Stacja ESPN wybiera GH4 jako rejestrator do drona. Materiał nagrywany będzie w 1080/60, gdzie c-af i defokus cośtam sprawiają wrażenie Nikon fast.
http://www.tvtechnology.com/news/008...x-games/274228
Stacja ESPN wybiera GH4 jako rejestrator do drona. Materiał nagrywany będzie w 1080/60, gdzie c-af i defokus cośtam sprawiają wrażenie Nikon fast.
http://www.tvtechnology.com/news/008...x-games/274228
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Lada moment Panas udostępni aktualizację oprogramowania wewnętrznego, dodającą nową funkcję: V-log![]()
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Upłynęło trochę czasu a powyższy wpis jakby nadal aktualny. Oprócz V-log mają podobno dodać możliwość zapisu do surowego pliku (wideo).
Generalnie potężna aktualizacja dla wideo zorientowanych użytkowników GH4; tak na marginesie nie pamiętam kiedy ostatnio zrobiłem fotkę nie filmik GH2.
Aktualizacja 2.2 czyli obiektyw anamorfik w cenie Jugo
Już dostępna, zmiany:
1.
[Anamorphic(4:3)] mode is available which optimizes the settings for 3328x2496 video recording with a 4:3 anamorphic lens.
* To convert the footage to a cinemascope aspect for playback, corresponding software and device are required.
2.
1/16000 sec shutter speed can be selected manually when using [Electronic Shutter].
3.
Fixed the issue which video recorded in rec format AVCHD got misdated when imported to some editing software.
Win
Mac
Offtop?
Canon - mistrz marketingu proponuje nam obejrzenie filmiku nt. "tego" 4K.
Obiektywy Canona przenoszą rozdzielczość 8 mpx. WOW!
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Vlog dla GH4 w październikowej aktualizacji; wg nowozelandzkiego oddziału Panasa.
No!
Sytuacja przedstawia się następująco: obecni właściciele GH4 będą musieli sobie kupić v-log (cena i szczegóły jutro). Jutro też ma zadebiutować GH4R czyli GH4 z wgraną już aktualizacją rozszerzającą style obrazka GH4 o V-log właśnie.
Aktualizacja ma być czynnością przeprowadzaną przez Internet; każdy aktualizujący podając # seryjny swojego korpusu dostaje przypisane do niego firmware.
Potem to już z górki: plik na kartę do głównego, ładowanko baterii, power on, play, yes.
Cudownie, Panasonic pionierem w koszeniu kasy za aktualizację firmware'u![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb