Odniose sie tylko do dwoch rzeczy, bo cala reszta wg. mnie przy tekscie sponsorowanym (jaki prawy i krysztalowy by nie byl) srednio ma sens.
Dla mnie ciekawostka i nic wiecej, zreszta napisalem o tym co mi sie podoba co nie, i na co zwracac uwage (tak tak, na SPONSORING, na warunki, obiekty i technike wykonania), dalsze bicie piany rowniez uwazam bez sensu. Dziwne tez by bylo, jakby obnazyl wszelkie wady i niedoskonalosci sprzetu i zostalo to wrzucone w folder reklamowy. Nie wiemy tez nic, o tym jak i jakim nakladem pracy bylo to zrobione (poza tymi krootkimi zajawkami filmowymi).
Nikt tez nie umniejsza ani nie podwaza warsztatu fotografa, zeby byla jasnosc.

Zapodales tutaj nam zajawke, popatrzylem na film i widzac fragment filmu gddzie pokazane jest jak lazi z uwieszonym na szyi GH4 z gripem, wyrazilem swoja opinie, ze duze - chyba moglem to zrobic. Podkreslam dla mnie to chore i tyle w temacie, wazy to pewnie w tym zestawie okolo 800gr ( i nie wazne czy sobie to postawie na statywie), bo rownie dobrze sobie moge 10kilo na nim posadzic.
Druga kwestia jak juz sam wspomniales o dlugich i jasnych tele, w tym kontekscie konkurent to zaden, bo nie ma zadnego szkla powyzej 200mm, ktore by powodowalo rozwazanie powazniej tego cacuszka w kontekscie fotoprzyrodniczej.

Dlatego daleko mi do huraoptymizmu, i z zapalona kontrolka ogladam wszelkie zajawki (nie wazne czy to Panas, Volvo czy inny Grycan) reklamowe i inne zajawki promujace dany produkt.

pozdro