Zobacz wyniki ankiety: Jaki temat(y) kalendarza OC 2015 wybierasz?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Od Bałtyku aż po Tatry - przyroda Polski

34 62,96%
  • Świat makro

8 14,81%
  • Portret miasta

13 24,07%
  • Fauna

10 18,52%
  • Świat w obiektywie

9 16,67%
  • Fotografia uliczna

9 16,67%
  • Pejzaż

21 38,89%
  • ART

11 20,37%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 39 z 78 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 774

Wątek: Kalendarz 2015

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Też dwa poproszę Mnie tam się podoba Ale jak to mówi przysłowie jeden lubi pomarańcze drugi nogi wąchać

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Mam depresję... a fakt, kawy jeszcze nie piłem.
    Przytulić Cię?
    -----------------------------------------------------------
    EDIT: Nie kłućta się. Przecież to nasz kalendarz i cieszyć się trza, a nie...
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Sport? Do tej pory myślałem że to sztuka. Cóż.... Koń widocznie ma rację.
    A co do kopania - tu o logikę idzie i o sprawne pisanie, po prostu.

---------- Post dodany o 10:18 ---------- Poprzedni post był o 10:16 ----------

Czyli wybór był dobry.

bez przesady
    Romku, pozwalając sobie na offtop uzupełnię Twą lukę w wiedzy. Taekwon-Do i Hap Ki Do są sztukami walki i jednocześnie dyscyplinami sportowymi. Dziękuję za uwagę, możesz czepiać się dalej
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Ahutta, no właśnie z tym jest kłopot. Również z tym, że przyjmując na barki tak trudne zadanie trzeba jednak próbować wszystkim dogadzać.
    Oczywiście, co nie zmienia faktu, że bardzo, bardzo rzadko się to udaje. No chyba, że jest się prezesem i trzyma się wszystkie członki za mordę, tak by nie ośmieliły się mieć innego zdania.
    The question is, who cares?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Na miarę możliwości, jasne, chętnie.
    Nie omieszkam, ale nie przy tym temacie. Jest jeszcze inny. Ale z tym to już na spokojnie. Odezwę się.

barmichal76
    Gość
    Z dużym komfortem mogę się wypowiedzieć (nie zgłaszałem żadnych zdjęć i nie brałem udziału w wyborze, więc nie można mi zarzucić, że mam jakieś osobiste "porachunki")

Moim zdaniem przy temacie "Przyroda Polski" rzeczywiście należy spodziewać się spojrzenia przez pryzmat zmieniających się pór roku - zgadzam się z Eddim w 100%.
    Różnię się tym, że patrząc na wybrane zdjęcia, ja osobiście te pory roku widzę. Widzę i zimę i wiosnę, lato, jesień, a nawet przedwiośnie.
    Nie jestem zwolennikiem, żeby jeszcze przy zdjęciu w kalendarzu wydrukowaćramkę z danymi z EXIFa potwierdzającymi, że zdjęcie powstało w danym miesiącu

@Eddie: Szkoda tylko, że mając know-how, będąc foto edytorem nie zaproponowałeś grupie wybierającej zdjęcia swojego wsparcie (chyba, że było inaczej, ale nic o tym nie wiemy). Nie myślę nawet o aktywnym udziale w selekcji, ale choćby o komentarzu eksperckim co warto wziąć pod uwagę, a czego powinni unikać.

Pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Z dużym komfortem mogę się wypowiedzieć (nie zgłaszałem żadnych zdjęć i nie brałem udziału w wyborze, więc nie można mi zarzucić, że mam jakieś osobiste "porachunki")

Moim zdaniem przy temacie "Przyroda Polski" rzeczywiście należy spodziewać się spojrzenia przez pryzmat zmieniających się pór roku - zgadzam się z Eddim w 100%.
    Różnię się tym, że patrząc na wybrane zdjęcia, ja osobiście te pory roku widzę. Widzę i zimę i wiosnę, lato, jesień, a nawet przedwiośnie.
    Nie jestem zwolennikiem, żeby jeszcze przy zdjęciu w kalendarzu wydrukowaćramkę z danymi z EXIFa potwierdzającymi, że zdjęcie powstało w danym miesiącu

@Eddie: Szkoda tylko, że mając know-how, będąc foto edytorem nie zaproponowałeś grupie wybierającej zdjęcia swojego wsparcie (chyba, że było inaczej, ale nic o tym nie wiemy). Nie myślę nawet o aktywnym udziale w selekcji, ale choćby o komentarzu eksperckim co warto wziąć pod uwagę, a czego powinni unikać.

Pozdr
    Dlatego właśnie napisałem wyżej, że w razie potrzeby przy kolejnych akcjach można do mnie uderzać. Raz na forum jestem, często mnie nie ma, nie zawsze i nie wszystko wiem, jeszcze mniej jestem w stanie śledzić na bieżąco. Stąd taka moja propozycja, żeby mnie gonić poza forum.

Hades, jasne, wal śmiało.

Natomiast, dopóki jeszcze materiał nie poszedł do druku, można go trochę przewalić. Tam naprawdę potrzeba światła. Ja podałem swoje propozycje, z których można wybrać. Coś innego pewnie też jeszcze dało by się dobrać. Wierzcie lub nie, ale w wydawnictwach nawet na godzinę przed drukiem potrafią cały materiał do góry nogami poprzewracać
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 14.11.14 o 11:30
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Przytulić Cię?
    Od Ciebie zawsze i pod każdą postacią

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Wiesz, każdy ma szanse uczestniczyć w inicjatywie, ale musi się to odbywać na wcześniej podanych zasadach. A te były jasne. Zgłoszenie się do udziału w projekcie. Nie wyciągam za uszy, nie jesteśmy w firmie tylko w klubie.

Selekcja materiału, zwłaszcza nieswojego, przy uwzględnieniu wielu parametrów to nie taki prosty temat. Każdy z nas ją ćwiczy z różnym skutkiem na swoim materiale, i mimo to trafia na problem, co wybrać. Taki projekt jak kalendarz klubowy to dobry sposób na podniesienie kwalifikacji.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Zdjęcia wybrało ileś osób, z tego zostały wybrane te z największą liczbą głosów (z tego co wiem )
    Kryje się w tym wszystkim błąd metodyczny. Fotografowie mogą pomóc komuś ZROBIĆ zdjęcie.
    Natomiast wyborem, a w szczególności wyborem wielozdjęciowym, który jeszcze w dodatku ma być spójny jako całość powinny zajmować się osoby, które mają jakieś doświadczenie nie w fotografowaniu, lecz w FOTOEDYCJI.

To tak na przyszłość. Dla jasności - zdania w sprawie kalendarza nie mam

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Podsumowując - wszystkim forumowiczom którzy wzięli udział w projekcie kalendarza na 2015 rok, poświęcili swój czas, przesłali i wybrali finalne fotki należą się gratulacje i podziękowania. Odwaliliście kawał dobrej roboty.
    Osobom które TERAZ wiedzą jak wybrać fotki, bo te zostały wybrane zupełnie źle, dziękujemy serdecznie. Był na to czas. Nikt nikomu nie bronił wstąpić do jury. Szczególnie dziękujemy osobom które należało poprosić o udział w życiu forum.
    The question is: What is a Mahna Mahna?