Witam.
Dzięki uprzejmości firmy Olympus Polska stałem się na krótko użytkownikiem zacnego objektywu 4/3 ZD 50-200 SWD.
O ile sam objektyw sprawił mi wielką radość swoimi możliwościami, to niestety pogoda i system pracy, trochę mój test ograniczyły.
Nie na tyle jednak żeby nie poznać jego naprawdę sporych możliwości.
Po zapięciu szkiełka do E-30 wycelowałem zestaw w mojego pupila Bruno, który "patrolował" wzrokiem osiedlowe podwórko z balkonu.
Wystarczyła krótka chwila i......
1.Podczas wykonywania tej fotki tylko "bzyknęło" gdy AF ustawiał ostrość.
Na następną okazję do focenia musiałem poczekać do piątku 24 01.14 na który to dzień zapowiadano w Łodzi trochę słońca.
Zabrałem więc zestaw foto do pracy, a gdy z niej wracałem, wysiadłem na starym osiedlu Księży młyn. Miałem nadzieję że pięknie świecące słońce, stworzy na starych ceglanych fabrykach, ładne scenerie na fotki. I się nie zawiodłem.
Na początek wycelowałem w okno cienkoprzędnej przędzalni Grohmana...od środka.
2.Nim wykonałem tą fotkę przetestowałem AF w różnych miejscach. Wszędzie ostrzył bardzo szybko.
Po krótkiej wizycie w starej fabryce, dotarłem na zachodnią stronę byłej fabryki Scheiblera, znanej jako Lofty. Tylko tam jeszcze zachodzące słońce tworzyło scenerie które chciałem pokazać i na niej sprawdzić sprzęt.
Mróż ok. 15 stopni trochę zmuszał do pośpiechu, co przy foceniu szczególnie wskazane nie jest. Wykonałem więc fotki w najciekawszych miejscach ze słońcem w roli głównej
3.wersja II
4.
5.
W drugiej części podsumuję tenkrótki test i załączę rawy.
Pozdrowerki

Odpowiedz z cytatem