Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 110

Wątek: Zdjęcia zimocha

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Odp: Zdjęcia zimocha

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    mi w tym zdjęciu z nadzieją najbardziej przeszkadza wypalone niebo. Samo zdjęcie ciekawe, flara mi w niczym nie przeszkadza, ale brak nieba i obwódka nad drzewami już niestety tak
    Mam to samo.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Lubie fotografowac pod slonce..tylko to przepalone niebo.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zimoch Zobacz posta
    Jak widać zdania są podzielone. Ja przy sygnaturce zostane z prostego powodu - wszystkie zdjęcia tak wywołuje na Flikra a narazie z niego ściągam. Jak będe miał nowe to zapamiętam zeby zostawić wersję bez.. specjalnie dla was
    Jeżeli zgadzasz się ze stwierdzeniem, że kadr "...trochę ratuje sygnaturka..." to tym gorzej dla zdjęcia

Awatar zimoch
    Mieszka w
    Kwidzyn
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Niebo faktycznie spaliło mi się - co w takich sytuacjach robić? Ciaśniej skadrować, albo stanąć mniej pod słońce , ale tak mi z live view najlepsza flara wychodziła pod tym kątem.

Nie wiem co wam się w sygnaturce nie podoba ale widziałem bardzo dużo zdjęć różnych fotografów którzy jej używają. Podobnie jak malarz podpisuje obraz tak samo ja podpisuje zdjęcie tym bardziej że nie zastrzegam praw autorskich więc w razie kopiowania kogoś moich zdjęć ślad po mnie pozostaje. Być może jest to nieprofesjonalne ale mi się osobiście ona podoba i przy niej pozostanę.

Te same miejsce bez flar
    [3] Left

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	12074729455_390f0bdf46_h.jpg
Wyświetleń:	78
Rozmiar:	671,9 KB
ID:	109583

Ostatnio edytowane przez zimoch ; 31.01.14 o 12:39
    EM-1 II + Oly 7-14, Pan 20mm, Oly 60,75, Pan 100-300, Helios 58mm, Konica 40mm

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

/.../Nie wiem co wam się w sygnaturce nie podoba /.../
    "photography" jest żenujące. Jesteś Polakiem podpis: imię i nazwisko pisane w ojczystym języku i po groma fejsiowo-flickrowe: "photography"
    Powołujesz się na malarzy... pokaż choć jednego polskiego artystę, który podpisywał się np. "painter" czy "artist". To odnośnie sygnatury.
    A co do kadru mam pytanie: co chciałeś pokazać?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Dla mnie sygnaturka jest nieco pretensjonalna, też ze względu na to, że każdy niedzielny pstrykacz mający luszczankę myśli, że jak doda na swoim "dziele" napis (obowiązkowo czcionką a la handwriting) "Photography", to się od razu z niego wielki profesjonalista robi. Nie piję teraz do Ciebie, żeby nie było, tylko zżymam się na ogólną tendencję
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

Nie obraź się, bo to nie do Ciebie bezpośrednio kierowane, ale wg mnie ludzie, który robią zdjęcia nie odczuwają potrzeby podkreślania faktu bycia fotografami na swoich zdjęciach.
    Coś w ten deseń
    http://antyfoto.eu/demot/0_0_0_499540655_middle.jpg

Dlatego część osób, zarówno na tym forum jak i na innych forach internetowych będzie podchodziła sceptycznie do zdjęć, które już od pierwszych sekund atakują ich "Photography"
    Mnie tam podpisywanie zdjęć nie przeszkadza, ale jak już to wolę mniejszy napis bez "Photography"

Zdjęcie nr 3 mi się podoba, może w samym kadrze nie dzieje się za wiele, ale jest fajny klimat.

