Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 209

Wątek: Co to jest gniot?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Co to jest gniot?

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Ale to chodzi o to, abyśmy specjalnie na konkurs sami wstawiali gnioty. Coś jak popRAWka lub DITL.
    Nie że typujemy z już istniejących czyichś zdjęć, no skąd...
    Tworzymy na potrzebę konkursu WŁASNEGO gniota i z pełną świadomością go wstawiamy. Trzeba się naprawdę wykazać aby wygrać, bo wiem z doświadczenia, że zrobić dobrego gniota nie jest łatwo.
    Aaaa, skoro tak, to popieram w całej rozciągłości i na następnym zlocie stawiam piwo, kawę, co tam chcesz
    The question is, who cares?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Tworzymy na potrzebę konkursu WŁASNEGO gniota i z pełną świadomością go wstawiamy. Trzeba się naprawdę wykazać aby wygrać, bo wiem z doświadczenia, że zrobić dobrego gniota nie jest łatwo.
    Poproszę Marysię. Upiecze...
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Tylko podsuń jej któryś ze wzorów (post sepiego)

dzarro
    Gość

Moim zdaniem pomysł na "konkurs na gniota" jest nietrafiony.
    Po pierwsze - sami autorzy mają wstawiać propozycje "gniotów", ale skoro sami już stwierdzili, że ich zdjęcie jest gniotem to nad czym tu debatować?
    Pozostaje więc kwestia "nominacji" innych forumowiczów - ale to wydaje się dość ryzykownym pomysłem. Nawet w ciągu ostatnich godzin pojawiły się w galerii zdjęcia, które np. ja oceniam jako dobre a ktoś inny jako słabe. Zresztą - żeby nie bazować na ogólnikach - moje zdjęcia wstawione przez geo nie uważam za gnioty, jedno z nich należy nawet do moich ulubionych. Zresztą te zdjęcia mają swoich widzów poza Forum - do galerii czasem coś wrzucę bo prezentowanie zdjęć w niezbyt przyjaznym środowisku jest ciekawym doświadczeniem. Ja nie będę miał problemu jeśli ktoś wstawi przykład mojego zdjęcia i zacznie o nim deliberować jako o gniocie, mogę sobie jednak wyobrazić osobę nieśmiałą, początkującą i uzdolnioną, która akurat trafi na Forum i zostanie wyśmiana w takim wątku - tylko dlatego, że przypadkowi krytycy nie widzieli w życiu niczego poza zdjęciami 3 kolegów, z których dwóch uważają za klasyków... Wrażliwość i talent nie zawsze idą w parze z grubą skórą...
    Chyba, że byłby to wątek o "gniotach perspektywicznych" a więc zdjęciach nieudanych, w których dostrzec można potencjał autora. Przypominam jednak casus wątku "Frust-Art", który pokazał , że - poza kilkoma chlubnymi wyjątkami - napisanie o zdjęciu czegoś więcej niż "prosto/krzywo/uciąłbym z lewej" albo snucie kolejnej mętnej dykteryjki o tym jak to "Gucio zrobił zdjęcie Asi" - jest dla wielu osób ekstremalnym wyzwaniem.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 8.02.14 o 19:55

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Czy to jest gniot?Czy jeszcze nie?Załącznik 110358

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Czy to jest gniot?Czy jeszcze nie?
    To raczej zombi

dzarro
    Gość

E tam, w przyszłorocznym konkursie NG - masz szanse...

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

To zależy moim zdaniem gdzie tą fotkę pokazać W galerii piątek by pewnie nie zebrała ale w jakimś wątku autorskim to może mogła by zyskać akceptacje. No i oczywiście jako wspomnienie dobrej imprezy w koleżeńskim gronie pewnie by się podobała .

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

No i jeszcze jaki
    Kobitka - gniotsa? - gniotsa.
    Sukienka pogniociona? - pogniociona
    No.
    Pozdrówka.

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Ja nie będę miał problemu jeśli ktoś wstawi przykład mojego zdjęcia i zacznie o nim deliberować jako o gniocie, mogę sobie jednak wyobrazić osobę nieśmiałą, początkującą i uzdolnioną, która akurat trafi na Forum i zostanie wyśmiana w takim wątku - tylko dlatego, że przypadkowi krytycy nie widzieli w życiu niczego poza zdjęciami 3 kolegów, z których dwóch uważają za klasyków... Wrażliwość i talent nie zawsze idą w parze z grubą skórą...
    No cóż, jak ma się "miętkie" serce, trzeba mieć twardą d... To z czasem przychodzi. Pamiętam jaki szok przeżyłam na początku. Dopiero zaczynałam i postanowiłam komuś te swoje twory pokazać. Na swoje nieszczęście zaczęłam od "Obiektywnych". Z perspektywy czasu i pobytu na 3 innych portalach mogę powiedzieć, że takiego popisu chamstwa, jakiego miałam okazję doświadczyć na "Obiektywnych", nie spotkałam na żadnym ze wspomnianych już trzech portali. Ale nie poddałam się, nie przestałam fotografować, choć od czasu do czasu robię sobie przerwę. Trzeba mieć świadomość, że nie wszystkim będą się nasze zdjęcia podobały, ale co innego konstruktywna krytyka, a co innego chamski nalot, żeby odreagować zły dzień, czy wyleczyć kompleksy.
    Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 8.02.14 o 20:55