Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 209

Wątek: Co to jest gniot?

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

Odp: Co to jest gniot?

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    ... Z nowym rokiem sobie obiecałem, że zacznę surowo, nie sugerując się kto dzieło popełnił i zgodnie z własnymi odczuciami oceniać foty w naszej galerii. Acha.. i unikać jak ognia wszechobecnej oceny "4".. której się używa tak "dla spokojności", nie za dużo kiedy dzieło nie jest fajne, a zarazem nie za mało żeby nam się kolega/koleżanka forumowa nie obraziła.

Pozdrawiam
    T.
    Piękna inicjatywa, należało by ją rozpropagować moim zdaniem, niestety nie wiele osób udziela się w galerii przy ocenianiu i pisaniu jakichś opinii, o obiektywnym ocenianiu nie wspomnę, uważam że TWA powinno świecić tu przykładem, a udziela się z reguły tylko w sytuacjach ekstremalnych jak powód powstania tego wątku albo ogranicza się do oceniania siebie wzajemnie mając pozostałych użytkowników nie związanych z TWA generalnie w nosie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Albo 0, albo 5. Jakaś metoda to jest
    Aż takie skrajności nie. Raczej częściej używać tych pomiędzy 0, a 4. 4 teraz dla mnie to już naprawdę świetne zdjęcie przykuwające uwagę, czy to techniką, czy pomysłem, itd. 3 - natomiast jest dla mnie teraz tą "bezpieczną| ocena, fajna fota i... tyle, taka której nie trzeba się wstydzić, ale szału ni ma.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    uważam że TWA powinno świecić tu przykładem, a udziela się z reguły tylko w sytuacjach ekstremalnych jak powód powstania tego wątku albo ogranicza się do oceniania siebie wzajemnie mając pozostałych użytkowników nie związanych z TWA generalnie w nosie.
    No ale które TWA masz na myśli? Tak na szybko naliczyłam przynajmniej 5.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Mało mi się kawa nie wylała
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria

Wszystko zależy od punktu widzenia, wiedzy [o fotografii oczywiście] i kultury własnej. W moim słowniku nie ma takiego słowa. I nie ośmieliłbym się nazwać w taki, lub podobny cudzego dzieła.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    5? Hehe... chyba nie zdawałem sobie sprawy z ogromu problemu... ale pisząc posta miałem na myśli TWA które o to teraz pyta . O ile bufetowa i diaboliqu należą do jednego TWA oczywiście.

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Piękna inicjatywa, należało by ją rozpropagować moim zdaniem, niestety nie wiele osób udziela się w galerii przy ocenianiu i pisaniu jakichś opinii, o obiektywnym ocenianiu nie wspomnę, uważam że TWA powinno świecić tu przykładem, a udziela się z reguły tylko w sytuacjach ekstremalnych jak powód powstania tego wątku albo ogranicza się do oceniania siebie wzajemnie mając pozostałych użytkowników nie związanych z TWA generalnie w nosie.
    Chyba nie da się ocenić zdjęcia obiektywnie Każdy będzie oceniał jak najbardziej subiektywnie. Ale pewnie chodzi Ci o rezygnację z "kumoterstwa" przy wystawianiu oceny w galerii?

Pozdr

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    ...Ale pewnie chodzi Ci o rezygnację z "kumoterstwa" przy wystawianiu oceny w galerii?

Pozdr
    Tak, dokładnie

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez jarek_gd Zobacz posta
    Wszystko zależy od punktu widzenia, wiedzy [o fotografii oczywiście] i kultury własnej. W moim słowniku nie ma takiego słowa. I nie ośmieliłbym się nazwać w taki, lub podobny cudzego dzieła.
    Ja w słowniku mam. Jestem przekonany, że są tworzone i dzieła i gnioty. Nie widzę zbytniego związku z kulturą własną.

Pozdr

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Ja w słowniku mam. Jestem przekonany, że są tworzone i dzieła i gnioty. Nie widzę zbytniego związku z kulturą własną.
    Pozdr
    Nie ma żadnego kumoterstwa w galerii, to plotki rozsiewane przez wrogie nam siły.
    Aga: 6-te zgłaszam.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL