Czy ktoś może mi pomóc przy znalezieniu/kupnie obiektywu do c8080? chciałabym robić zdjęcia dzikim zwierzętom ale bez obiektywu nie ma szansPomoże ktoś?
Czy ktoś może mi pomóc przy znalezieniu/kupnie obiektywu do c8080? chciałabym robić zdjęcia dzikim zwierzętom ale bez obiektywu nie ma szansPomoże ktoś?
Moniko, jeżeli znajdziesz sposób na odłączenie obiektywu który aktualnie masz w C-8080 to na pewno jakiś będzie się dał przykleić kropelką
A poważnie - to nie aparat z wymienną optyką.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Moniko - nie dubluj proszę tej samej sprawy w różnych wątkach, bo się nam bałagan robi. W jednym w zupełności wystarczy.
kurcze, przepraszam
Czyli rozumiem, ze nie ma żadnej przejsciówki, aby dołączć tam jakąś soczewke?
możesz dołączyć konwerter szerokokątny WCON-08D, który mnoży ogniskową przez 0,8 albo konwerter tele TCON-14D, który mnoży ogniskową przez 1,4.
Jedno i drugie poprzez tulejkę CLA-8. O ile dopbrze pamiętam
Ale chyba gra nie jest warta świeczki i nie doradzałbym takich zakupów. Trochę zalezy też od tego jak bardzo dzikie miałyby być te zwierzęta![]()
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Dzikim zwierzętom? Jeżeli nie są to biedronki to jest dokładnie tak, jak Wieprz napisał: to marny pomysł. Popatrz za innym sprzętem (mam w szafie 8080tak, że wiem o czym piszę).
Zasadniczo to dziką świnię można i na szerokim kącie ustrzelić, ale faktycznie lepiej mieć tele - zawsze to większy dystans na okoliczność ucieczki
Wieprz - wybacz!