Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 150

Wątek: a6000 - SONYmuraje walczą

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Odp: a6000 - SONYmuraje walczą

Też jestem ciekaw na ile cena NEX-6 spadnie po wejściu A6000, bo zapowiadana cena A6000 wynosi prawie tyle samo co obecna cena NEX-6, więc teoretycznie NEX-6 powinien potanieć.
    I jestem też ciekaw jaka cena będzie za A6000 + 16-70 f/4, bo jest taki zestaw planowany. Może w tym zestawie cena 16-70 nie będzie tak zwariowana.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

ale Optyczni piszą że a6000 jest jakiś taki plasticzany... to trochę studzi emocje. Pewnie za jakiś czas pojawi się solidniej wykonany korpus z tym samym układem AF który mi tak ciśnienie podniósł
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    ale Optyczni piszą że a6000 jest jakiś taki plasticzany...
    A to dziwne, bo ponoć jest właśnie ze stopu magnezu, a to NEX-6 był plastikowy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A to dziwne, bo ponoć jest właśnie ze stopu magnezu, a to NEX-6 był plastikowy.
    Optyczni mogą się mylić, na razie napisali coś takiego:

Chcąc jednak odnieść jakość wykonania korpusu do wspomnianych wcześniej konkurentów, czy poprzednika w postaci NEX-7, trzeba przyznać, iż nowy model trochę ustępuje w tym względzie. Do jego budowy zastosowano sporo plastikowych elementów, które sprawiają, że pierwsze odczucia nie są najlepsze. Jednak chcąc zredukować wagę zawsze trzeba iść na kompromis i wykorzystać lżejsze materiały o niższej jakości.
    http://www.optyczne.pl/6687-news-Son...C4%99kach.html
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

(..)Pewnie za jakiś czas pojawi się solidniej wykonany korpus z tym samym układem AF który mi tak ciśnienie podniósł
    Wg sonyalpharumors (SR5) w 2014 nie ma co liczyć na A7000, za to w niedługim czasie możemy spodziewać się 2 obiektywów FE.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

ale ciekawa (i wkurzająca) jest polityka wielkich producentów. Albo oferują aparat z (podobno) superowym trybem seryjnym i AF albo aparat ze świetną FF-matrycą ale z trybem seryjnym i AF jak z bardzo amatorskiej lustrzanki.
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Czyli oferuje 2s pełnej prędkość kl/s przy robieniu RAWa. Wynik szału nie robi, ale z drugiej strony nie jest też zły.

Podejrzewam, że za jakiś czas wypuszczą nowe bezlustro FF, z ulepszonym AF i wyższą ceną.
    Przecież ciągle trzeba wypuszczać nowe modele, żeby te stare przestały robić zdjęcia
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Czyli oferuje 2s pełnej prędkość kl/s przy robieniu RAWa. Wynik szału nie robi, ale z drugiej strony nie jest też zły.

Podejrzewam, że za jakiś czas wypuszczą nowe bezlustro FF, z ulepszonym AF i wyższą ceną.
    Przecież ciągle trzeba wypuszczać nowe modele, żeby te stare przestały robić zdjęcia

celna uwaga

wracając do jakości wykonania - Fotopolis pisze o niej tak:

Koncern Sony nie notuje raczej wpadek z jakością wykonania. W A6000 użyto materiałów dobrej jakości (oczywiście biorąc pod uwagę "półkę" na jaką ma trafić aparat), spasowanie wszystkich elementów jest bez zarzutu, tarcze i pokrętła poruszają się z odpowiednim oporem. A6000 jest stosunkowo lekkim korpusem, a w połączeniu z obiektywem Sony E 16-50 mm f/3,5-5,6 PZ OSS cały zestaw jest wręczy wyjątkowo lekki. Nie znika przy tym wrażenie solidności wykonania - to dobry kompromis Sony.

---------- Post dodany o 08:31 ---------- Poprzedni post był o 08:22 ----------

Wynik i tak dwa razy lepszy od E-M5 czy E-M10

ps. też myślę że SONY zaprezentuje wkrótce jakiegoś bezpośredniego konkurenta dla E-M1 / X-T1 czyli coś ze świetną ergonomią, dobrym wizjerem, w uszczelnianym korpusie z odchylanym ekranem, funkcjami WiFi, i świetnymi parametrami ISO / DR / AF-C. Ale raczej wątpię że będzie to FF, sądzę że poprzestaną na APS-c a FF w takim wykonaniu dopiero za rok może dwa. Chociaż... ten A99 już jest jakiś czas na rynku i może trzeba by go zmienić? (vide uwaga o przestawaniu robienia zdjęć)
    Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 15.02.14 o 09:33
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

...też myślę że SONY zaprezentuje wkrótce jakiegoś bezpośredniego konkurenta dla E-M1 / X-T1 czyli coś ze świetną ergonomią, dobrym wizjerem, w uszczelnianym korpusie z odchylanym ekranem, funkcjami WiFi, i świetnymi parametrami ISO / DR / AF-C. Ale raczej wątpię że będzie to FF...
    A ja wątpię, że coś takiego powstanie, bo jest przecież A7. A jeśli już powstanie, to będzie to FF w modelu wyższym, niż A7 i jednocześnie gwóźdź do trumny SLT Sony. Ale to jeszcze nie teraz, nie z tą szklarnią.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Planistigmat
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

1) ... być może ten 50/1,8 by się nadał. W m4/3 używałem nieco dłuższych ogniskowych
    Tak, ten 1.8/50 jest naprawde fajny i dobry optycznie.

no Sony to jakby taka trochę tańsza marka...
    Firmie SONY, patrzac po cenach wiekszosci ich fotosprzetow, wydaje sie ze sa prawie na poziomie Leici.

Wlasnie, kazdy model musi miec jakies wady, tylko kazdy jakies inne.

Jesli chodzi o jakosc aparatow SONY to z wlasnego doswiadczenia powiedzialbym, ze jest dosc kiepska. Mialem 6 aparatow SONY i na gwarancji zepsuly mi sie 3. CSI naprawilo mi je w ramach gwarancji oczywiscie. W 4tym bylo to samo co w jednym z tych popsutych na gwarancji. Pozostalymi 2ma co sie nie zepsuly, nie zrobilem wiecej niz 2 tys zdjec kazdym. Poza tym ciagle cos nie lączy ... ech ... mam dosyc.
    Zaden z kilku Canonow, ani Olek e410 nigdy nie dały ciala.
    Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
    Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów