Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Który lepszy

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wszyscy zachęcają do E-510, to oczywiście będzie najlepsze rozwiązanie, ale za 2500 zł kupisz samo body, do tego obiektyw(y), karta, torba/plecak, bateria i mocno przekroczysz budżet, ale IMO warto dozbierać i poczekać i kupić E-510

| OlyJedi
    Mieszka w
    Otwock
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja też stoję przed takim wyborem. Ale nie body jest ważne, tylko szkła. Na poziomie "pro" Oly wypada 1,5-2 razy taniej.
    Następna sprawa - kompatybilność. Mając przyzwoite szkła, można co jakiś czas zmieniać body na nowsze. Do E3 można podpiąć to co jest teraz (gdybam, ale Olympus chwali się kompatybilnością systemu). Czy szkła obecnie używane z D70S można bezproblemowo podpiąć i używać z D3/D300 (FF) ? nie wiem, ale piszą o problemach.

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kris_1
    Czy szkła obecnie używane z D70S można bezproblemowo podpiąć i używać z D3/D300 (FF) ? nie wiem, ale piszą o problemach.
    Nie wiem czy mam rację, ale Nikon ciągle zmienia wielkość matrycy i pewnie stąd problemy, a w Olku możesz być pewien ( nie chce pisać że na 100%) na 99%, że matryca będzie tej samej wielkości

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    o OLKU i rynku pro, można będzie mówić za rok, może dwa. obecnie jest kilka powalających obiektywów ZD, ale same zabawkowe aparaty i jeden prawie "pro", tyle że emerytowany i praktycznie nie do kupienia. potrzeba kolejnych dwóch, trzech mocnych korpusów by pokazać alternatywę zawodowym fotografom.

jakby się uprzeć, OLEK od lat wymiata jako sprzęt do zdjęć podwodnych i tutaj cały czas jest przed konkurencją. E-330+7-14+system błysku w odpowiedniej obudowie wydają się w tej dziedzinie nie do przebicia. pozostałe działki zostały niestety przespane...

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: Który lepszy

Cytat Zamieszczone przez krzysiek1902
    Mam SP 500, a mam zamiar przejść na lustrzankę( ale którą ).
    Nikon czy Olympus, cena do 2500zł około.
    Pomożecie w wyborze ?

Sorki, ale czy ty naprawdę liczysz na obiektywną odpowiedź ?? dobre, dobre

Zdaj sobie sprawę z jednego: OLY ma najlepsze kity - dla mnie to najważniejsza zaleta.

Z samego twojego pytania wnioskuje że jesteś amatorem. Tymbardziej polecam olego. poważnie teraz: nie jest to kwestia subiektywnej mojej oceny. bo szczerze mowie ze dla profesjonalistow rzeczywiscie nie ma wyboru w body wiec tu bym olka nie polecal aż tak bardzo.

| OlyJedi Awatar krzysiek1902
    Mieszka w
    SŁUPSK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Rozumiem że to forum olka i więcej bedzie za olkiem ale "kto pyta nie błądzi'', gdzies juz czytałem o nikonie d40 i nie były to chwalebne opinie. Będzie trzeba troche poczekac i dozbierać, może babci moherowy beret opcham i będzie.
    Dzięki chłopaki za pomoc.
    Narazie pusto.

Laureat konkursu VIRTUAL PHOTO RALLY 2006/zdobywca dwóch nagród.