Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: Panasonic DMC-GH4

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Odp: Panasonic DMC-GH4

GH4, aktualizacja oprogramowania wewnętrznego sterującego tą kamerką - wersja 1.1, datowana na dzień dzisiejszy.

Mac - https://eww.pavc.panasonic.co.jp/sup...c/GH4__V11.zip

Win - https://eww.pavc.panasonic.co.jp/sup...n/GH4__V11.exe

Zmiany: poprawa stabilności pracy podczas nagrywania wideo.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar maver1ck
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Jeden ze sposobów/plusów posiadania 4K
    http://www.dpreview.com/forums/post/54106291
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Jakby kogoś interesowało to 4K to chciałbym pod powiedzieć, że najtańszą grafiką zdolną obsłużyć 3840x2160@60Hz przez DP 1.2 zdaje się być PNY Quadro K600. Szacunkowo okolo 700 zł i max. 41 wat. To dotyczy osób, które już mają kompa. Pozostali mogą spokojnie szukać integry HD4600 w opisach procesorów.
    To Quadro, tak przy okazji wysyła do PS'a sygnał 12 bit/kolor.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Test Neca EA244UHD
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

@gietrzy, tak czytam i czytam i wydaje mnie się, że to 4K jest tylko Tobie potrzebne
    Prawda jest taka, że w naszych warunkach to jeszcze FullHD na dobre nie stało się standardem a tu ktoś gna dalej, pytanie po co? Nie mówię tu o zastosowaniach profesjonalnych ale dla amatora to raczej problem niż zaleta.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Ale GH4 to raczej nie jest aparat dla amatora
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    @gietrzy, tak czytam i czytam i wydaje mnie się, że to 4K jest tylko Tobie potrzebne
    Prawda jest taka, że w naszych warunkach to jeszcze FullHD na dobre nie stało się standardem a tu ktoś gna dalej, pytanie po co? Nie mówię tu o zastosowaniach profesjonalnych ale dla amatora to raczej problem niż zaleta.
    Jak mam wybór: wydać ~ 1500 zł. na monitor FHD czy UHD, dla mnie wybór jest prosty.
    Nowy komp: każde HD4600 wspiera UHD; znalezienie w Guglu sposobu jak włączyć 3840x2160 w starych sterownikach Intela zajmuje około 1 minuty.
    Już posiadany komputer: PNY Quadro K600 - ztcw chyba najtańsza karta ze wsparciem 3840x2160@60.

Tu nie chodzi o GH4, ale o komfort pracy nad chociażby fotografią. Pamiętam jak kiedyś (baaardzo dawno temu) kolega z Krak podniósł szczękę z podłogi jak zobaczył swoje fotki na ekranie 15,6" 1920x1200.
    Nie wiem jak ci to wytłumaczyć? Może spróbuj w sklepie z komórkami otworzyć fotkę z dpreview na Lumii 520 i Nexusie 5/10.

O jakich problemach piszesz, pytam poważnie.

Jeśli chodzi o samo GH4, C4K to np. stabilizator programowy, C4K to super sprawa dla tych, którzy z różnych względów nie mają jeszcze monitorków UHD. Wideo zeskalowane w dół wygląda specyficznie. Mnie jednak póki co wstrzymuje nie tyle "stara wydajność" C-AF/DFD w trybie C4K (C-AF działa zarąbiście podobno tylko w 1080@60), co brak 24mm ekwiw. Multi aspekt dla mnie to podstawa. 12mm to jest to, kto raz zobaczy jaki to jest kąt na GH1/2 ten nie będzie chciał spojrzeć na GH3, o GH4 nie mówiąc. Moon T7/DrewT10 to już tylko dar losu i hołd Driftwooda dla najlepszej kamery ostatnich lat.
    cały dzień Plejstejszyn.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Ja natomiast dziękuję gietrzy i innym, którzy je dostarczają, za każdą wiadomość dotyczącą postępu, nowości, sposobów związanych tematycznie z fotografią i sprzętem
    fotograficznym. Bo choć prawdopodobnie takiego GH4 nie będę posiadał, nie jest mi obojętne czy będę 100 czy 1000 lat do tyłu.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ....

Mnie jednak póki co wstrzymuje nie tyle "stara wydajność" C-AF/DFD w trybie C4K (C-AF działa zarąbiście podobno tylko w 1080@60), co brak 24mm ekwiw. Multi aspekt dla mnie to podstawa. 12mm to jest to, kto raz zobaczy jaki to jest kąt na GH1/2 ten nie będzie chciał spojrzeć na GH3, o GH4 nie mówiąc. Moon T7/DrewT10 to już tylko dar losu i hołd Driftwooda dla najlepszej kamery ostatnich lat.
    pokaż to proszę na przykładzie
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"