cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tylko podsuń jej któryś ze wzorów (post sepiego)![]()
Moim zdaniem pomysł na "konkurs na gniota" jest nietrafiony.
Po pierwsze - sami autorzy mają wstawiać propozycje "gniotów", ale skoro sami już stwierdzili, że ich zdjęcie jest gniotem to nad czym tu debatować?
Pozostaje więc kwestia "nominacji" innych forumowiczów - ale to wydaje się dość ryzykownym pomysłem. Nawet w ciągu ostatnich godzin pojawiły się w galerii zdjęcia, które np. ja oceniam jako dobre a ktoś inny jako słabe. Zresztą - żeby nie bazować na ogólnikach - moje zdjęcia wstawione przez geo nie uważam za gnioty, jedno z nich należy nawet do moich ulubionych. Zresztą te zdjęcia mają swoich widzów poza Forum - do galerii czasem coś wrzucę bo prezentowanie zdjęć w niezbyt przyjaznym środowisku jest ciekawym doświadczeniem. Ja nie będę miał problemu jeśli ktoś wstawi przykład mojego zdjęcia i zacznie o nim deliberować jako o gniocie, mogę sobie jednak wyobrazić osobę nieśmiałą, początkującą i uzdolnioną, która akurat trafi na Forum i zostanie wyśmiana w takim wątku - tylko dlatego, że przypadkowi krytycy nie widzieli w życiu niczego poza zdjęciami 3 kolegów, z których dwóch uważają za klasyków... Wrażliwość i talent nie zawsze idą w parze z grubą skórą...
Chyba, że byłby to wątek o "gniotach perspektywicznych" a więc zdjęciach nieudanych, w których dostrzec można potencjał autora. Przypominam jednak casus wątku "Frust-Art", który pokazał , że - poza kilkoma chlubnymi wyjątkami - napisanie o zdjęciu czegoś więcej niż "prosto/krzywo/uciąłbym z lewej" albo snucie kolejnej mętnej dykteryjki o tym jak to "Gucio zrobił zdjęcie Asi" - jest dla wielu osób ekstremalnym wyzwaniem.
Ostatnio edytowane przez dzarro ; 8.02.14 o 19:55
Czy to jest gniot?Czy jeszcze nie?Załącznik 110358
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
E tam, w przyszłorocznym konkursie NG - masz szanse...
No cóż, jak ma się "miętkie" serce, trzeba mieć twardą d... To z czasem przychodzi. Pamiętam jaki szok przeżyłam na początku. Dopiero zaczynałam i postanowiłam komuś te swoje twory pokazać. Na swoje nieszczęście zaczęłam od "Obiektywnych". Z perspektywy czasu i pobytu na 3 innych portalach mogę powiedzieć, że takiego popisu chamstwa, jakiego miałam okazję doświadczyć na "Obiektywnych", nie spotkałam na żadnym ze wspomnianych już trzech portali. Ale nie poddałam się, nie przestałam fotografować, choć od czasu do czasu robię sobie przerwę. Trzeba mieć świadomość, że nie wszystkim będą się nasze zdjęcia podobały, ale co innego konstruktywna krytyka, a co innego chamski nalot, żeby odreagować zły dzień, czy wyleczyć kompleksy.
Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 8.02.14 o 20:55