Strona 8 z 35 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 342

Wątek: Nowe obiektywy - zapowiedzi, plotki ;-)

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Odp: Nowe obiektywy - zapowiedzi, plotki ;-)

Mirku, rozsądnie piszesz.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ale przyznasz,ze w podtekstach wyczytac mozemy ze malym i lekkim mozna tak samo a moze i lepiej.Ja bynajmniej to tak czytam.
    Tak to wyczytuje,ze mozemy tak samo jak "oni"i chcemy tak rowniez,ale za mniejsze pieniadze za mniejsza wage i nie takimi nakladami.Nawet co niektorzy przykladami swieca ni z gruszki ni z pietruszki.
    A przecie wystarczy jasno napisac.Jade tam i tam,biore jak najmniej i moze cos uda mi sie sfocic i pozniej sprzedac.A nie krzyczec jak mi sie udalo ze mozna i ze ciezki sprzet do lamusa oddac.Bo to tylko male male szczescie a nie zasada.To tak odnosnie miski i szczekania
    Wydrukować i oprawić w ramki.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Komentarz dotyczacy punktow AF potraktuje jaka zwykla zazdrosc Ale nie martw sie -taka jest ludzka natura - jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma
    Dzięki 6d Fatmana miałem okazję porównać AF z em1 i dobrze wiem, że gdybym miał kupować dla np. AF-S aparat to 6D byłby na końcu listy.
    W kiepskich warunkach inne niż centralny punkty w 6D to żal względem każdego pola w em1 (a z AF-C odwrotnie by być sprawiedliwym).
    Nic nie mam do twojej wagi - kolega po prostu zapomnial dopisac, ze na body ma zalozony inny obiektyw, niz ten, o ktorym ja wspomnialem
    mZD 45mm jest 2-3x droższe, ale za to ma lepszą optykę, wykonanie i AF, nijak mające się do C 50 1,8 "Super Bieda portret", czy jakoś tak.
    Jako podsumowanie dodam, ze Canon powinien sprytnie wykorzystac takie dyskusje na roznych forach i rozpoczac promocje swojego sprzetu pod tytulem "Nie dla wątłych"
    Zastanawiam się tylko czy jest to już jest kompleks post-decyzyjny, czy po prostu spam.
    Niemniej jak nie kupiłeś sobie jeszcze tego 6d, to powinieneś, by jak nyny ze swoim deczystaes móc chwalić wszem i wobec większe 6d.
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ale przyznasz,ze w podtekstach wyczytac mozemy ze malym i lekkim mozna tak samo a moze i lepiej.Ja bynajmniej to tak czytam.
    Wygodne DSLM (EVIL) nie zawsze oznacza kompromis względem DSLR i o to pewnie Mirku chodziło tym, co zbytnio subiektywnie je chwalili.
    DSLM nie wszędzie dogoniły DSLR, ale i już w niejednym przegoniły. Każdy niech sam sobie wybiera, co mu bardziej pasuje.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 25.02.14 o 22:56
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    mZD 45mm jest 2-3x droższe, ale za to ma lepszą optykę, wykonanie i AF, nijak mające się do C 50 1,8 "Super Bieda portret", czy jakoś tak.
    Ty chyba nadal nie czaisz o czym jest pisane, chlopy swoje, a Ty tradycyjnie ni z gruchy ni z pietruchy walisz grochem o sciane....

Zastanawiam się tylko czy jest to już jest kompleks post-decyzyjny, czy po prostu spam.
    Niemniej jak nie kupiłeś sobie jeszcze tego 6d, to powinieneś, by jak nyny ze swoim deczystaes móc chwalić wszem i wobec większe 6d.
    Jak wyzej....
    Naprawde jakis syndrom Cie chyba dopadl, cos widze ze nie mozesz przezyc dnia nie wspominajac na kazdym kroku o D300s...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Dzięki 6d Fatmana miałem okazję porównać AF z em1 i dobrze wiem, że gdybym miał kupować dla np. AF-S aparat to 6D byłby na końcu listy.
    W kiepskich warunkach inne niż centralny punkty w 6D to żal względem każdego pola w em1 (a z AF-C odwrotnie by być sprawiedliwym).

Wygodne DSLM (EVIL) nie zawsze oznacza kompromis względem DSLR i o to pewnie Mirku chodziło tym, co zbytnio subiektywnie je chwalili.
    DSLM nie wszędzie dogoniły DSLR, ale i już w niejednym przegoniły. Każdy niech sam sobie wybiera, co mu bardziej pasuje.

....nic kompletnie nie rozumiem......

Ostatnio edytowane przez k@czy ; 26.02.14 o 00:20
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Święta prawda.
    Dlaczego nikt subiektywnie nie napisał, że jego zdaniem... tak a tak jest lepiej.
    Mam Pentaxa K-5 który moim zdaniem jest genialnym aparatem ale dodatkowo też używam GX1 i też bardzo ale to bardzo go lubię. Nigdy wg mnie nie pobije K-5 ale lubię go za Af, z dobre ISO i obsługę. Wygrywa jako tani poręczny aparat streetowy który możemy zabrać w każde miejsce.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

....nic kompletnie nie rozumiem......
    To tak jak ja... czemu taki debilny wątek nie jest w hydeparku... i czemu ma taki idiotyczny tytuł... i czemu tutaj nikt nie sprząta...

Czy po historycznej wojnie międzysystemowej to jakaś nowa wojna międzygabarytowa

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Święta prawda.
    Dlaczego nikt subiektywnie nie napisał, że jego zdaniem... tak a tak jest lepiej.
    Mam Pentaxa K-5 który moim zdaniem jest genialnym aparatem ale dodatkowo też używam GX1 i też bardzo ale to bardzo go lubię. Nigdy wg mnie nie pobije K-5 ale lubię go za Af, z dobre ISO i obsługę. Wygrywa jako tani poręczny aparat streetowy który możemy zabrać w każde miejsce.
    Święta prawda, ja np bardzo lubię swój aparat w telefonie. Są sytuacje, kiedy zdecydowanie wygrywa on z lustrzanką. Np. kiedy chcę sfotografować etykietkę z ceną w markecie. I co z tego?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar erol
    Mieszka w
    podkarpacie
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Trzymam kciuki, żeby to nie była tylko plota

http://www.43rumors.com/ft2-olympus-9mm-f2-8-to-come/
    PEN-F, PL 15/1.7, mZD 45/1.8

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

kupisz?

bo jeśli tak, to rozumiem, ale jeśli to ma być tylko kolejna "martwa" pozycja w ofercie to chyba bez sensu. Myślę tu np o przypadku 12/2,0. Świetny obiektyw który kiedyś cieszył się sporym zainteresowaniem ale chyba nie brylował w rankingach bestsellerów. Cena była trochę blokująca. Zaś obecnie, gdy na rynku są świetne dwa zoomy także dające taki sam kąt widzenia przy niewiele gorszym świetle, nawet na tym Forum pojawiały się głosy że zakup tego obiektywu będzie bezsensowny.

podobnie może być z 9/2,8. Cena pewnie będzie bardzo wysoka. Na tyle wysoka że pewnie taniej wyjdzie kupić mZD9-18 albo z niewielką dopłatą P7-14. Oba przy ogniskowej 9 mm będą tylko działkę ciemniejsze a będą oferować uniwersalność zooma. Pod względem wymiarów pewnie też nie będzie jakiejś przepaści.

Trzeba też pamiętać że gdzieś w zapowiedziach jest też mZD7-14/2,8 więc stałka 9 mm będzie miała bardzo poważnych konkurentów.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"