Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Wątek: Program typu Lightroom

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria

Odp: Program typu Lightroom

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Raczej nie skorzystam bo za bardzo nie czuje potrzeby posiadania tych profili. Poza tym nie mam konta PayPal, a to płatne jest jak widzę.
    Ja tylko wskazałem drogę... a że płatna...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Miałem te profile do E-M5. Gdzieś na jakimś zagranicznym forum znalezione. Trudno się dopatrzeć różnicy na standartowych profilach LR i tych Huelight.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Miałem te profile do E-M5. Gdzieś na jakimś zagranicznym forum znalezione. Trudno się dopatrzeć różnicy na standartowych profilach LR i tych Huelight.
    Nie wiem... nie znam się... nie orientuję się... zarobiony jestem!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Nie wiem... nie znam się... nie orientuję się... zarobiony jestem!
    Biorąc pod uwagę, że sam sobie suwaczki ustawiam, to wiele te profile nie wnoszą...

http://www.mu-43.com/showthread.php?...200#post334200

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez POLM Zobacz posta
    No tak ale Lightroom robi się pewnego rodzaju standardem Zakładając że go nie znam, warto porzucić Olympus Viewer, przy amatorskim zastosowaniu, a może jednak warto nauczyć się nowego ? (pomijając aspekt finansowy).
    W porównaniu z LR OV jest bardzo bardzo słaby Od lat używam LR, niedawno, po zakupie E-P5 zainstalowałem sobie OV i użyłem go dwa razy (pierwszy i ostatni) - jak czegoś takiego można używać i się nie wkurzyć

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

kupiłem lr5 edu na córki legitymację szkolną za tanie pieniądze i jest idealnie. polecam lr5
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

może ja dołożę coś jeszcze w tej dyskusji, bo osobiście przerabiałem temat canon-lr.
    jednak najpierw powiem, że przykład Arka komputer z win jest inny niż tu wskazany. komputer i oprogramowanie są jednak ze sobą jakoś powiązane, współzależne, a aparat działa niezależnie od lr i lr działa niezależnie od aparatu. ja dam przykład z drugiej strony barykady. kupiłem telewizor i w zestawie było dvd. jak mi nie jest potrzebne to mogę je sprzedać. drugi przykład - kupiłem meble i dostałem zegar ścienny, czy muszę go mieć w tym samym pokoju co meble, raczej nie, mogę też odsprzedać. więc przykładów może być dużo w zależności co chce się pokazać. (wiem meble to nie elektronika, i nie ma praw autorskich i licencji)
    Wracając do canona. Kupiłem takowego i kilka faktów. LR nie ma na fakturze, lr nie jest w żaden sposób powiązany z aparatem np. nr seryjny aparatu, rejestracja w canonie, czy coś podobnego, lr posiada swój normalny oddzielny nr seryjny, na pudełku od lr nie ma napisu "nie do odsprzedaży", nie podpisywałem canonowi oświadczenia że nie mogę odstąpić odsprzedać czy przekazać do użytkowania innej osobie, sam canon też nie wymagał tego ode mnie, w kartonie nie ma żadnej informacji co do ograniczeń użytkowania tego programu. Jest to prezent od canona i tyle (coś jak dvd do telewizora). w adobe przy rejestracji tez nikt nie pyta się czy to od canona czy kupiłeś w sklepie.
    na koniec, wymieniłem kilka zdań z "pomocą" w canonie i potwierdzili że jest to promocja polegająca na dodaniu "prezentu" do aparatu, bez żadnych zobowiązań czy ograniczeń. Nie jest to zakup programu przeze mnie lecz gift.
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    kupiłem lr5 edu na córki legitymację szkolną za tanie pieniądze i jest idealnie. polecam lr5
    Jak córka kiedyś tam się wyprowadzi to LR zabierze i tak nie będziesz mógł wtedy używać legalnie. Obecnie jakby się zdarzyło użyć programu w celu zarobkowym to Ty nie możesz tego zrobić.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    na koniec, wymieniłem kilka zdań z "pomocą" w canonie i potwierdzili że jest to promocja polegająca na dodaniu "prezentu" do aparatu, bez żadnych zobowiązań czy ograniczeń. Nie jest to zakup programu przeze mnie lecz gift.
    No widzisz i tu jest konkret, masz jakieś potwierdzenie jak wygląda wg Canona ta promocja. Ja kiedyś kupiłem skaner, do którego dodawali pakiet Corel Draw 9 i tam był zapis "nie do odsprzedaży" i ż e dodawany do skanerów Plustek.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Jak córka kiedyś tam się wyprowadzi to LR zabierze i tak nie będziesz mógł wtedy używać legalnie. Obecnie jakby się zdarzyło użyć programu w celu zarobkowym to Ty nie możesz tego zrobić.
    racja, lecz problem ten mnie nie dotyczy.
    ale krótki ciąg myślowy w tej sprawie, a mianowicie: zrobiłem zdjęcie, wywołałem w LR edu córki, sprzedałem fotkę i co dalej się zastanawiam. czy jakiś agent adobe mnie znajdzie, sprawdzi ile zdjęć wywołałem, ile sprzedałem, itd - no es posible.
    uważam, że jest to kolejny (tańszy) kanał dystrybucji dla adobe dla klientów którzy spełniają wymagania
    córka jak się wyprowadzi zawsze będzie miała u mnie swój komputer. licencja jest dożywotnia

---------- Post dodany o 12:08 ---------- Poprzedni post był o 12:05 ----------

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    No widzisz i tu jest konkret, masz jakieś potwierdzenie jak wygląda wg Canona ta promocja. Ja kiedyś kupiłem skaner, do którego dodawali pakiet Corel Draw 9 i tam był zapis "nie do odsprzedaży" i ż e dodawany do skanerów Plustek.
    i tu też był konkret - "nie do odsprzedaży". wtedy wiadomo - proceder karalny i nie wolno. trza trzymać przy swoim tyłku