Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: [OlyTest]Olympus OMD E-M1 -test Fatmana.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: [OlyTest]Olympus OMD E-M1 -test Fatmana.

Ale wsiedli na Fatmana, chlop swojego zdania nie moze miec...

Ciekaw jestem jaki to % tych reporterujacych uzywa do roboty evili, smiem twierdzic ze to margines, i jestem ciekaw dlaczego...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A jakie to ma znaczenie, jaki procent czego używa? Statystycznie to większość nie myje zębów codziennie, nie wie gdzie leży Bruksela i do szczęścia potrzebuje tylko schabowego i wódki.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Fatman - w sumie nie zaskoczyły mnie te foty z postu 47. Potwierdzają to czego nie chciałem głośno mówić w swoim teście - AF-C ma problemy. Albo to my nie umiemy z niego korzystać. Mam pytanie - w jakim trybie (pojedyncze / seria szybka/ seria wolna) był aparat i którego pola używałeś
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    C-AF, seria 6 klatek na sekundę i pojedynczy punkt (środek i czasem o 2 kliki w górę od środka).
    No to jeśli to nie zadziałało to lipa
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A jakie to ma znaczenie, jaki procent czego używa? Statystycznie to większość nie myje zębów codziennie, nie wie gdzie leży Bruksela i do szczęścia potrzebuje tylko schabowego i wódki.
    Zasadniczo ma znaczenie dla faktu, ktory podkreslil Fatman.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Jak posiadacz mogę napisać, że C-AF w tym modelu jakkolwie działa. Ale bez rewelacji. Niestety trzeba wyczuć kiedy można tego używać.
    Po jakimś czasie człowiek już wie, gdzie to zadziała, a gdzie nie warto nawet włączać.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

C-AF mnie osobiście obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg :P
    Przez 5-6 lat jak świadomie fotografuje ANI RAZU nie użyłem trybu C-AF

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

C-AF, seria 6 klatek na sekundę i pojedynczy punkt (środek i czasem o 2 kliki w górę od środka).
    Ja, jeszcze od czasów gdy używałem lustrzanek Olka, nie używam C-AF. Na takie sytuacje jak w poście #47 ja jednak stosuję S-AF, ustawiam pole AF w mocny punkt kadru, wciskam spust migawki od razu do końca. Dawało radę z E-1, z E-300, z E-3 to już bez problemu, a i nawet w NEXie nie było tragedii. Jak na razie E-P5 też daje radę.

PS
    Poza tym nawet w najbardziej zwariowanej trajektorii ruchu dziecka jest jakaś prawidłowość, więc można złapać ostrość i czekać na odpowiedni moment
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 31.01.14 o 20:30

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Weźcie pod uwagę to, że taki jest styl mojej pracy. Od ponad 6 lat używam głównie AF-C z Nikonami, a teraz od niedawna z Canonami. Dlatego naturalne dla mnie było w taki sam sposób pracować na Olympusie E-M1. Oczywiście sprawdziłem, czy czasem nie wystarczy AF-S, ale jak pisałem wcześniej podczas fotografowania zabawy dzieciaków nie dało rady tak fotografować.

Owszem zawsze jest jakaś prawidłowość, nawet w ruchu biegających 1, 2 i 3cio klasistów, można czekać na odpowiedni moment. Tylko wtedy jest to bardziej polowanie i czekanie na szczęście a nie używanie odpowiednio sprawnego układu AF (do takiej pracy). Ja nie sprawdzałem swojego refleksu i swojego szczęścia, tylko własnie układ AF............ tak więc, wynik jest taki jaki jest. Nie poradzę na to nic, że Olek E-M1 na tym teście po prostu poległ...........

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

I o to chodzi, żeby każda potwora znalazła swojego amatora ... Gdybym żył z kotletów, to to pewnie biegałbym z Canonem lub Nikonem, ale jestem amatorem i zdecydowałem się na m43, może nawet docelowo zdecyduję się na E-M1.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Weźcie pod uwagę to, że taki jest styl mojej pracy. Od ponad 6 lat używam głównie AF-C z Nikonami, a teraz od niedawna z Canonami. Dlatego naturalne dla mnie było w taki sam sposób pracować na Olympusie E-M1. Oczywiście sprawdziłem, czy czasem nie wystarczy AF-S, ale jak pisałem wcześniej podczas fotografowania zabawy dzieciaków nie dało rady tak fotografować.

Owszem zawsze jest jakaś prawidłowość, nawet w ruchu biegających 1, 2 i 3cio klasistów, można czekać na odpowiedni moment. Tylko wtedy jest to bardziej polowanie i czekanie na szczęście a nie używanie odpowiednio sprawnego układu AF (do takiej pracy). Ja nie sprawdzałem swojego refleksu i swojego szczęścia, tylko własnie układ AF............ tak więc, wynik jest taki jaki jest. Nie poradzę na to nic, że Olek E-M1 na tym teście po prostu poległ...........
    I Ty tak serio??? Ok, to ja też serio. Olek napisał, że puszka jest PRO, to jest PRO. Jeśli nie umiesz zrobić ostrych zdjęć puszką PRO, to **** jesteś nie fotograf. No i nie umiesz prądu oszczedzać, bo mechanizm podnoszenia lustra żre go więcej niż elektroniczny wizjer. Takie są fakty.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.