Awatar zimoch
    Mieszka w
    Kwidzyn
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    "photography" jest żenujące. Jesteś Polakiem podpis: imię i nazwisko pisane w ojczystym języku i po groma fejsiowo-flickrowe: "photography"
    Powołujesz się na malarzy... pokaż choć jednego polskiego artystę, który podpisywał się np. "painter" czy "artist". To odnośnie sygnatury.
    A co do kadru mam pytanie: co chciałeś pokazać?
    Dziękuje za opinię. Zastanowię się nad usunięciem słowa Photography na przyszłość i zmniejszę czcionke to nie będzie sie w oczy tak rzucać.

BTW Photography - to fotografie a nie fotograf - czyli malarz musiałby się podpisać Imię nazwisko "obraz"

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Dla mnie sygnaturka jest nieco pretensjonalna, też ze względu na to, że każdy niedzielny pstrykacz mający luszczankę myśli, że jak doda na swoim "dziele" napis (obowiązkowo czcionką a la handwriting) "Photography", to się od razu z niego wielki profesjonalista robi. Nie piję teraz do Ciebie, żeby nie było, tylko zżymam się na ogólną tendencję
    Tak myślę i myślałem, że sygnaturka dodaje nieco profesjonalizmu dlatego zacząłem jej używać - dodatkowo w necie jest tak wiele piractwa że w pewien niewielki sposób chroni to moja twórczość. Nie jestem jakimś wielkim artystą ani profesjonalistą a ze względu na obecne możliwości czasowe to nawet nie jestem niedzielnym fotografem i strasznie chciałbym poświęcać więcej czasu mojemu hobby. PS. Czcionka jest super

Co chciałem pokazać na zdjęciu. W sumie to na początku je zrobiłem ze względu na promienie słońca przebijające się przez trawy. Po skadrowaniu stwierdziłem że lepszy będzie w odbiorze w lekkiej sepii. Po stonowaniu kolorów nachodzi mnie jakaś nostalgia. Droga ucieka w lewo kojarzy mi się że nie wszystko zawsze wychodzi tak jak byśmy chcieli, Droga ginie w GO i "niewiadomo co jest dalej" - lekka alegoria do czasu , przemijania i niepewności o przyszłość w moim odczuciu. Stonowane kolory dają lekkie uczucie przygnębienia i zadumy. Promienie słońca padające dają uczucie nadziei. Takie oto coś
    EM-1 II + Oly 7-14, Pan 20mm, Oly 60,75, Pan 100-300, Helios 58mm, Konica 40mm

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

/.../
    Co chciałem pokazać na zdjęciu. W sumie to na początku je zrobiłem ze względu na promienie słońca przebijające się przez trawy. Po skadrowaniu stwierdziłem że lepszy będzie w odbiorze w lekkiej sepii. Po stonowaniu kolorów nachodzi mnie jakaś nostalgia. Droga ucieka w lewo kojarzy mi się że nie wszystko zawsze wychodzi tak jak byśmy chcieli, Droga ginie w GO i "niewiadomo co jest dalej" - lekka alegoria do czasu , przemijania i niepewności o przyszłość w moim odczuciu. Stonowane kolory dają lekkie uczucie przygnębienia i zadumy. Promienie słońca padające dają uczucie nadziei. Takie oto coś
    I tu dochodzimy do sedna: zdjęcie, które robisz jest powiązane z Twoimi uczuciami i emocjami chwili. Pamiętaj, że oprócz ciebie nikogo z oglądających tam nie było,a przekazanie "nastroju foty" to nie łatwa sprawa.
    Powodzenia.

edit:
    BTW Photography - to fotografie a nie fotograf - czyli malarz musiałby się podpisać Imię nazwisko "obraz"
    Wiem, nie chciałem "kopać leżącego"
    Wyglądało by idiotycznie nie? A oglądający mógłby coś takiego odebrać, albo jako dowcip, albo obrazę inteligencji.
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 31.01.14 o 13:58
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Photography - to fotografie ...
    Raczej fotografia
    ... w necie jest tak wiele piractwa że w pewien niewielki sposób chroni to moja twórczość.
    Nie rozśmieszaj mnie. Sygnaturka ma Cię ochronić?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	left.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	859,3 KB
ID:	109587
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA