Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: o pomówieniach ignorancji i wielokrotnej ekspozycji

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Odp: o pomówieniach ignorancji i wielokrotnej ekspozycji

Są pozytywy tej sprawy, zarówno ja, jak i pan Piotr dowiedzieliśmy się jak można takie zdjęcie zrobić bez pomocy softu i pp. Dzięki Dobas

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatamorgana Zobacz posta
    /.../
    Tacy są dzisiaj ludzie. I często podziwiam ich za niewątpliwe zdolności do robienia z siebie idiotów.
    Łatwo się mądrzyć, nie? Masz rację, to jak wydanie wyroku, bez zapoznaniem się ze sprawą.

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Są pozytywy tej sprawy, zarówno ja, jak i pan Piotr dowiedzieliśmy się jak można takie zdjęcie zrobić bez pomocy softu i pp. Dzięki Dobas
    Są, jeszcze przydałoby się oficjalne sprostowanie za strony PD i jest prawie dobrze.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Jest w języku Polskim takie ładne słowo "przepraszam". Nieraz powtarzam, że używanie go lub nie - świadczy o tym czy jesteśmy dorośli, czy nadal dziećmi.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Jest w języku Polskim takie ładne słowo "przepraszam". Nieraz powtarzam, że używanie go lub nie - świadczy o tym czy jesteśmy dorośli, czy nadal dziećmi.
    Albo zwrot grzecznościowy: "jutro Twój prawnik i mój" co skutkuje słowem: przepraszam mniej więcej takim drukiem.
    Bogdan, teraz częściej niuńki przemilczają własne wpadki, niż używają sprostowań, czy przeprosin.
    Smutne, ale prawdziwe.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Czy dziennikarz piszący na prywatnym blogu nadal jest dziennikarzem? Czy prawo prasowe i standardy obejmujące "oficjalne" publikacje nadal tu obowiązują?
    To jest dosyć ważne w kontekście prawnym.

W tej chwili prawie wszyscy publikujący mają swoje blogi. Dzięki temu mogą sobie pisać co im się podoba, a redakcje nie muszą ponosić odpowiedzialności za słowo.
    Gdzie jest granica między dzienikarzem w pracy a dziennikarzem prywatnie wypowiadającym się na forum?
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Czy dziennikarz piszący na prywatnym blogu nadal jest dziennikarzem? Czy prawo prasowe i standardy obejmujące "oficjalne" publikacje nadal tu obowiązują?
    To jest dosyć ważne w kontekście prawnym.

W tej chwili prawie wszyscy publikujący mają swoje blogi. Dzięki temu mogą sobie pisać co im się podoba, a redakcje nie muszą ponosić odpowiedzialności za słowo.
    Gdzie jest granica między dzienikarzem w pracy a dziennikarzem prywatnie wypowiadającym się na forum?
    Czy prywatnie czy w pracy zawsze obowiazuje etykieta.
    Pytasz o granice.Granica(przekroczona) bedzie wtedy, kiedy przy goleniu glupio bedzie spojrzec w lustro,nawet jak nikt nie widzi.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Biorąc pod uwagę, że kiedyś była wielka burza o konieczności rejestrowania stron internetowych jako czasopisma (nie wiem jak to wygląda teraz), to może się okazać, że owa "prywatna" strona Pana Piotra ma znamiona czasopisma i podlega rejestracji w sądzie, a co za tym idzie obowiązują ją wszystkie przepisy prawa prasowego.
    The question is, who cares?

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Biorąc pod uwagę, że kiedyś była wielka burza o konieczności rejestrowania stron internetowych jako czasopisma (nie wiem jak to wygląda teraz), to może się okazać, że owa "prywatna" strona Pana Piotra ma znamiona czasopisma i podlega rejestracji w sądzie, a co za tym idzie obowiązują ją wszystkie przepisy prawa prasowego.
    Eee, nie sądzę. To jest ich (Piotra i jego żony Ewy) strona firmowa ("ewaipiotr" S.C.) - zajmują się prowadzeniem warsztatów foto i fotowypraw.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krystyna1975 Zobacz posta
    Eee, nie sądzę. To jest ich (Piotra i jego żony Ewy) strona firmowa ("ewaipiotr" S.C.) - zajmują się prowadzeniem warsztatów foto i fotowypraw.
    Patrząc na zawartość, można się pokusić o stwierdzenie, że ma znamiona czasopisma.
    The question is, who cares?

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Patrząc na zawartość, można się pokusić o stwierdzenie, że ma znamiona czasopisma.
    Powiedziałabym, że raczej reklamy i marketingu swojej firmy :P - ani tam testów, ani wywiadów. Przemyślenia i opinie Autora. No i oczywiście relacje z warsztatów i zapowiedzi następnych.