Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 110

Wątek: Zdjęcia zimocha

diabolique
    Gość

Odp: Zdjęcia zimocha

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Chcesz mieć forum na wyłączność? Na zasadzie: wszedł Wielki Diabolique, milczeć! Czy co?
    A kto milczy? Wszyscy piszą, nikomu nie zabraniam i nigdy nie zamierzałem.
    Bosz.... dobra, poddaję się

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Jest i Krakman... niezawodny
    Ja tylko dopowiedziałem do Saboorowego "strach waści...)
    Że niekoniecznie musi się zażywać niemodnej dziś ..... tabaki.
    Żadnych personalnych wycieczek...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

A kto milczy? Wszyscy piszą, nikomu nie zabraniam i nigdy nie zamierzałem.
    Bosz.... dobra, poddaję się
    Chłopie, piszesz enigmatycznie, więc się nie dziw, że nie łapię sensu.
    Nie można 50% meritum wypowiedzi zostawiać w domyśle.
    A poddawaj się wolę oglądać Twoje foty, niż czytać posty.
    Te pierwsze w większości są zaj****te(choć ja nie Tomaszewski, ale zawsze któś ), te drugie czarna magia.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

diabolique
    Gość

Chłopie, piszesz enigmatycznie, więc się nie dziw, że nie łapię sensu.
    Zazwyczaj cytuję wypowiedzi, do których się odnoszę.
    Odnosiłem się do postów Jana_S, który najwyraźniej czuje do mnie niechęć. Pewnie za ten wpis o Gruzji.
    Trudno, ja nie lubię zdjęć jego, on moich, ale po co przywoływać temat w cudzym wątku?

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Zazwyczaj cytuję wypowiedzi, do których się odnoszę.
    Odnosiłem się do postów Jana_S, który najwyraźniej czuje do mnie niechęć. Pewnie za ten wpis o Gruzji.
    Trudno, ja nie lubię zdjęć jego, on moich, ale po co przywoływać temat w cudzym wątku?
    No fakt, to powinno iść na PW albo w Twoim wątku. Dobra dość o tym, już wiem ossochozii, wracamy do fotografii zimocha?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

No właśnie, po co?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Awatar zimoch
    Mieszka w
    Kwidzyn
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Nie sądziłem że wywołam aż taką burzliwą dyskusję. Dziękuję wszystkim za wkład i ocenę.
    Panowie nie kłóćcie się, bo chyba nie ma o co Admin jak może to proszę usunąć wszystkie wycieczki personalne z mojego wątku.

Diabolique nic do ciebie nie mam, ale wyjeżdżasz z tekstem że się ze mnie wyśmiewasz - kolego brakuje ci chyba lekkiej ogłady.

Cytat Zamieszczone przez glee Zobacz posta
    potencjał w scenach jest - plus za niezłe oko - w pierwszym kuleje obróbka oraz światło a w drugim opanowanie miejsca ostrości : )
    Dziękuje za uwagi.

Scena z ptakami mi się osobiście bardzo podoba ze względu na tego "krakana" stojącego i jakby nadzorującego resztę "krakanów". Niestety stabiliacja z 200mm i AF nie dał rady, a zrobiłem kilka zdjęć z tej serii.
    Ostrości nie wyciągne bardziej niestety.

Podbij światła i cienie.
    Podbiłem na maksa w LR - to chyba poprostu złe zdjęcie jest :/ Albo po eksporcie załadować od nowa i znowu podbić

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Co do tej drogi, którą każdy musi przejść i szukania niebanalnych kadrów to pełna zgoda z tym, że jest spore grono doświadczonych Forumowiczów, którym nie przeszkadza, że zobaczą kolejny "banalny" krajobraz albo kolejne "banalne" makro. Po prostu lubią akurat te dziedziny i nie szukają czegoś niebanalnego na siłę.
    Zgadzam się i dopowiem od siebie - przyroda jest piękna.
    Widziałem wiele kwiatków w galeriach osób , które mówią mi, że mi one przejdą - to jak to jest? Można robić, ale nie pokazywać? nie rozumiem.

