OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Fuji zapowiedziało ztcp na 2016 rok 120/2.8 macro. Któraś z firm m43 musi zrobić podobne szkło. Kiedy? Nie wiem, ale na tą chwilę chciałbym, aby Oly przyłożył się bardziej niż to miało miejsce w przypadku mrówkojada czyli mZD60, gdzie według optycznych, na krawędziach jest 10 lub 20 tego czegoś na wykresie rozdzielczości mniej w stosunku do rewelacyjnego centrum. Macro to może być wazon, chociaż EF100LIS to takie malutkie szkiełko a kąsało przepięknie na 7D.
Panas ma 30, Oly 60, Sigma mogłaby zrobić 120mm
Co do światła f/2.0 - jeśli to prawda (wiemy wszyscy, że tak niestety nie jest) to napiszę do Jacka w chwili, kiedy przestanie obowiązywać nda, nie patrząc na mtfy, marketingowy bełkot Oly (podwójny Fast AF) czy wargę a'la mZD45![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Szczerze to ja myślałem że Panas zrobi takie 150 macro - jak im tą szumnie zapowiadaną 150/2.8 zabił Olympus 40-150/2.8, bo tylko wtedy miałaby sens.
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Mam sigmę 150 makro ale ona nigdy do szybkich nie należała... obraz genialny ale powolnaprzydałoby się coś dłuższego na płochliwsze robactwo, dedykowane do 4/3
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra