona bedzie zawsze ciezszy, ale nie staraj sie mnie na sile przekonac, ze roznica jest tak wielka, ze wrecz nie do udzwigniecia No nie rozsmieszaj mnie, prosze
    Przy jednej portretówce różnica jest w gramach ale dla zestawu np. E-m1 + 12-35 2,8 + 35-100 2,8 + 45mm 1,8 do ich ekw. z 6d już w kg.
    Jak chcesz to baw się z beznadziejnymi prawie wszystkimi "aż" 10ma punkatmi AF w bieda-FF 6D, lub weź jeszcze cięższy 5d3.
    Kilka kg równicy jest do udźwignięcia, tylko że nie każdy czuje potrzebę, by nosić więcej kg w torbie i to jeszcze dla bieda FF.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 24.02.14 o 11:14