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    No właśnie wydaje mi się, że każdy ma swoje tempo i wpływ innych na nie jest niewielki.
    Zupełnie szczerze: możesz mi pokazać do czego wg ciebie powinienem dążyć - konkretne zdjęcia, które subiektywnie oceniłbyś jako super ekstra.

Cytat Zamieszczone przez diabolique
    Są fotografowie, którzy pokazują rzeczy banalne i oczywiste. Ale oni mają NIESAMOWITY warsztat, który jest wartością samą w sobie. Gdy nie posiadasz takiego warszatu możesz zniwelować tę różnicę pokazując coś ciekawego.
    Zauważ, że zdjęcia interesujące pod względem tematu wcale nie muszą być najwyższej jakości, by były doceniane.
    Poprosiłbym o przykłady fotografów i takich zdjęć. Chyba ten wątek polega na tym, że mówicie mi co mam źle w moim warsztacie.
    Chce robić super makro kwiatki tak, że wyszystkim kopary opadną. Właśnie po to ten wątek założyłem.

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja nie bede nic radzic.Pokaze tylko jedno jak bym obrobil (...) W kazdym razie swiatlo bym ujawnil bardziej.
    Dzieciola do albumu schowal, kwiatki do .....Ale z kwiatkow wyrosniesz.One na poczatku jaraja kazdego bo kolorowe.

Dzięcioł faktycznie nie wyszedł zbyt dobrze.
    Podbicie świateł super - nie pomyślałem o tym - dziękuje za uwagę. Obróbkę zdjęć zawsze robie globalnie muszę się nauczyć że można sobie coś tam lokalnie popodbijać.

Odnosząc się jeszcze do kwiatków i banałów. Ludzie ja rozumiem, że nie jest to wielka sztuka. Piszecie, że każdy przez to przechodził... Być może tak jest że jest to banalne, powtarzalne i faux pa fotograficzne, ale mi się bardzo podoba. Nie aspiruje na wielkiego sztukmistrza i nie szukam na siłę rzeczy tam gdzie ich nie ma.
    Co więcej nie mam okazji robić zdjęć ambitnych bo najczęściej jak wychodzę w plener to są to tereny zielone stąd też najwięcej tematycznie mam takich widoczków. Dają mi one pewną satysfakcję.
    Chciałbym mieć takie oko, które pozwoli mi wyłapywać ciekawsze sceny i do tego będę dążył - ale kwiatki makro , czy przyroda póki co mnie pociąga. Może po prostu nie będę wam takich zdjęć pokazywał
    EM-1 II + Oly 7-14, Pan 20mm, Oly 60,75, Pan 100-300, Helios 58mm, Konica 40mm

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

pokazuj, pokazuj. Jeden ponarzeka na szumy, drugi że krzywa perspektywa, inny na pogodę albo na to, że zima. Wśród różnych opinii znajdziesz te, które Ci się przydadzą a przy okazji skóra Ci trochę stwardnieje

Do roboty,
    idź rób foty.

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zimoch Zobacz posta
    Nie sądziłem że wywołam aż taką burzliwą dyskusję. Dziękuję wszystkim za wkład i ocenę.
    Panowie nie kłóćcie się, bo chyba nie ma o co /.../
    Aj tam, nikt tu się nie kłóci... nie przesadzaj, to regularna naparzanka.
    Do meritum:
    Szukaj dalej, jak pisał Diabeł: treści, niech Twoje foty zaczną "gadać".
    Z czasem to wejdzie w odruch: patrzenie "kadrem" na świat wokół.
    Powodzenia.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zimoch Zobacz posta

Odnosząc się jeszcze do kwiatków i banałów. Ludzie ja rozumiem, że nie jest to wielka sztuka. Piszecie, że każdy przez to przechodził... Być może tak jest że jest to banalne, powtarzalne i faux pa fotograficzne, ale mi się bardzo podoba.
    A myslisz,ze mi nie?