Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 150

Wątek: a6000 - SONYmuraje walczą

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Odp: a6000 - SONYmuraje walczą

Szczerze mówiąc jestem trochę zawiedziony tą premierą. Zgoda- nowy AF to na pewno krok naprzód ale cała reszta już niekoniecznie mnie przekonuje..
    Design (wg mnie gorszy niż w NEX-6 i NEX-7 szczególnie wersji srebrnej), wizjer, matryca, brak dotykowego ekranu.. A propos matrycy- to jest ta sama konstrukcja co w NEX-7 czy inna? Jeżeli ta sama to prawdopodobnie będzie oznaczać większe szumy i gorszą współpracę z obiektywami manualnymi w porównaniu ze starą 16’ka
    Wygląda na to, że mój NEX-6 nie musi bać się szybkiej sprzedaży

Filmik zachwalający nowy AF:

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

to chyba nie jest ta sama matryca. Nowa ma pixele do fazowego AF
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar smog
    Mieszka w
    okolice Wawy
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Byłem użytkownikiem kilku Minolt a potem Sony. Mimo sentymentu, nie wszedłem w ich bagnet E.

Parafrazując ich hasła

one.body.one.lens
    wcześniej om-d, teraz A7

dzarro
    Gość

Czarny wygląda OK - lepiej od NEX-6. Za takie pieniądze pewnie będzie to sensowny sprzęt. Mają ten zoom zeissa, są stałki sigmy. Biorąc pod uwagę, że do robienia zdjęć wystarczy jeden obiektyw - ja bym przesadnie nie narzekał.

Ważniejsze jest to, że rodzi się wreszcie kategoria w pełni wartościowego bezlusterkowca w normalnej cenie - czyli na stracie poniżej 3 kpln. Są Panasy, jest Olek - teraz ten Soniacz... przy takich maszynkach wychodzi jaki kmiotek jest z tego Canona G-1X

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Są Panasy, jest Olek - teraz ten Soniacz... przy takich maszynkach wychodzi jaki kmiotek jest z tego Canona G-1X
    LOL

Ciekawe jaki obiektyw podepniesz, żeby dogonić tego kmiotka i ile na niego wydasz.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

dzarro
    Gość

Obiektyw juz mam. A co to za kunkurencja - dogonic Canona? Olimpijska?

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    LOL

Ciekawe jaki obiektyw podepniesz, żeby dogonić tego kmiotka i ile na niego wydasz.
    Najpierw zobaczmy co ten Canon potrafi. A potem się będziemy zastanawiać czy w ogóle jest co gonić.

---------- Post dodany o 08:58 ---------- Poprzedni post był o 08:51 ----------

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Czarny wygląda OK - lepiej od NEX-6. Za takie pieniądze pewnie będzie to sensowny sprzęt. Mają ten zoom zeissa, są stałki sigmy. Biorąc pod uwagę, że do robienia zdjęć wystarczy jeden obiektyw - ja bym przesadnie nie narzekał.
    Szkieł jest dość, tylko drogie. Brakuje w zasadzie tylko krótkiego telezooma pod aps-c, coś w stylu 50-150 4.0.
    10-18 4.0, 16-70 4.0, 24 1.8, 35 1.8, 50 1.8, właściwie trudno narzekać.

Z opisów wynika że a6000 potrafi w końcu sterować bezprzewodowo zewnętrznymi lampami (ale to może być o tyle pomyłka że NEX-6 też potrafił, tylko nie wbudowaną i tutaj może być podobnie)

Ogólnie NEX-6 podobał mi się dużo bardziej niż E-PL5, ale na szkła do Sony by mnie nie było stać...
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria

hehehe, przy zapowiedziach tego a6000 i jego "World's Fastest Auto Focus*" wypatrywałem gwiazdki, ale nie mogłem jej znaleźć. Jest, jest! Na filmiku od Ar2 się pojawiła:
    *Among interchangeable-lens digital cameras equipped with an APS-C image sensor... bla bla bla", czyli to samo co w Fuji X-E2, który miał być przełomem jeżeli chodzi o prędkość AF.
    Na pokazanych filmach wszystko mniej-więcej w jednej płaszczyźnie ostrości się odbywa. Zobaczymy w praniu, pewnie poprawa AF będzie w stosunku do poprzednich aparatów, ale rewelacji bym się nie spodziewał. Dla marketingowca każda niewielka poprawa to "przełom" i "kamień milowy".
    Cenowo jest w końcu fajnie, aparat może być bardzo fajną opcją w ofercie bezlusterkowców.

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Kolejni, którzy sądzą że jeśli matryca ma tyle samo megapikseli to jest to "ten sam sprawdzony model"...
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów