Bardzo niebezpieczne, jeśli nie widzisz![]()
Nijak nie mogę sobie przypomnieć jak długo próbowałem ładnych parę lat temu, gdy po raz pierwszy zobaczyłem takie zdjęcia.
Bardzo niebezpieczne, jeśli nie widzisz![]()
Nijak nie mogę sobie przypomnieć jak długo próbowałem ładnych parę lat temu, gdy po raz pierwszy zobaczyłem takie zdjęcia.
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
ty nic nie widzisz... a mnie meczy zeby przeniesc do Hydeparku...Zamieszczone przez fotomic
![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jest to jednak jedna z technik fotograficznych pozwalająca na oglądanie fotek w trzech wymiarach.
http://www.foto3d.lotki.pl/crossview.php
Spróbujcie nauczyć się oglądania takich fotek 3d. Jak zobaczycie efekt to pierwsze słowa nie bedą nadawać się do publikacji. Dawno, dawno temu nauczyłem się oglądać obrazki 3d publikowane w różnych czasopismach, dlatego teraz oglądanie sterogramów nie sprawia mi kłopotów.
Na początek taki przestrzenyy obrazek.
To najłatwiejszy stero do oglądania jaki znalazłem w sieci.
Jeżeli nie zobaczycie przestrzenności powyższego obrazka, to za trudniejsze zdjęcia nie warto się zabierać.
Zrobienie stereofotografi jest dosyć łatwe. Potrzebny jest tylko statyw i sanki do równoległego przesuwu aparatu. Przy dalszych odległościach od obiektu przesunięcie może być większe by uzyskać wyraźny efekt trójwymiaru. W poniższej fotce przesunięcie wynosi 17cm,
a w tej przesunięcie wynosi 8cm.
Pozdrawiam.
Dużo fajnych tutaj: kamel3d
C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]
dobra lekcja - pierwszą fotka świetna, bez problemu zauważyłem doniczke z kwiatami - ale następna fotka nic...Zamieszczone przez dorjan
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Witam, swego czasu (dawno temu) bawiłem się przezroczami stereo (w czasach gdy mniej zamozni studenci pstrykali na ORWO). Zaopatrzyłem sie też w specjalną przystawke do takiej fotografii (produkcji radzieckiej) SKF-1 takiej jak ta: http://www.stereoskopie.com/Handbetr...ody_skf-1.html . Jeśli ktos byłby zainteresowany do eksperymentów z cyfrówkami, proszę o info na PM. Chętnie odsprzedam. Dla mnie jest nieprzydatna, bo dysponuję jedynie kompaktem, ale może będzie pasowała do obiektywu lustrzanki. Ja używałem jej z Zenithem.
A na marginesie - fantastycznie ogląda sie zdjęcia ludzi, którzy pozowali do takiej fotografii kilkanaście lat temu. "jak żywi"