Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Szok ceny

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Odp: Szok ceny

Jeśli uważacie to za swój obowiązek, to ok. Ja się nie znam, do dzisiaj nie znałem nawet znaczenia tego skrótu. Choć trąci to trochę wczesnym NRD.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Szczerze ? jak widzę takie strony, to choćby dla ochrony delikwenta, który może tam umoczyć kasę - wysyłam link do BSA. A oni już tam sobie sprawdzą.
    W tym przypadku, ktoś mnie już wyręczył
    To nawet nie o kasę chodzi, kupi "licencję" ktoś "życzliwy" powie gdzie trzeba i:
    Art. 278. §1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.

Kodeks karny - umyślne rozpowszechnianie programu komputerowego:

Art. 291. §1. Kto rzecz uzyskaną za pomocą czynu zabronionego nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Nieumyślne rozpowszechnianie programu komputerowego:

Art. 292. §1. Kto rzecz, o której na podstawie towarzyszących okoliczności powinien i może przypuszczać, że została uzyskana za pomocą czynu zabronionego, nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§2. W wypadku znacznej wartości rzeczy, o której mowa w § 1, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

I choćby dla tego takie dziadostwo:
    1- trzeba tępić
    2- uczulać co robić jak się na takiego misia trafi.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarek_gd Zobacz posta
    Jeśli uważacie to za swój obowiązek, to ok. Ja się nie znam, do dzisiaj nie znałem nawet znaczenia tego skrótu. Choć trąci to trochę wczesnym NRD.
    Jarku, po części podzielam Twój sceptycyzm. Zresztą ich reklama jest obrzydliwa
    Ale... jeśli wejdą komuś do chałupy czy firmy i za nielegalne oprogramowanie zaśpiewają 3 lata lub kilkadziesiąt tysięcy, to wtedy rozmowa zaczyna się na innym poziomie.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

A ja nie.
    Jak widzisz, że gnoje w parku leją człowieka a jest ich 4 więc sam nie dasz rady:
    odwracasz się i udajesz, że nic się nie stało, czy dzwonisz na "psiarnię"?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    A ja nie.
    Jak widzisz, że gnoje w parku leją człowieka a jest ich 4 więc sam nie dasz rady:
    odwracasz się i udajesz, że nic się nie stało, czy dzwonisz na "psiarnię"?
    Saboor, ja wiem, że merytorycznie nie mam racji. Jednak w dziurze w której mieszkam "podpierdalanie" zawsze było niewybaczalnym grzechem i jakoś do dziś się tego nie nauczyłem.
    A jeżeli ktoś kupuje kradziony telewizor, to zdaje sobie sprawę z tego, że będzie ukarany za paserstwo [o ile kradzież zostanie wykryta i udowodniona].
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Saboor, ja wiem, że merytorycznie nie mam racji. Jednak w dziurze w której mieszkam "podpierdalanie" zawsze było niewybaczalnym grzechem i jakoś do dziś się tego nie nauczyłem.
    A jeżeli ktoś kupuje kradziony telewizor, to zdaje sobie sprawę z tego, że będzie ukarany za paserstwo [o ile kradzież zostanie wykryta i udowodniona].
    Tak, wiem, rozumiem. Tak nas chowano i tego uczono 50 lat: jak nie kombinujesz cienko przędziesz, śmierć frajerom i precz z donosicielstwem.
    To co robimy Bogdan, ja i wielu innych do prewencja i tego się trzymamy.
    Po co? Ot choćby po to, żeby jakrek_gd nie poszedł siedzieć albo nie musiał płacić kilkudziesięciu tysięcy grzywny(tak tak Adobe nigdy nie odpuszcza) za posiadanie lewego softu, nabytego w nie wiedzy.

Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Tak, wiem, rozumiem. Tak nas chowano i tego uczono 50 lat: jak nie kombinujesz cienko przędziesz, śmierć frajerom i precz z donosicielstwem.
    To co robimy Bogdan, ja i wielu innych do prewencja i tego się trzymamy.
    Po co? Ot choćby po to, żeby jakrek_gd nie poszedł siedzieć albo nie musiał płacić kilkudziesięciu tysięcy grzywny(tak tak Adobe nigdy nie odpuszcza) za posiadanie lewego softu, nabytego w nie wiedzy.
    Nie pozostaje mi nic innego tylko podziękować Wam za Waszą czujność.

Ted Grant

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Gdyby się okazało, że jednak wszystko jest legalne (w co wątpię) to dajcie znać bo LR5 + SEP jest bardzo kuszące

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Gdyby się okazało, że jednak wszystko jest legalne (w co wątpię) to dajcie znać bo LR5 + SEP jest bardzo kuszące
    Na pewno jak tylko będzie potwierdzenie, że jest ok. Dam znać.
    Ale.... Adobe Creative Suite 6 Master Collection za $299.95 raczej nie kupisz.

Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Na aledrogo jest wysyp LR5 i Elements, prawdopodobnie Canoniarze sprzedają. Ja bym się raczej zdecydował na wersję z Berlińskiego MM za 99€. To chyba najlepsza cena.

Ted Grant