Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 150

Wątek: a6000 - SONYmuraje walczą

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Odp: a6000 - SONYmuraje walczą

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Te fuji to taki zarcik raczej, co do Olka, to sie moze zgodze, no ale zostawmy to, tak tylko wtracilem niechcacy

pozdroofka
    e tam żarcik, mam X100s, wziąłem zamiast E-P5 bo tańszy i radochę mam okrutną z pstrykania fotek.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

pojawiła się pełna recenzja Sony A6000 na:
    http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-a6000
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi
    Mieszka w
    pod Krakowem
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Jeśli zapowiedzi SONY się potwierdzą, i jeśli 11 kl/s z ciągłym AF rzeczywiście będzie funkcjonować to nie będzie to gadżet tylko coś czego od dawna wypatruję. Do ptaków nie będę strzelać ale chciałbym kiedyś złapać w kadr galopującego konia - w kadr ułożony wg trójpodziału albo złotego podziału, z uchwyconą tą najlepszą fazą galopu i z ostrością na głowie konia i do tego ładnie rozmytym tłem.

E-M1 sobie nie poradził...

---------- Post dodany o 13:45 ---------- Poprzedni post był o 13:28 ----------

przy okazji:

http://www.dpreview.com/previews/sony-alpha-a6000

Witam...
    Parę dni temu kupiłem to cudo, prz okazji posiłkując się w wyborze głównie zdjęciami, filmami, cenami oraz... komentarzami i testami(dokładnie w tej kolejności).
    I w ten oto sposób trafiłem, przy okazji, również na twoje rozterki.
    A że wcześniej widziałem to:
    https://www.flickr.com/photos/632715...ool-alpha6000/
    ...pozwoliłem Sobie tu wkleić-bo jeśli daje radę na kitowym 1650(który nie zbiera , eufemistycznie to ujmując- zbyt pochlebnych opinii), to z innymi natywnymi "słoikami" powinno być jeszcze ciekawiej, zwłaszcza jeśli chodzi o bokeh.
    Ostatnio edytowane przez Serpillion ; 12.07.14 o 19:35

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Posiadam prawie miesiąc ten aparat. Jest naprawdę w porządku. Szybkość AF jest nie do przecenienia wobec wszelakich obiektów. Mojej żonie spodobało się w końcu fotografowanie bo fotki zaczęły wychodzić dobre A ja no cóż, kiedyś bawiłem się w ortodoksyjną fotografię, teraz już mi się nie chce wobec czego używam trybów półautomatycznych a nawet automatyki i efekty są bardzo dobre. Aparacik godny polecenia.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Serpillion Zobacz posta
    A że wcześniej widziałem to:
    https://www.flickr.com/photos/632715...ool-alpha6000/
    ...pozwoliłem Sobie tu wkleić-bo jeśli daje radę na kitowym 1650(który nie zbiera , eufemistycznie to ujmując- zbyt pochlebnych opinii), to z innymi natywnymi "słoikami" powinno być jeszcze ciekawiej, zwłaszcza jeśli chodzi o bokeh.
    Powiem tylko, ze w tej fotce postproces aż wylewa się poza zdjęcie Takimi metodami nawet najgorszy gniot można poprawić o kilka poziomów.

Ale to było tylko na marginesie, bo sam jeszcze czasami używam NEX-3. Generalnie fajny system ale szkieł niewiele ... jeszcze jakieś stałki można wygrzebać, niestety brak dobrej jakości, jasnego zooma standardowego, ale wiadomo musiałby być wielkim ogórem i pewnie niemało kosztować.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

"macałem" trochę A6000 w sklepie dla idiotów... i dziwne wrażenia, taki bardzo lekki, jakby pusty w środku... Sony pewnie czyta nasze Forum i wie że trzeba robić lekkie aparaty bo większość fotografów leczy kręgosłupy po dotychczasowym dźwiganiu tzw. FF.
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Z kolei jak za lekki, to powiedzą, że z tworzywa, bo metal swoje ważyć musi
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

A ja dzisiaj byłem też w tym samym sklepie i od razu spodobała mi się jego intuicyjność obsługi w porównaniu z Epm2,cóż szkoda,że nie Sony nie ma w miarę przystępnych cenowo i jakościowo szkieł dla fotoamatora ;/.
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Bo Sony to jest firma od walkmanów i trinitronów. Z elektroniką sobie daje radę, z przetwarzaniem sygnałów też jest nieźle ale na optyce się nie znają... to nie ich bajka, robią to niejako z musu więc efekty są takie sobie. Szkoda, bo to ubija trochę system. Wyraźnie to widać zwłaszcza w dużym NEXie który z nieznanych powodów nazywa się ILCE A7 / A7r /A7s
    ---
    "Do Zobaczenia"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów